Σελίδες

11 Ιαν 2020

«Αριστερούλης» δηλώνει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός που επέδειξε αμερικανοφροσύνη όσο λίγοι κατά τη διάρκεια της θητείας του, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό που μέχρι και ούζο …«στην υγεία» του αμερικανοραγιαδισμού τουκατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.
Και τι πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας;

Την αναστολή του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ μέχρι να «εξασφαλιστεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»από τους Αμερικανούς! Μάλιστα, παραπέμποντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως είχε τότε τονίσει ότι «κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους». «Τότε», συμπλήρωσε,  «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει προσυπογράφω αυτήν τη φράση. Στη πράξη, όμως, έκανε το αντίθετο. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμος σύμμαχος, δηλαδή δεδομένος», είπε και πρόσθεσε ότι «έδωσε όσα είχε να δώσει -και με το παραπάνω- πριν καν ζητήσει όσα δικαιούται να πάρει»«Αυτή είναι εσφαλμένη τακτική», ισχυρίστηκε. 
Αφορμή για τις… παλικαρίσιες αυτές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά και η στάση των «συμμάχων». Ανέφερε ότι «το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα πολίτη σήμερα, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, είναι αν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και θα βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό μας, στο ενδεχόμενο που η τουρκική πλευρά εντείνει αυτές τις προκλήσεις»«Χωρίς ξεκάθαρη διαβεβαίωση σε αυτό το ενδεχόμενο, πιστεύω είναι λάθος να προχωράμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε και ζήτησε «από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, ξαναέγινε για λίγο «αριστερούλης», δηλαδή τόσο «αριστερός» ώστε να στέκεται… απέναντι στις ΗΠΑ, ελπίζοντας στη βοήθεια τους!

Είναι ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας που, μεταξύ πολλών άλλων, έχει δηλώσει: 
«Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον μας, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος -όπως ήταν τρία χρόνια πριν – αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ» 
Είναι ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας που όλοι τον θυμόμαστε σαν μαλωμένο παιδάκι να ζητά… συγγνώμη από τον Τραμπ για τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν βγει πρωθυπουργός. Ήταν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ που του ζητήθηκε να σχολιάσει μια τοποθέτηση του για την περίπτωση εκλογής του Τραμπ («ελπίζω να μη μας βρει κι αυτό το κακό»). Και ως πρωθυπουργός τότε απάντησε:  
«Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό…»!
Είναι ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας που έχει ετοιμάσει, με κάθε τρόπο,
το νομοσχέδιο που τώρα φέρνει η ΝΔ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων. Είναι ο ίδιος που στη θητεία του εγκρίθηκαν τα F-16 του… «αγγελικού Τραμπ».  Αυτός, λοιπόν, ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα «στηρίξει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων» αλλά περιμένει «μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F-35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση».
Τι άλλο να θυμηθούμε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή την περίοδο δηλώνει «αριστερούλης»;… 
Υ.Γ: Αλήθεια, νομίζουν ότι κανείς δεν θυμάται τίποτα σε αυτή τη χώρα; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου