Σελίδες

11 Ιουν 2019

Συριζέικα θρασίμια σε αντιΚΚΕ αποστολή

ΣΥΡΙΖΟπαιδα
Κάτι θρασίμια “ΣΥΡΙΖΟπαιδα” (ξέρω μερικά ξιπασμένα στο νησί μου), κουνάν το δάχτυλο σε κάποιους ΚΚΕδες λέγοντας: “Γιατί δε ψηφίσατε το νόμο για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου;”. Και το λένε αυτό σαν να είναι δήθεν από θέση ισχύος. Με το τουπέ αυτουνού που δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης η ρήση του. Σα να λέει “τώρα σε τάπωσα”. Πριν λίγο καιρό έλεγαν το ίδιο για την απλή αναλογική, για τον κατώτατο μισθό κλπ. Άκου λοιπόν θρασίμι. 
Ποιος ψήφισε την αύξηση του αφορολόγητου; 
Πες μου πρώτα: Ποιος ψήφισε την αύξηση του αφορολόγητου και πότε; Ποιος φωτεινός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι πρέπει να πληρώνουν φόρο όσοι παίρνουν 400 ευρώ το μήνα, συνταξιούχοι, άνεργοι, ή και εργαζόμενοι (του νέου είδους των 350 ευρώ); Να σε ακούσω να το λες.

ΑντιΚΚΕ αθλιότητες παλιάς κοπής...

«Αυριανή» 1989
Η άθλια επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή σε βάρος του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος είπε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές του Ιούλη η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά γράμμα τις ΠΑΣΟΚικές αθλιότητες. Ηρθε να επιβεβαιώσει δηλαδή ότι η πολιτική ξεφτίλα ακόμα κι όταν έχει πιάσει πάτο, μπορεί να φτάσει ακόμα πιο βαθιά.
Απ' ό,τι φαίνεται όμως οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επεξεργαστούν νέα επιχειρήματα στην επίθεσή τους ενάντια στο ΚΚΕ αλλά δανείζονται ατόφιες τις αθλιότητες που εκτόξευαν απέναντι στο Κόμμα τα στελέχη και τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ. Το παιχνιδάκι αυτό παίζεται ήδη από τη δεκαετία του 1980, έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τις ομοιότητες με όσα λέγονταν στο σχετικό πιο πρόσφατο παρελθόν.