Σελίδες

23 Δεκ 2019

Κούλης: Η τάξη η μεσαία, είναι η πιο ωραία...

Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για τους υποστηρικτές του “το πιο δυνατό βιογραφικό στην Ελλάδα”. Και αλήθεια, για τα μέτρα και σταθμά των αστικών αξιών, είναι εντυπωσιακό. Απόφοιτος με τιμές και έπαθλα στις κοινωνικές επιστήμες του HarvardΔεύτερο πτυχίο στα οικονομικά στο Standford και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων! Αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να ξέρει καλά το ποια είναι η ταξική διαστρωμάτωση μιας κοινωνίας. Τι την διαμορφώνει. Με τι κριτήρια ταξινομείται ποιος εκεί. Πώς περιέγραψε λοιπόν το τοτέμ της αστικής επικοινωνιακής πολιτικής, αριστερής και δεξιάς, την “μεσαία τάξη” ο ευρυμαθής μας πρωθυπουργός; Με έναν όχι και τόσο… επιστημονικό τρόπο, όπως θα παρατήρησαν οι έχοντες κάποια σχέση με τον διαλεκτικό υλισμό.

Ο μέγας χορηγός της βίας


1. Αντιμετωπίζοντας τις πράξεις των μπάτσων του ενθουσιαστικά, το κράτος αναδεικνύεται σε μέγα χορηγό της βίας.
2. Σε μια δημοκρατία για πιθήκους, η βία εγκαθίσταται στη ζωή μας ως δόγμα που δεν έχει ανάγκη από καμία αλήθεια, αφού στηρίζεται στους χειρουργούς που επανδρώνουν το υπουργείο  Δημόσιας Καταστολής.
3. Οταν το κράτος βάζει τα καλά του, το κάνει για να αναδείξει τη βία ως αυτοσκοπό. Ρίχνει το γάντι σ' αυτούς που θεωρεί αδύναμους, κινητοποιώντας από τα δυσώδη γραφεία του ένστολους οπλισμένους.