Σελίδες

18 Μαΐ 2019

Η γροθιά απέναντι στη χούφτα

Με μπανάκια στη λάσπη, με τις οικογένειες των τρολ να προσκυνάνε διαδικτυακά τα επιδοματάκια που σκορπάει ο ηγεμών του οπορτουνισμού, με ξεβράκωτες χρυσόσκονες να διακοσμούν τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες των καθαριστριών, πάμε στις εκλογές ανάμεσα σε καπνούς από μολότοφ και δακρυγόνα, που προσπαθούν να κρύψουν απ' τα μάτια και τα αυτιά του ψηφοφόρου τα τρία μεγάλα γράμματα, ΚΚΕ, και το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οχι ότι δεν είμαστε μαθημένοι να βγάζουν δόντια οι εχθροί. Ομως οι δήθεν αριστεροί που ψήφιζαν σχεδόν το εκατό τοις εκατό όλων των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία, που έβαλαν τον τόπο στην αμερικανοΝΑΤΟική μπούκα του πολέμου, που συμμάχησαν με τον διαβολικό Τραμπ και ανακύκλωσαν στα ψηφοδέλτιά τους φασισταριά, μας καλούν όχι να ψηφίσουμε αλλά να στοιχηματίσουμε σε μια άθλια κοκορομαχία δυο εκλεκτών του κεφαλαίου.

Επιλέγοντας το «μικρότερο κακό» βαδίζεις προς το χειρότερο

Το κλίμα τεχνητής πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η σκανδαλολογία, το εμπόριο φόβου και ελπίδας του Αλέξη Τσίπρα, δεν στοχεύουν μόνο στο να συγκαλύψουν τη σύγκλιση των αστικών πολιτικών κομμάτων στις στρατηγικές αντιδραστικές επιλογές του κεφαλαίου. Δεν αποσκοπούν μόνο στο να κρύψουν για προεκλογικούς λόγους τις κοινές δεσμεύσεις τους για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα.
Υπηρετούν τον βαθύτερο στόχο της άρχουσας τάξης να εκμηδενίσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Υπονομεύουν κάθε προσπάθεια πολιτικής αμφισβήτησης του σημερινού αδιέξοδου δρόμου ανάπτυξης, που απαιτεί συνεχώς θυσίες από τους μισθωτούς και τους «ελεύθερους» επαγγελματίες για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Επιχειρούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους να αποδεχτούν πως ό,τι έχασαν τα προηγούμενα χρόνια, τα έχασαν οριστικά και πως το μόνο που μπορούν να επιλέξουν είναι αν θα τους επιστραφούν κάποια ψίχουλα από τη μεγάλη κλοπή ή τουλάχιστον μία υπόσχεση ότι δεν θα έχουν νέες απώλειες τα προηγούμενα χρόνια.