Σελίδες

8 Νοε 2019

Επικίνδυνοι αμερικανοτσολιάδες!

Το «στρατηγέ, ιδού ο στρατό σας» του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκου Παπαγιωτόπουλου, παρουσία του διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγου Κρίστοφερ Καβόλυ...
«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των συμμάχων της, τουλάχιστον εκείνων που δεν αμφισβητούν την εδαφική και κυριαρχική μας ακεραιότητα. Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον. Τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε μέλη αυτών των συμμαχιών, τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του δυτικού κόσμου, υπερασπίζοντας συχνά την ακεραιότητα του δυτικού κόσμου, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Η αλήθεια για το Τείχος του Βερολίνου: Η Ιστορία δεν τελείωσε το 1989…

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου». Όπως κάθε 9η Νοέμβρη, έτσι και φέτος, οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να γιορτάσουν, μέσα από καμπάνιες και φιέστες ιστορικής παραχάραξης, την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.
Η 30η επέτειος της πτώσης του Τείχους συμπίπτει χρονικά με την εντατικοποίηση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της Ε.Ε., της προσπάθειας να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός του 20ου αιώνα και να προωθηθεί η χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό.
Στο πλαίσιο αυτό διαδίδονται από τα αστικά επιτελεία, κυρίως μέσω των μέσων ενημέρωσης και της ιστοριογραφίας, τα πλέον τερατώδη ψεύδη για την ιστορία του Τείχους και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, με προφανή σκοπό να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και, ιδιαίτερα, τις νεότερες γενιές.
«Το Τείχος του Βερολίνου», μας λένε, «ανεγέρθηκε προκειμένου να σταματήσει την αυξανόμενη φυγή ανατολικογερμανών προς την καπιταλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας». Πρόκειται για ένα από τα κλασσικά, ψευδή επιχειρήματα της αστικής προπαγάνδας. Η δημιουργία του Τείχους επιβλήθηκε από την ιμπεριαλιστική επεμβατικότητα και την συνεχή προσπάθεια υπονόμευσης της Λ.Δ της Γερμανίας.