Σελίδες

24 Οκτ 2019

Όταν η CIA αποδομεί το μύθο των Γκουλάγκ!

Άρα και το μύθο για τα «εκατομμύρια των εκκαθαρίσεων του Στάλιν»



Όσο δυναμώνει η διεθνής αντικομουνιστική – αντισοβιετική εκστρατεία, τόσο πιο συχνά θα ακούμε τη λέξη «Γκουλάγκ», συνοδευόμενη από τερατολογίες αντάξιες όσων έλεγαν παλιότερα ότι «οι κομμουνιστές έτρωγαν νήπια».

Τα ρατσιστικά «μπλόκα» στα Vrasna δεν είναι «κινητοποίηση». Είναι σκέτος ρατσισμός

Τα  Vrasna (σλαβική λέξη) έγιναν πρωτοσέλιδο θέμα επειδή οι κάτοικοι του χωριού κατασκήνωσαν βραδιάτικα για να στήσουν ενέδρα και να πετάξουν πέτρες σε λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες, με σκοπό να εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση τους στην περιοχή. Τα κατάφεραν.

Ας προσπεράσουμε για λίγο το πόσο ρατσιστικό και σκατόψυχο είναι το να τρομοκρατείς ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν καταφύγιο από τη βία που τους ξερίζωσε από τον τόπο τους. Ας μην πιάσουμε καν το αν τα μωρά που έκλαιγαν στις αγκαλιές των μανάδων τους είναι πρόσφυγες ή μετανάστες, νόμιμοι ή "λαθραίοι"**, νοικοκυραίοι ή τζιχαντιστές. Κι ας κάνουμε ρελάνς στη ρητορική φυλετικού μίσους της ακροδεξιάς, και ιδίως στην αντίληψη ότι κάποιοι από εμάς είναι πιο Έλληνες από τους άλλους, γιατί είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα και του Μεγαλέξανδρου, και όχι τίποτα τουρκόσποροι που ήρθαν με τη μικρασιατική καταστροφή να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας*.