Σελίδες

16 Ιαν 2020

Επιστολή ενός Απεργού του ΟΤΕ προς τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ


ΠΡΟΣ
Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχαήλ Τσαμάζ
Αγαπητέ Μιχάλη
Έλαβα την πρωτοχρονιάτικη επιστολή σου.
Αυτή την επιστολή που ήρθε λίγες μέρες μετά τις απολύσεις των φυλάκων και τις συλλήψεις των απεργών. Ναι αυτήν την επιστολή που ήρθε λίγες μέρες πριν οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ συμπληρώσουν ένα μήνα απεργίας και λυπήθηκες γιατί «ταλαιπωρούν» τον κόσμο. Αυτόν τον κόσμο που εσείς τον ξετινάζετε στις αυξήσεις στα τιμολόγια και του κόβετε το τηλέφωνο όταν δεν έχει να πληρώσει.
Αγαπητό αφεντικό,

Θα ήθελα να σου πω ότι διάβασα με πολύ προσοχή τα λόγια σου, αλλά δεν βρήκα πουθενά μια κουβέντα για αυξήσεις, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, νέες προσλήψεις. Ούτε μισή κουβέντα για τα εργατικά ατυχήματα, τα προβλήματα υγείας των εργαζομένων, το κόστος ζωής που αυξάνεται.
Ζητάω συγνώμη, που ενώ υπάρχουν τέτοιες πολυεθνικές όπως το Uber, το Airbnb, το Netflix, η Amazon, η DeutscheTelekom, με κέρδη δισεκατομμυρίων εγώ ασχολούμαι με ποταπά ζητήματα, όπως το πώς θα βγάλω το μήνα με μισθό 450€ (που παίρνει η πλειοψηφία των εργαζομένων «στην 100% θυγατρική, COSMOTE evalue, τη μεγαλύτερη εταιρεία contactcenter στη χώρα.», που θέλεις να μεταφέρεις την πλειοψηφία των εργαζομένων.)
Ζητάω συγνώμη, που ενώ έχω πτυχίο και στηρίζω το δίκτυο, και ενώ είμαι  στην  «ομάδα με την καλύτερη εκπαίδευση και τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία στη χώρα» μου ξεκαθαρίζεις ότι είμαι εργαζόμενος δεύτερης ταχύτητας, για να μην έχω τα δικαιώματα και την σύμβαση του εργαζομένου στον ΟΤΕ.
Φυσικά, δεν συζητάω για τα παιδιά στα καταστήματα που έτσι και αλλιώς ξεκαθαρίζεις ότι δεν έχουν γίνει ακόμη αρκετά «λάστιχο» και πρέπει «να κινούνται με ακόμη περισσότερη ευελιξία και ταχύτητα». Χωρίς σταθερό ωράριο, με μισό μισθό, με μισή ζωή μέχρι τελικής πτώσεως.
Το βασικό είναι ότι όπως λες «Όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΟΤΕ». Απλά, δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε γιατί ενώ οι μέτοχοι βγάζουν ζεστό χρήμα, εμάς θα μας βγαίνει το λάδι χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς σταθερό ωράριο, με μισθούς πείνας. Γιατί ενώ «Όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΟΤΕ», εσύ θες άλλη σύμβαση για τον τεχνικό, άλλη για τα παιδιά στα καταστήματα, άλλοι για τα τηλεφωνικά κέντρα. Μας θες μια «οικογένεια» διασπασμένη, χωρισμένη, με το αφεντικό να τρώει και να πίνει και να γεμίζει ο ντορβάς με δισεκατομμύρια κέρδη και τα παιδιά μας να ζουν, με τον φόβο της ανεργίας και της απόλυσης.
Κύριοι της Διοίκησης του ΟΤΕ
Ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, τα θυμηθήκατε αφού περάσαμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά απεργώντας. Ενώ ταυτόχρονα, έχετε και το θράσος να μας απειλείτε, να μας συκοφαντείτε και να μας μιλάτε σα να γεννηθήκαμε χθες.
Τα κέρδη του ΟΤΕ χτίστηκαν και βγήκαν από τις δικές μας πλάτες.
Ο ανταγωνισμός σας με τα άλλα μονοπώλια του κλάδου, έχει ως βάση το ποιος θα έχει τους πιο φθηνούς και ελαστικούς εργαζόμενους(«μείωση του λειτουργικού κόστους»).Εμείς από αυτόν τον ανταγωνισμό δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα.
Ούτε από «διαλόγους» στημένους και προσχηματικούς, που θα σας δίνουν την δυνατότητα να διασπάτε και να διαχωρίζετε τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ έχουν έναν, κοινό εργοδότη. Θα πρέπει λοιπόν και να έχουν μια ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. Από τα τηλεφωνικά κέντρα, μέχρι τους τεχνικούς και τα καταστήματα. Από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη.
Σε αυτή τη κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Ήδη έχουμε νικήσει τους ψευτοδιαχωρισμούς και τις αποστάσεις. Έχουμε νικήσει το μπλόκο στα ΜΜΕ και τα διάφορα παπαγαλάκια. Έχουμε νικήσει την απογοήτευση και την αδράνεια.
Αυτό που μένει, είναι να κρατήσουμε. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι στον κοινό μας αγώνα.
Υπογραφή
 Ένας απεργός του ΟΤΕ 
 Που 19  μέρες απεργίας έχω χάσει σχεδόν ένα μισθό, ενώ οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις τρέχουν.
Παρόλα αυτά, καλώ όλους τους συναδέλφους ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου