Σελίδες

5 Νοε 2019

Θ. Καμπαγιάννης: “Ο Λαγός έκοψε τη δίοδο διαφυγής στον Μιχαλολιάκο”


«Την Τετάρτη ο Λαγός ¨έκοψε¨ τη δίοδο διαφυγής του Μιχαλολιάκου» δήλωσε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας στο Κεντρικό Magazino Σαββατοκύριακο των Παραπολιτικών 90,1 FM και τον Δημήτρη Παναγούλη, εκτιμώντας πως μια δικάσιμος θα είναι αρκετή την προσεχή Τετάρτη για την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου και πως η έκδοση της δικαστικής απόφασης θα είναι του πρώτους μήνες του 2020 - video στο τέλος της ανάρτησης.

Και ποινικά διασπασμένη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Το σημαντικό το οποίο μπορούμε να διαπιστώσουμε από τις καταθέσεις και τις απολογίες μέχρι τώρα, είναι ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής έρχεται στο δικαστήριο πλέον διασπασμένη όχι μονάχα πολιτικά – μιας και γνωρίζουμε ότι έχουν υπάρξει πάρα πολλές αποχωρήσεις ηγετικών στελεχών – αλλά και ποινικά, δηλαδή σε πάρα πολύ κρίσιμους ισχυρισμούς που έρχονται και προβάλλουν στον δικαστήριο οι κατηγορούμενοι υπάρχουν μεγάλες αντιφάσεις ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για κομβικά ζητήματα. Για παράδειγμα για το πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα εάν υπήρξανε πειθαρχικές διώξεις – διαγραφές δηλαδή – των μελών της Χρυσής Αυγής που διέπραξαν τα συγκεκριμένα κακουργήματα.
Ο Λαγός εξέθεσε τον Μιχαλολιάκο
«Ο Λαγός λοιπόν αυτό το οποίο έκανε την προηγούμενη Τετάρτη ήταν ότι εξέθεσε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής τον Μιχαλολιάκο ο οποίος ευελπιστεί και ευελπιστούσε ότι η οδός διαφυγής από τις ποινικές ευθύνες είναι να πει ότι ο ίδιος διέγραψε και απομάκρυνε τα μέλη τα οποία ενεπλάκησαν στις συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες εν προκειμένω στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Άρα λοιπόν με δεδομένες αυτές τις αντιφάσεις, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον το τι πρόκειται να συμβεί την ερχόμενη Τετάρτη όταν ο Μιχαλολιάκος θα έρθει στο δικαστήριο προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία αυτή τη στιγμή «καίνε» πραγματικά την υπεράσπιση, «καίνε» το ίδιο το δικαστήριο το οποίο έχει ακούσει πολλούς διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς.
Το βασικό πρόβλημα του Μιχαλολιάκου
Το βασικό πρόβλημα το οποίο έχει αυτή τη στιγμή ο Μιχαλολιάκος ήταν ότι ποτέ δεν εξεδίωξε τον Λαγό. Ποτέ δεν κινήθηκε σε βάρος των συγκεκριμένων κομματιών της οργάνωσης τα οποία τελούσαν τις εγκληματικές ενέργειες. Και είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να το κάνει μονάχα που αυτή η δίοδος διαφυγής έχει δυσκολέψει πάρα πολύ με δεδομένο ότι έρχεται ένας ισχυρισμός ότι τιμωρήθηκαν τα μέλη της Νίκαιας και κλείσανε τα γραφεία της συγκεκριμένης οργάνωσης που ήτανε πρωταγωνιστική στην τέλεση των εγκληματικών ενεργειών πάρα πολύ αργά. Δηλαδή έρχεται ένας ισχυρισμός μετά από 6 χρόνια όταν δεν έχει προβληθεί ποτέ στο παρελθόν, όταν υπάρχουνε δηλώσεις του Μιχαλολιάκου ο οποίος έλεγε ότι ποτέ δεν ελήφθησαν τέτοιου τύπου πειθαρχικά μέτρα & ποτέ δεν έκλεισαν οι συγκεκριμένες Τοπικές Οργανώσεις, ποτέ δηλαδή δεν πειθαρχήθηκαν οι συγκεκριμένες ομάδες κρούσης της οργάνωσης και αυτό ήτανε αποφασιστικό στην απολογία του Λαγού ότι ο Λαγός έκοψε το δρόμο αυτής της διόδου διαφυγής. Ότι είπε δηλαδή ρητά ότι ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν κινήθηκαν σε βάρος του Πατέλη και των υπόλοιπων στελεχών που εμπλέκονται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Αυτό θεωρώ ότι είναι κομβικό και θεωρώ ότι πραγματικά ότι αυτό είναι που θα καθορίσει και την εξέλιξη της δίκης, θα καθορίσει ότι η ηγεσία της οργάνωσης δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ποινικές ευθύνες που έχει γι’ αυτά τα κακουργήματα.
Αρκετή μια δικάσιμος για την απολογία Μιχαλολιάκου – Αρχές 2020 η έκδοση της δικαστικής απόφασης.
Πιστεύω ότι μια δικάσιμος θα είναι αρκετή με βάση το πως κινήθηκε μέχρι τώρα αφενός η διαδικασία και αφετέρου η ίδια η οργάνωση & η υπεράσπιση που δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα να ξεκαθαρίσει τη στάση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής πάνω σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα. Δηλαδή στην πραγματικότητα αυτό το οποίο έχουμε δει είναι ότι έρχεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής – ηγετικά στελέχη σαν τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο – και λένε «δεν γνωρίζουμε», «δεν ξέραμε ότι τελούνταν οι συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες», θεωρώ ότι αυτή θα είναι η στάση την οποία θα κρατήσει και ο Μιχαλολιάκος.
Φυσικά έχει να απαντήσει σε κεφαλαιώδη ζητήματα για παράδειγμα η δήλωση ανάληψης της πολιτικής ευθύνης στην οποία είχε προβεί ο Μιχαλολιάκος δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι πολύ σημαντική και πάντοτε είναι αντικείμενο ερωτήσεων από το δικαστήριο πως είναι δυνατόν από τη μια η Χρυσή Αυγή να λέει ότι ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός και από την άλλη να έρχεται ο Μιχαλολιάκος και να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μιας ανθρωποκτονίας; 
Θεωρώ όμως ότι αυτά πρόκειται να λήξουνε σε μια συνεδρίαση. Την επόμενη ημέρα ίσως υπάρξουνε κάποια συμπληρωματικά ζητήματα που έχει να απασχολήσει το δικαστήριο και από εκεί και πέρα θα έχουμε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, το χρονοδιάγραμμα θα είναι το χρονικό διάστημα που θα ζητήσει πλέον η κα εισαγγελέας προκειμένου να καταρτίσει την εισαγγελική πρόταση. Θεωρώ ότι θα γυρίσουμε χρονιά, δηλαδή θεωρώ ότι η έκδοση της δικαστικής απόφασης σε αυτή την υπόθεση θα είναι τους πρώτους μήνες του 2020. 
Ακούστε το ηχητικό:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/11/19, 5:09 μ.μ.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
    Χρυσή Αυγή σημαίνει Χίτλερ, Γκέμπελς και σβάστικες.
    Χρυσή Αυγή σημαίνει Άουσβιτς και Νταχάου.
    Χρυσή Αυγή σημαίνει σφαγές στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα.
    Χρυσή Αυγή σημαίνει ταγματασφαλίτες, ταγματαλήτες και γερμανοτσολιάδες.
    Χρυσή Αυγή σημαίνει δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σημαίνει ΝΑΖΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/19, 5:19 μ.μ.

    Διαδηλώση και πορεία στο Εφετείο διοργανώνονται για αύριο, μέρα της «απολογίας» του αρχιναζί Μιχαλολιάκου.

    Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο Αθηνών. Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή