Σελίδες

3 Νοε 2019

Kατ' οίκον περιορισμό... για διαδηλώσεις και πορείες σχεδιάζει η κυβέρνηση Κούλη

Κυβέρνηση Κούλη
Η κυβέρνηση ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα αφεντικά της δηλαδή, ενώ παράλληλα τσακίζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων επιφυλάσσοντας τους περισσότερο «νόμο και τάξη» - χτύπημα της απεργίας,  τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση ασύλου, διαδηλώσεων, πορειών, ηλεκτρονικό φακέλωμα, αστυνομοκρατίαχυδαίο αντικομμουνισμό, χαφιεδισμό (ρουφιάνος), παραχάραξη της ιστορίας, κτλ. - γενικά απόλυτη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις  ΕΕ και αστικής τάξης.

Έτσι μετά το χτύπημα της απεργίας σειρά έχουν τα μέτρα περιορισμού (κατάργησης) των διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στο όνομα της "προστασίας του κόσμου" από την ταλαιπωρία που αυτές προκαλούν!!! 



Νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και πορειών ετοιμάζεται να καταθέσει στην Βουλή η κυβέρνηση και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κούλη. Αυτή την είδηση φιλοξενεί ως πρώτο θέμα η Καθημερινή, επιχειρώντας μάλιστα να «ανοίξει» την συζήτηση για το θέμα και να «μετρήσει» αντιδράσεις.
Μια κίνηση που μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και εντάσσεται στην δέσμη μέτρων ενίσχυσης του αυταρχισμού για τον οποίο μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει δώσει αρκετά δείγματα. Να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό εφόσον προταθεί για νομοθέτηση έρχεται λίγο μετά την ψήφιση των διατάξεων για την λειτουργία του συνδικαλιστικού μητρώου, της ηλεκτρονικής καταγραφής των ψήφων για απεργιακές κινητοποιήσεις, της επανασύστασης της περίφημης Ομάδας Δέλτα, της κατάργησης του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτά ενώ ετοιμάζονται απολύσεις στην ΔΕΗ, μέτρα ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και σειρά άλλων αντιλαϊκών μέτρων που περιέρχονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα.
Πέτσας
Ως δικαιολογία για την λήψη νομοθετικών μέτρων περιορισμού των πορειών είναι φυσικά η «ταλαιπωρία των πολιτών» από το κλείσιμο των δρόμων και η παρεμπόδιση των καταναλωτών να πάνε στα εμπορικά καταστήματα!!! Μάλιστα το θέμα συνδέεται με την περίφημη «ανάπτυξη»!!!
Το θέμα «προετοιμάστηκε» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα, ο οποίος σε εκπομπή στον ANT1 μίλησε για «οριοθέτηση του χώρου των διαδηλώσεων». Μάλιστα, τη δήλωση έπαιξε η ΕΡΤ με «έτοιμο» ρεπορτάζ:

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν πρόκειται για κάποια ιδέα της τελευταίας στιγμής. Αντίθετα για έναν σχεδιασμό πολύ συγκεκριμένο αφού παρόμοια μέτρα προτάθηκαν και κατά την προεκλογική καμπάνια του νυν δημάρχου Αθηναίων  Μπακογιάννη που επιστράτευσε την ίδια επιχειρηματολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου