Σελίδες

8 Μαΐ 2019

ΣΥΡΙΖΑ Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας Ελπίδων… Περάστε κόσμε!

“Στο καφενείον ‘Η ΕΛΛΑΣ’ ο σαλτιμπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά”… έτσι έγραφε ο Κ.Χ. Μύρης (κατά κόσμον Κώστας Γεωργουσόπουλος). Κάπως έτσι έμοιαζε η σημερινή παράσταση που έδωσε η ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. Εμπορίας Ελπίδων, στο νεοκλασικό καφενείο ‘Ζάππειο’, ένα καφενείο πολυτελές, αντάξιο των θαλαμηγών για τις οποίες τρέφει έντονη αγάπη τελευταία ο κύριος πρωθυπουργός, ένα καφενείο που επιλέγουν διάφοροι σαλτιμπάγκοι για να παρουσιάσουν τα νούμερα του τσίρκου τους. Και ο Κ.Χ. Μύρης συνεχίζει “με φουστανέλες δανεικές και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά”, αλλά με τις αλυσίδες πάντα δωρεάν! “Περάστε κόσμε, περάστε κόσμε”! Πέρασαν 70 χρόνια από τη στιγμή που γράφονταν αυτοί οι στίχοι και ήταν καταδικασμένοι να μένουν και αυτοί για πάντα επίκαιροι. Έτσι λοιπόν ένας πρώτος πλαγιότιτλος που μπαίνει καθώς διαβάζουμε το ρεπορτάζ των εξαγγελλιών του πρωθυπουργού από το Ζάππειο χθες το απόγευμα είναι “περάστε κόσμε”.

Ω, τι ψηφοθηρική αναισχυντία – Παίρνουν 9 και “δίνουν”… 1!!!

Ποιος Μαυρογιαλούρος; Ποιος Γκόρτζος; Ποιος Καλοχαιρέτας; Ποιος Μαντάς; Ποιος Γκρούεζας; Δεν υπάρχει πολιτικάντης “ήρωας” του ελληνικού κινηματογράφου, δεν υπάρχει τζουμπές της ψηφοθηρίας στην ελληνική πολιτική ιστορία, που δεν τον κατατρόπωσε ο Τσίπρας! Ο άνθρωπος που τόλμησε ακόμα κι αυτό: Να βαφτίσει “13η σύνταξη” ακόμα και την μισή (και κουτσουρεμένη) σύνταξη-δώρο του Πάσχα!  
Τα πολλά λόγια στα οποία επιδόθηκε ο κυβερνητικός θίασος προεξαρχοντως του πρωθυπουργού (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος, Αχτζιόγλου), είναι – πράγματι – φτώχεια. 
Μπροστά σε τέτοια πολιτική αναισχυντία και σε τέτοια προεκλογική πασαρέλα “παροχών”, ας μιλήσουν οι αριθμοί: