Σελίδες

21 Ιουλ 2010

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ...

«Οράματα πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα»
Την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός), η εκδήλωση τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου
Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μέρα που δολοφονήθηκε έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ η Σωτηρία. Ηταν Δευτέρα 28 Ιούλη 1980, όταν η 19χρονη ΚΝίτισσα μαζί με συντρόφους της με τις προκηρύξεις στο χέρι καλούσαν τους εργάτες της ΕΤΜΑ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της επόμενης μέρας. Ενας από τους οδηγούς της εταιρείας οδήγησε το πούλμαν πάνω στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου και την έλιωσε κάτω από τους τροχούς.
Σήμερα, που αποδεικνύεται όσο ποτέ πόσο αδίστακτο είναι το κεφάλαιο στο χτύπημα όσων δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει, δε μένει άλλος δρόμος για εργαζόμενους και νεολαία από το να συνεχίσουν στο δρόμο της. «Για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των πολιτικών της εκπροσώπων», όπως δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους ηΟμοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου,σημειώνοντας ότι «τα οράματά της είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα».
Οι παραπάνω διοργανώνουν συγκέντρωση τιμής στην αγωνίστρια, την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός).
Στην κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής:
«Οι δυνάμεις του κεφαλαίου κλιμακώνουν την επίθεση με επιχείρημα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα και υπηρετούν τις βαθύτερες ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος. Υπηρετούν τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Οι συνέπειες για την εργατική τάξη είναι τραγικές και επώδυνες. Ανεργία - φτώχεια - ακρίβεια, ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς συλλογικές συμβάσεις, μείωση μισθών και συντάξεων, μηδενικές αυξήσεις, απλήρωτη ανασφάλιστη δουλειά, συντάξεις μετά από 40 χρόνια εργασίας, χρυσοπληρωμένη αντιδραστική Παιδεία, ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Οι αντιδραστικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ ισοπεδώνουν το εργατικό εισόδημα, τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποτελούν βασικά στηρίγματα των αντιδραστικών αλλαγών και της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τις εργατικής τάξης, πρέπει να απομονωθούν.
Η εργατική τάξη πρέπει να παλέψει αποφασιστικά για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Η οργάνωση της εργατικής τάξης, η μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η ετοιμότητα, η οργάνωση και η πάλη του λαού ενάντια στις συνέπειες, για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι των μονοπωλίων θα δημιουργούν προϋποθέσεις για αγώνες με προοπτική. Θα δώσουν αποτελεσματικά τη μάχη ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.
Αυτό το δρόμο διάλεξε η Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Αυτό το δρόμο συνεχίζουμε για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των πολιτικών της εκπροσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου