Σελίδες

19 Απρ 2019

Αποκαλυπτικό: Κείμενο που διακινούσε η ηγετική ομάδα Παναγόπουλος, Βασιλόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στο φάκελο της δικογραφίας που κατέθεσε η ΓΣΕΕ πρόσφατα, βρέθηκε και το παρακάτω έγγραφο που ήρθε επισήμως στα χέρια μας.
Δείτε τους συνδικαλιστές που με την υπογραφή τους ζητούν οι ταξικές δυνάμεις που εκπροσωπούν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενους να μην είναι στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ, αλλά και να διωχθούν ποινικά με μηνύσεις, ονομάζοντάς μας τραμπούκους κλπ.

Τέσσερα χρόνια κράτα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο Σάββατο από την έναρξη της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη 2015, στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 
Παρά το τεράστιο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση της δίκης και αυτό έγκειται στο ότι παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα και της Πολιτικής Αγωγής για την αποκλειστική απασχόληση των μελών του δικαστηρίου και τη διεξαγωγή της στο Εφετείο, η δίκη είχε εξοβελιστεί σε ακατάλληλη αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Μόλις τον τελευταίο καιρό αποφασίστηκαν τα αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνσή της... Σε όλα αυτά, το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η κυβερνητική διάταξη στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που βοηθάει την υπόδικη ηγεσία της να πέσει στα μαλακά.

15+1 λόγοι για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματικά προοδευτική διέξοδος για τους λαούς της Ευρώπης, η στέρεη βάση για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η φιλία, να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Μαρινάκης, Κόκκαλης... ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Μαλλιά – κουβάρια με μπόλικη Μπόχα... (Video)

Η συνέντευξη του Β.Μαρινάκη στον Real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου έχει προκαλέσει τέτοιας σφοδρότητας πολιτική αντιπαράθεση που πλέον τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν σε αυτή τη σύγκρουση δύσκολα μπορούν να κρύψουν ότι συμπεριφέρονται σαν κολαούζοι μιας διαμάχης στην οποία πρωταγωνιστική θέση έχουν οι επιχειρηματίες.
Αυτή η απευθείας κάθοδος των επιχειρηματιών στο ρινγκ της μεταξύ τους (και) πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως συμβαίνει ανοιχτά μεταξύ Μαρινάκη και Κόκκαλη, συνιστά ένα ποιοτικό στοιχείο, που – όπως παρατήρησε στην εκπομπή του στον Real ο Νίκος Μπογιόπουλος – δηλώνει ότι η πολιτική, ως συμπυκνωμένη οικονομία και ως πεδίο αντιπαράθεσης οικονομικών συμφερόντων, αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δείχνει να έχει περιπέσει σε μια νέα και άνευ προσχημάτων κατάσταση.