Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Οι συριζαίοι απατεώνες πετσοκόβουν συντάξεις και κοροιδεύουν τον λαό

Τουλαχιστον κατα 3,2 δισ. ευρω θα περικοπουν οι συνταξεις το 2019

Το νέο πετσόκομμα των συντάξεων προεξοφλεί η εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους άλλους φορείς του Δημοσίου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019, καταρρίπτοντας τα κυβερνητικά «παιχνίδια» και το κλίμα προσμονής. 
Η εγκύκλιος προβλέπει ότι το ανώτατο ποσό που θα δαπανήσει το Δημόσιο για τις συντάξεις του 2019 θα είναι 25,48 δισ. ευρώ, από 28,7 δισ. ευρώ φέτος. Προκύπτει δηλαδή μια κολοσσιαία μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3,2 δισ. ευρώ ή κατά 11%.
Ένα μεγάλο μέρος των νέων περικοπών θα προκύψει από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα φέρει μεγάλες μειώσεις στους παλιούς συνταξιούχους, χώρια τις περικοπές που θα γίνουν στους νέους συνταξιούχους που βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου.

Η εγκύκλιος αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις αρχές Οκτώβρη, δίνοντας τις κεντρικές κατευθύνσεις και τα ανώτατα όρια δαπανών για τους φορείς του Δημοσίου. Επί της ουσίας το Γενικό Λογιστήριο καλεί όλους τους φορείς να τηρήσουν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τα άλλα ψηφισμένα αντιλαϊκά μέτρα.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα πρέπει όλοι οι φορείς να έχουν αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες τους, με βάση αυτές τις κατευθύνσεις.

1 σχόλιο:

 1. ΠΑΜΕ: «Μπλόκο» στους σύγχρονους «ψαλιδοχέρηδες» μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων
  Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

  «Πριν ένα μήνα η τωρινή υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πως "για το μέλλον θα δούμε τα δημοσιονομικά δεδομένα και θα πράξουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι"!

  Το μέλλον ήρθε και έφερε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις με μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3,2 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστιαία μείωση κατά 12%.

  Η κυβέρνηση που με υποσχέσεις διαλαλεί το τέλος των μνημονίων και αναφέρεται με ενθουσιασμό στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, δείχνει στην πράξη τι εννοεί με τις λέξεις "ανάπτυξη" και "κανονικότητα". Νέες μειώσεις, νέος σφαγιασμός, καμία κατάργηση αντιασφαλιστικού -αντεργατικού νόμου, καμία αναπλήρωση των απωλειών!

  Το ΠΑΜΕ είχε ενημερώσει από νωρίς πως ο ανταγωνισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι κοκορομαχίες για το ποιος είναι ο λιγότερο ψαλιδοχέρης, δεν μπορεί να κρύψει την πλήρη σύμπνοια, τον κοινό βηματισμό, τη διατήρηση του παλιού αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που αναβαθμίζεται συνεχώς με νέους αντιασφαλιστικούς νόμους με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που όλοι μαζί ακολουθούν κατά γράμμα.

  Τώρα είναι ανάγκη να μπει από το εργατικό - λαϊκό κίνημα συνολικό μπλόκο στους σύγχρονους "ψαλιδοχέρηδες" μισθών - συντάξεων και δικαιωμάτων. Να μπει τέλος στη λογική των ψίχουλων και τις συντάξεις πείνας. Να δυναμώσει ο αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών».

  ΑπάντησηΔιαγραφή