Σελίδες

23 Σεπ 2019

Οι αστοί τρομάξανε!!! – Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στο δρόμο!!!


Μήπως εσείς ξέρετε τι κάνει ο κόσμος της εργασίας; Κατεβαίνει στο δρόμο. Και το μαθαίνουμε από την Κυριακάτικη Αυγή, την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας προσπεράσουμε τη ροζ πινελιά, που βάφτισε “κόσμο της εργασίας” την εργατική τάξη, για να αποφύγει δυσάρεστους συνειρμούς με ξύλινους όρους. Όσο πιο πλαστικά, πιο γενικά, πιο εύηχα, πιο θολά κι απροσδιόριστα, τόσο καλύτερα, για να χωράει περισσότερους, ακόμα και πρώην κυβερνήσεις που από έρωτα για το κεφάλαιο εκπέσανε.
Και ας περάσουμε στην ουσία. Τι έκανε αλήθεια, τέσσερα χρόνια τώρα, αυτός ο κόσμος (της εργασίας); Δεν αντιδρούσε, δεν απεργούσε, δεν κατέβαινε στο δρόμο, δεν είχε προβλήματα; Καθόταν απλώς σε μια γωνιά και πανηγύριζε το τέλος των μνημονίων και μια ζωή χαρισάμενη, που του έδωσαν στο πιάτο; Ή μήπως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, εκεί στην Αυγή;

Ολοι αύριο στην απεργία και στις συγκεντρώσεις!

«Ολοι στην απεργία - Ολοι στις συγκεντρώσεις», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας μπροστά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις.
  • Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.
  • Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πύλη της COSCO στο λιμάνι (ΣΕΜΠΟ, Νέο Ικόνιο).
  • Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Απόφαση για απεργία αύριο έχουν πάρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ,
  • δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας κ.ά. - βλέπε παρακάτω) και μεγάλες Ομοσπονδίες.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας μέχρι το τελευταίο λεπτό

Κάθε ώρα που απομένει μέχρι την αυριανή απεργία είναι ώρα δράσης για την επιτυχία της κινητοποίησης ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.
Ηδη, με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίας και Σωματεία έχουν απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.