Σελίδες

11 Μαΐ 2019

Με τον Γκαίμπελς και τον Μεταξά ξεφτίλες «πρώην»

Στην αρχή της ζωής τους ήταν με τους κομμουνιστές, λένε. Δυο, τρία φεγγάρια, άντε πέντε (μια μούντζα). Μετά χαίρονταν με τον Ρήγκαν και τη Θάτσερ για την πτώση του τείχους του Βερολίνου. 
Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης αποφάνθηκαν περί του τέλους των… ιδεολογιών. 
Με το που θεώρησαν πως μπάταρε το καράβι πήδηξαν ως ποντίκια στο ΣΥΡΙΖΑ. Τον στηρίζουν ακόμη στο ξεπούλημα των πάντων, στην καταβαράθρωση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας, ήθους και αξιών.

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ



ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΣΒΗΣΕ

Οι στίχοι του τραγουδιού, γράφτηκαν από τον Σαλαμίνιο ρεμπέτη Νίκο Μάθεση - Τρελάκια(1907 - 1975) το 1945 και το μελοποίησε(χασαποσέρβικο) αρχικά ο Μανώλης Χιώτης, από τον οποίο γράφτηκε και η τελευταία στροφή. 

Δεν έγινε όμως ποτέ δίσκος. Ο Μάθεσης μίλησε πρώτη φορά για την ύπαρξη του τραγουδιού το 1974 στον ερευνητή του ρεμπέτικου Κώστα Χατζηδουλή, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί την μελωδία.

Πρόκληση δίχως τέλος

Ενα προκλητικό προεκλογικό βίντεο με τίτλο «η δύναμη των Ελλήνων» κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης, για να το αποσύρει σύντομα ύστερα από την κατακραυγή.
Η νούμερο ένα πρόκληση είναι ότι προσπαθεί (για ακόμα μια φορά) να καπηλευτεί πρόσωπα και καταστάσεις, πετώντας ανάμεσα στα εναλλασσόμενα πλάνα φωτογραφίες του Βάρναλη, του Ρίτσου, του Βελουχιώτη, του