Σελίδες

9 Ιαν 2020

Βίντεο της ΚΝΕ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (VIDEO)

Το σύστημα που υπηρετούν οι φασίστες πότε τους αμολάει και πότε τους μαζεύει, ανάλογα με τους σχεδιασμούς του. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να εκφράσουν ακόμα πιο μαζικά την καταδίκη τους στην πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου και στην προσπάθεια επαναφοράς των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους δρόμους.

Ξεκίνησαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. Χθές άρχισε και ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση της συνηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Χρύσας Παπαδοπούλου. H διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η πρόταση-ασπίδα προστασίας για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, που ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια διαδικασίας και ανάδειξης αμέτρητων και ατράνταχτων αποδεικτικών στοιχείων για τους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων της «σποράς των ηττημένων του '45, των εθνικοσοσιαλιστών, των φασιστών (...) των μαχαιροβγαλτών (...)» (όπως δήλωνε ο αρχηγός τους, Μιχαλολιάκος) τους αθωώνει. Να σημειωθεί ότι η απαράδεκτη αυτή εισαγγελική πρόταση, που έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σε εργαζόμενους και φορείς, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σηματοδοτεί το «ξέπλυμα» των ναζιστών για να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους και την τραμπούκικη επιβολή των επιδιώξεων και των συμφερόντων τους πρωτίστως κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Συγκεκριμένα, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της και όχι μόνο υιοθέτησε, αλλά και υπερθεμάτισε ως προς την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Κατ' αρχάς δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις και στην ουσία αποδέχτηκε ότι η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της! Στην πρότασή της «έλαμψε» η απουσία κινήτρου των εγκληματικών πράξεων.
Αποσυνέδεσε επί της ουσίας τις υποθέσεις από τον γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κλπ. ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά! Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας -χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά- ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος.
Για τους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για το ΠΑΜΕ), γιατί, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό.
Για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη: "Έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή", δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου