Σελίδες

28 Μαΐ 2019

Ψηλά την κόκκινη σημαία, σύντροφοι!


Η μάχη των δι­πλών εκλο­γών της 26ης Μαϊου δεν ήταν εύ­κο­λη υπό­θε­ση. Οι δυ­νά­μεις του ΚΚΕ έδω­σαν με το κε­φά­λι ψηλά εναν σκλη­ρό αγώνα μέσα σε πολύ δύ­σκο­λες συν­θή­κες, σε κλίμα πό­λω­σης και κυ­ριαρ­χί­ας κάλ­πι­κων δι­λημ­μά­των.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, το ΚΚΕ κατάφερε να σταθεί όρθιο. Άλλωστε στην εκατοντάχρονη πορεία του το Κόμμα της εργατικής τάξης έχει αποδείξει στην πράξη ότι ξέρει να μάχεται, να αντιστέκεται, να ξεπερνά εμπόδια, να ανακάμπτει και να προχωρά μπροστά.

Ο λαός μίλησε... Ε, και;

Αυτό που με κάνει έξω φρενών μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, είναι οι ατέρμονες συζητήσεις για το "μήνυμα των εκλογών" και το ηλίθιο τσιτάτο "ο λαός μίλησε". Ε, και; Τι έγινε που ο λαός μίλησε; Μήπως κατάλαβε κι ο ίδιος τι είπε; Κατά την διάρκεια της -σχεδόν- 200ετούς ιστορίας αυτής της χώρας, πότε ακριβώς κατάλαβε ο λαός τι είπε; Ακόμα κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τον ακούνε, διαφωνούν ως προς το τι άκουσαν και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος έχει καλύτερη ακοή.