Σελίδες

24 Ιουλ 2019

Βασιλικοί όλου του κόσμου ενωθείτε με τον Τσίπρα αγκαλιά... Ψηφίζεις αριστερά και σου βγαίνει Κουντουρά!!!


O ύμνος του Συριζα και της "αριστερής" ευρωομάδας GUE απο Κουντουρά (video)

"Ψηφίζεις Αριστερά και σου βγαίνει Κουντουρά", είπε σε μια φαρμακερή του αποστροφή προεκλογικά ο Θανάσης Παφίλης για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ίσως ούτε κι εκείνος μπορούσε να φανταστεί πόσο εύστοχη θα ήταν η ρήση του ακόμα και σε … ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αναγνωρίζοντας λοιπόν την πολύχρονη προσφορά της Έλενας Κουντουρά του Αλέξανδρου, στους αγώνες της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, οι συνάδελφοί της ευρωβουλευτές της GUE/NGL, της ομάδας της “αριστεράς” όπου μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, την εξέλεξαν ως εκπρόσωπο της ευρωομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Είναι πολύ θετικό που επιβραβεύεται η προσχώρηση μιας τέως δεξιάς και μακεδονομάχου στο "προοδευτικό" στρατόπεδο, μήπως όμως έτσι παραγκωνίζονται μορφές με διαχρονική παρουσία στην αριστερά και την οικολογία; 
Ή μήπως από την άλλη μένουν στην απέξω, άλλες ελπιδοφόρες μορφές του κινήματος, όπως ο Αλέξης Γεωργούλης; Ο οποίος στην τελική τι έχει να ζηλέψει από την Κουντουρά; Μήπως δεν είχε περάσει κι αυτός (λίγο πιο ξώφαλτσα από εκείνη είναι η αλήθεια) από τη ΝΔ παλιότερα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, διαπραγματευόμενος ακόμα και φέτος την είσοδό του στο ευρωψηφοδέλτιό της; Μήπως δεν είναι εξίσου φωτογενής;
Το μόνο που μας παρηγορεί είναι πως οι επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου είναι αρκετές και θα βρει κάθε αγωνιστής τη θέση που του αξίζει, αργά ή γρήγορα. Εξάλλου τέτοια που είναι η GUE εδώ και πολλά χρόνια, η Κουντουρά ίσως να είναι όντως κι από τις "αριστερότερες" διαθέσιμες επιλογές που υπήρχαν.
Θυμάστε τον ορυμαγδό που είχε ξεσηκωθεί μετά τις ευρωεκλογές του 2014, όταν το ΚΚΕ αποχώρησε από την εν λόγω ευρωομάδα; Πού να ήξεραν ότι έκτοτε θα έφτανε ένα βήμα πριν τη μετατροπή της σε νέα Κομιντέρν. Δε θα ήταν σήμερα μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα όλοι μαζί αντάμα;



Η Ελενα, κόρη του Αλέξανδρου Κουντουρά, αξιωματικού του "Ελληνικού Στρατού Ξηράς" και γνωστού υποστηρικτή της βασιλείας, συνιδρυτή και στη συνέχεια αρχηγού της "Β.Ε.Ο." ("Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση", αρχικά "Βασιλική Εθνική Οργάνωση", τίτλος που απαγορεύτηκε στη Μεταπολίτευση από τα δικαστήρια).
Ο Α. Κουντουράς ήταν αξιωματικός του Πεζικού στον ελληνικό Στρατό Ξηράς, με θητεία στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις. Ήταν υπολοχαγός μουσικής στην ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το συνάδελφό του, Γεώργιο Καρυδάκη, συνέθεσε το εμβατήριο που δόξαζε τη δικτατορία, το οποίο ανακρουόταν στους κινηματογράφους και διακινούνταν από την Αστυνομία, την ΕΣΑ και τον στρατό.
Τον Δεκέμβριο του 1967 συμμετείχε στο αντιπραξικόπημα του βασιλιά Κωνσταντίνου, με το οποίο προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα. Μετά την αποτυχία αυτής της κίνησης, η χούντα τον αποστράτευσε. Στο δημοψήφισμα του 1974 για το πολιτειακό ζήτημα, ο Κουντουράς δραστηριοποιήθηκε έντονα υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας. Την περίοδο αυτή ήταν πρόεδρος της πιο οργανωμένης φιλοβασιλικής οργάνωσης, της «Βασιλικής Εθνικής Παράταξης», που διέθετε γραφεία στην Αθήνα και την επαρχία και τμήμα νεολαίας. Μαζί με άλλους βασιλόφρονες (μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, προεξάρχοντος του Γεωργίου Κουρούκλη) ίδρυσαν την «Βασιλική Εθνική Οργάνωση». Όμως η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετώπισε με δικαστικές διώξεις την ΒΕΟ, η οποία, τελικά υποχρεώθηκε να αλλάξει το όνομά της σε «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση». 
Η οργάνωση είχε νέες δικαστικές περιπέτειες με δίκες και μηνύσεις λόγω της παρουσίας της σε εκδηλώσεις όπως τα Παλαιολόγεια του Μυστρά κατά τις επετείους Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Ο Αλέξανδρος Κουντουράς πέθανε τον Απρίλιο του 2012. Σε ανακοίνωσή τους, οργανώσεις βασιλοφρόνων ανέφεραν ότι «ηγωνίσθη υπέρ του Βασιλικού Θεσμού όσον κανείς άλλος εν Ελλάδι.
Η κόρη του Ελενα, εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και 2011.
Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", ενώ το 2014 ανέλαβε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Τον Ιανουάριο 2015 έγινε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού και στις 5 Νοεμβρίου 2016 αναβαθμίστηκε σε υπουργός Τουρισμού της "αριστερής" κυβέρνησης Τσίπρα. Στις 14 Ιανουαρίου 2019, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", και εντάχθηκε στον Συριζα σαν καθαρόαιμη "αριστερή" όπου και εξελέγη ευρωβουλευτής στη 2η θέση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου