Σελίδες

13 Ιουν 2019

«Ποινικός Κώδικας – δώρο στη Χρυσή Αυγή» (video)

Με την ψήφιση και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλάζουν τα δεδομένα για αρκετές σημαντικές δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μια από αυτές είναι η δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής.
Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε για το θέμα στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου ( Real fm – 12/6/2019), περιγράφοντας τι αλλάζει και ποιες είναι οι συνέπειες. Ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι με τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα θα υπάρξει ευνοϊκότερη μεταχείριση στους υπόδικους της Χρυσής Αυγής στις ποινές και όχι μόνο. Ακούστε τη συνέντευξη: 

Η ταυτόχρονη άνοδος και πτώση της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δυο αυτά αντιλαϊκά συνονθυλεύματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, το ένα με αριστερό πρόσημο και το άλλο με φασιστικό, ανέβηκαν μαζί και έπεσαν μαζί γιατί το ίδιο το σύστημα τα προωθούσε χέρι – χέρι για να συνθλίψουν τον λαό, το ένα από τα αριστερά και το άλλο από τα ακροδεξιά.
Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,60% ήταν στην πέμπτη θέση και η Χρυσή Αυγή 0,20% ήταν στη δέκατη θέση.
Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,78% ήταν στη δεύτερη θέση και η Χρυσή Αυγή με 6,97% ήταν στην έκτη θέση.