Σελίδες

10 Μαρ 2019

29+1 λόγοι για δα­γκω­τό ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες

Στις δι­πλές κάλ­πες του Μάη (δη­μο­τι­κές/πε­ρι­φε­ρεια­κές και ευ­ρω­ε­κλο­γές), όσο και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές όποτε κι’ αν αυτές γί­νουν, τα κρι­τή­ρια ψήφου πρέ­πει να είναι ενιαία. Όπως ενιαία είναι και η πο­λι­τι­κή που υλο­ποιεί­ται από κόμ­μα­τα και πα­ρα­τά­ξεις σε όλα τα επί­πε­δα της πο­λι­τι­κής, από την κυ­βέρ­νη­ση μέχρι την το­πι­κή διοί­κη­ση.

Έπει­τα από δέκα χρό­νια συ­νε­χούς κα­πι­τα­λι­στι­κής οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης, τέσ­σε­ρα μνη­μό­νια, τέσ­σε­ρις δια­δο­χι­κές κυ­βερ­νή­σεις (ΠΑ­ΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ), εκα­το­ντά­δες αντι­λαϊ­κούς-αντερ­γα­τι­κούς νό­μους, δεν υπάρ­χει χώρος για αυ­τα­πά­τες και δι­καιο­λο­γί­ες. Η πο­λι­τι­κή της αστι­κής δια­χεί­ρι­σης δο­κι­μά­στη­κε – τόσο απ’ τα δεξιά, όσο και απ’ τα αρι­στε­ρά- και τα απο­τε­λέ­σμα­τα τα βί­ω­σαν και τα βιώ­νουν οι ερ­γα­ζό­με­νοι, οι άνερ­γοι, η νε­ο­λαία, οι συ­ντα­ξιού­χοι, η συ­ντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού.
 

Όσοι ένιω­σαν και νιώ­θουν στο πετσί τους την βαθιά αντι­λαϊ­κή πο­λι­τι­κή των κυ­βερ­νή­σε­ων ΠΑ­ΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, μπο­ρούν να αντι­λη­φθούν το προ­φα­νές: Πως ακόμη κι’ αν δεν συμ­φω­νούν σε όλα με τις θέ­σεις και προ­τά­σεις του ΚΚΕ, ακόμη κι’ αν δια­τη­ρούν τις όποιες επι­φυ­λά­ξεις και δια­φω­νί­ες τους με την κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, είναι αναμ­φί­βο­λα προς το συμ­φέ­ρον τους η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές.

Προ­φα­νώς, δεν τρέ­φου­με καμία αυ­τα­πά­τη ότι απο το απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών δύ­να­ται να προ­κύ­ψει κά­ποια επα­νά­στα­ση και ανα­τρο­πή της εξου­σί­ας του κε­φα­λαί­ου. Ωστό­σο, δεν πρέ­πει να υπο­τι­μού­νται οι εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις, που οδη­γούν στην σύν­θε­ση αστι­κών ορ­γά­νων (κοι­νο­βού­λιο, ευ­ρω­βου­λή, δη­μο­τι­κά-πε­ρι­φε­ρεια­κά συμ­βού­λια). Αντί­θε­τα, μπο­ρούν και πρέ­πει να αξιο­ποιού­νται για την άσκη­ση πί­ε­σης προς όφε­λος των ερ­γα­τι­κών-λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων, την πλα­τιά προ­βο­λή των θέ­σε­ων του Κόμ­μα­τος, την απο­κά­λυ­ψη του αντι­λαϊ­κού χα­ρα­κτή­ρα της αστι­κής εξου­σί­ας σε όλες τις βαθ­μί­δες της. 

Στο πλαί­σιο αυτό λοι­πόν, η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ σε κάθε κάλπη κα­θί­στα­ται πε­ρισ­σό­τε­ρο από επι­βε­βλη­μέ­νη και ανα­γκαία. Γιατί;


1. ΓΙΑΤΙ ήταν το μο­να­δι­κό κόμμα που απ’ το ξε­κί­νη­μα της κρί­σης μί­λη­σε ανοι­χτά και ξε­κά­θα­ρα στο λαό για τον πραγ­μα­τι­κό της χα­ρα­κτή­ρα, ως συ­στη­μι­κής κρί­σης του κα­πι­τα­λι­στι­κού συ­στή­μα­τος. Όταν τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα μι­λού­σαν για κρί­σεις «χρέ­ους», «θε­σμών», «δια­φθο­ράς» κλπ, απο­φεύ­γο­ντας να αγ­γί­ξουν την «τα­μπα­κιέ­ρα», το ΚΚΕ πρό­τα­ξε ως λαϊκό αί­τη­μα «καμία θυσία για την πλου­το­κρα­τία», απο­κα­λύ­πτο­ντας την αιτία και το ανα­πό­φευ­κτο της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης στον κα­πι­τα­λι­σμό και πως αυτή (η κρίση) αξιο­ποιεί­ται σε βάρος των ερ­γα­ζό­με­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των ώστε να βγει αλώ­βη­το και με τις λι­γό­τε­ρες δυ­να­τές απώ­λειες το κε­φά­λαιο. 

2. ΓΙΑΤΙ ήταν το ΚΚΕ το μο­να­δι­κό κόμμα που τον Φλε­βά­ρη του 1992 κα­τα­ψή­φι­σε στη Βουλή την πε­ρί­φη­μη Συν­θή­κη του Μά­α­στρι­χτ, το «μνη­μό­νιο των μνη­μο­νί­ων», που άνοι­ξε τους ασκούς του αιό­λου για την εφαρ­μο­γή μνη­μο­νί­ων διαρ­κεί­ας σε βάρος των ερ­γα­ζό­με­νων σε όλες τις χώ­ρες-μέ­λη της Ε.Ε. Το Μά­α­στρι­χτ είχαν υπερ­ψη­φί­σει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Συ­να­σπι­σμός και η Πο­λι­τι­κή Άνοι­ξη – όλοι «πλην λα­κε­δαι­μο­νί­ων». 

3. ΓΙΑΤΙ, με συ­νέ­πεια και επι­μο­νή, απο­κα­λύ­πτει τον αντι­δρα­στι­κό, αντι­λαϊ­κό ρόλο της ΕΕ ως μη­χα­νι­σμού εξυ­πη­ρέ­τη­σης των συμ­φε­ρό­ντων του κε­φα­λαί­ου και των μο­νο­πω­λί­ων. Αντι­τά­χθη­κε στην έντα­ξη της Ελ­λά­δας στην ΕΟΚ, στις Συν­θή­κες του Μά­α­στρι­χτ, του Άμ­στερ­νταμ, της Λι­σα­βό­νας, στην συμ­με­το­χή της χώρας στην ΟΝΕ και δι­καιώ­θη­κε, την στιγ­μή που τα αστι­κά κόμ­μα­τα δια­γκω­νί­ζο­νταν για το ποιος θα απο­δει­χθεί ο κα­λύ­τε­ρος εφαρ­μο­στής των ευ­ρω­ε­νω­σια­κών πο­λι­τι­κών.

4. ΓΙΑΤΙ στο ευ­ρω­παϊ­κό κοι­νο­βού­λιο είναι ανά­γκη να υπάρ­χει δυ­να­τή φωνή υπε­ρά­σπι­σης των συμ­φε­ρό­ντων της ερ­γα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των, απέ­να­ντι στους πο­λυ­πλό­κα­μους μη­χα­νι­σμούς της ΕΕ, των αστι­κών τά­ξε­ων και των κομ­μά­των τους. Διότι, ήταν και είναι η ευ­ρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομάδα του ΚΚΕ που ανα­δει­κνύ­ει και ξε­σκε­πά­ζει τον αντι­δρα­στι­κό, βαθιά αντι­λαϊ­κό ρόλο του ευ­ρω­κοι­νο­βου­λί­ου, της Κο­μι­σιόν και των άλλων ορ­γά­νων της ΕΕ. 

5. ΓΙΑΤΙ έχει απο­κα­λυ­φθεί πλή­ρως ο ρόλος του λε­γό­με­νου «Κόμ­μα­τος της Ευ­ρω­παϊ­κής Αρι­στε­ράς» (ΚΕΑ), στο οποίο πρω­τα­γω­νι­στεί ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ως «όχημα» χει­ρα­γώ­γη­σης λαϊ­κών συ­νει­δή­σε­ων για μια δήθεν πιο φι­λο­λαϊ­κή ΕΕ. Η δε πο­λι­τι­κή ομάδα της «Αρι­στε­ράς» στο Ευ­ρω­κοι­νο­βού­λιο (GUE/NGL) επι­δί­δε­ται δια­χρο­νι­κά και συ­στη­μα­τι­κά στο «ξέ­πλυ­μα» της Ευ­ρω­έ­νω­σης των μο­νο­πω­λί­ων, ακο­λου­θώ­ντας γραμ­μή αθώ­ω­σης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού χα­ρα­κτή­ρα της ΕΕ.

6. ΓΙΑΤΙ τα αστι­κά κόμ­μα­τα, από τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και το ΚΙΝΑΛ μέχρι τη ΝΔ και τη να­ζι­στι­κή Χρυσή Αυγή, πί­νουν νερό στο όνομα της ΕΕ συ­σκο­τί­ζο­ντας τον πραγ­μα­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα της Ένω­σης των 26.000.000 ανέρ­γων, της αυ­ξα­νό­με­νης φτώ­χειας, των μνη­μο­νί­ων διαρ­κεί­ας, των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πο­λέ­μων σε συ­νερ­γα­σία με το ΝΑΤΟ, των τρο­μο­νό­μων και της κα­τα­στο­λής, της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής δια­στρέ­βλω­σης της ιστο­ρί­ας.

7. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ υπήρ­ξε η μο­να­δι­κή πο­λι­τι­κή δύ­να­μη που με συ­νέ­πεια ανέ­δει­ξε τους κιν­δύ­νους που συ­νε­πά­γε­ται η ενερ­γός εμπλο­κή της Ελ­λά­δας στους εν­δοι­μπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς στο πλευ­ρό των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών και ευ­ρω­ε­νω­σια­κών συμ­φε­ρό­ντων.

8. ΓΙΑΤΙ μόνο το ΚΚΕ όρ­θω­σε ανά­στη­μα στη με­τα­τρο­πή της χώρας μας σε απέ­ρα­ντη αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, ενη­με­ρώ­νο­ντας το λαό και πραγ­μα­το­ποιώ­ντας κι­νη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στην επέ­κτα­ση και ανα­βάθ­μι­ση των αμε­ρι­κα­νι­κών βά­σε­ων. Την ίδια στιγ­μή, στο όνομα της «γε­ω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης», τα αστι­κά κόμ­μα­τα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Πο­τά­μι, Χρυσή Αυγή κλπ.) έβα­ζαν πλάτη για τη με­τα­τρο­πή από την κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ της Ελ­λά­δας σε να­τοϊ­κό στρα­τό­πε­δο, κα­θι­στώ­ντας τη χώρα μα­γνή­τη πι­θα­νών επι­θέ­σε­ων σε πε­ρί­πτω­ση ιμπε­ρια­λι­στι­κού πο­λέ­μου.


9. ΓΙΑΤΙ μόνο το ΚΚΕ έχει μό­νι­μη, ξε­κά­θα­ρη και συ­νε­πή στάση ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή δο­λο­φο­νι­κή συμ­μα­χία του ΝΑΤΟ. Το ίδιο ΝΑΤΟ, για τις ανά­γκες του οποί­ου η χώρα μας δα­πα­νά ετη­σί­ως το 2,36% του ΑΕΠ (4,2 δις. ευρώ), όντας δεύ­τε­ρη σε στρα­τιω­τι­κούς εξο­πλι­σμούς μετά τις ΗΠΑ. Ακού­σα­τε ποτέ καμια πο­λι­τι­κή δύ­να­μη – εκτός του ΚΚΕ – να κα­ταγ­γέλ­λει τους να­τοϊ­κούς πο­λέ­μους, τις υπέ­ρο­γκες πο­λε­μι­κές δα­πά­νες και να μιλά για έξοδο απ’ την ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία;

10. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ δι­καιώ­θη­κε για την στάση του στο ζή­τη­μα της ονο­μα­σί­ας της ΠΓΔΜ, ανέ­δει­ξε από την πρώτη στιγ­μή την ουσία του θέ­μα­τος που ήταν και πα­ρα­μέ­νουν οι επι­κίν­δυ­νες με­θο­δεύ­σεις των ιμπε­ρια­λι­στών (ΗΠΑ-ΝΑ­ΤΟ-ΕΕ) στα Βαλ­κά­νια. Όταν τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα έμπαι­ναν στον φαύλο κύκλο της ονο­μα­το­λο­γί­ας, πλειο­δο­τώ­ντας σε υπερ­πα­τριω­τι­κό βερ­μπα­λι­σμό και ρί­χνο­ντας νερό στο μύλο του εθνι­κι­στι­κού πα­ρο­ξυ­σμού, το ΚΚΕ ατα­λά­ντευ­τα στό­χευε τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο: τους ιμπε­ρια­λι­στές που με την πρα­κτι­κή του «διαί­ρει και βα­σί­λευε» υπο­νο­μεύ­ουν την ει­ρή­νη και την ασφά­λεια στην πε­ριο­χή.

11. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ κα­τήγ­γει­λε από την πρώτη στιγ­μή την αμε­ρι­κα­νο­να­τοι­κής κοπής «Συμ­φω­νία των Πρε­σπών» η οποία απο­τε­λεί το δια­βα­τή­ριο για την έντα­ξη της «Βό­ρειας Μα­κε­δο­νί­ας» στο ΝΑΤΟ και ταυ­τό­χρο­να δια­τη­ρεί σπέρ­μα­τα αλυ­τρω­τι­σμού με ανι­στό­ρη­τες, αντε­πι­στη­μο­νι­κές ανα­φο­ρές σε «μα­κε­δο­νι­κή γλώσ­σα» και «μα­κε­δο­νι­κή ιθα­γέ­νεια» που δύ­να­ται να αξιο­ποι­η­θούν κατά το δο­κούν από τους ιμπε­ρια­λι­στές όταν αυτό κρι­θεί ανα­γκαίο.

12. ΓΙΑΤΙ δή­μα­χοι και πε­ρι­φε­ρειάρ­χες που ανή­κουν στα αστι­κά κόμ­μα­τα έπαι­ξαν και παί­ζουν ενερ­γό ρόλο στην προ­ώ­θη­ση των επι­κίν­δυ­νων αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών σχε­δια­σμών. Πρό­κει­ται για το­πι­κούς άρ­χο­ντες προ­σκεί­με­νους στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και υπο­τι­θέ­με­νους «ακ­κο­μά­τι­στους» που έχουν κάνει ότι περ­νά­ει απ’ το χέρι τους για να «ξε­πλύ­νουν» τους να­τοϊ­κούς δο­λο­φό­νους (π.χ. συ­να­ντή­σεις με στε­λέ­χη του ΝΑΤΟ, της πρε­σβεί­ας των ΗΠΑ, κλπ). 

13. ΓΙΑΤΙ οι πέντε κομ­μου­νι­στές δή­μαρ­χοι (Πάτρα, Και­σα­ρια­νή, Χαϊ­δά­ρι, Πε­τρού­πο­λη, Ικα­ρία) στή­ρι­ξαν με το πα­ρα­πά­νω τα αι­τή­μα­τα του ερ­γα­τι­κού-λαϊ­κού κι­νή­μα­τος, ενα­ντιώ­θη­καν σε όλο το φάσμα της αντι­λαϊ­κής πο­λι­τι­κής των κυ­βερ­νή­σε­ων, πρό­βα­λαν τα λαϊκά προ­βλή­μα­τα, απέ­σπα­σαν κα­τα­κτή­σεις, ανέ­λα­βαν πλη­θώ­ρα πρω­το­βου­λιών για δομές αλ­λη­λεγ­γύ­ης και προ­στα­σί­ας των λαϊ­κών οι­κο­γε­νειών.


14. ΓΙΑΤΙ, όπως όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα έτσι και τώρα, οι δή­μαρ­χοι, οι δη­μο­τι­κοί και πε­ρι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι, οι εκλεγ­μέ­νοι με τα ψη­φο­δέλ­τια του ΚΚΕ («Λαϊκή Συ­σπεί­ρω­ση») είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε κάθε χωριό και πόλη, σε κάθε δήμο και πε­ρι­φέ­ρεια. Είναι αυτοί που θα στα­θούν στο πλευ­ρό του ερ­γα­ζό­με­νου, του άνερ­γου, του φοι­τη­τή, του χα­μη­λο­συ­ντα­ξιού­χου, της λαϊ­κής οι­κο­γέ­νειας, ανα­δει­κνύ­ο­ντας τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες και διεκ­δι­κή­σεις τους.

15. ΓΙΑΤΙ τα ψη­φο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης» μπο­ρούν να εκ­φρά­σουν την πιο πλα­τιά αγα­νά­κτη­ση και κα­τα­δί­κη της αντι­λαϊ­κής πο­λι­τι­κής που εφαρ­μό­ζει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και με την οποία ου­σια­στι­κά συ­ντάσ­σο­νται η ΝΔ και τα λοιπά κόμ­μα­τα.

16. ΓΙΑΤΙ απο­δεί­χθη­κε- σε όλο της το με­γα­λείο- η απάτη των λε­γό­με­νων «ακομ­μά­τι­στων» δη­μάρ­χων-μά­να­τζερ που προ­βάλ­λο­νταν από τα κυ­ρί­αρ­χα ΜΜΕ τάχα ως λύση στα προ­βλή­μα­τα της το­πι­κής διοί­κη­σης. Τα πα­ρα­δείγ­μα­τα πολλά, από τους «ακομ­μά­τι­στους» και δήθεν «ανε­ξάρ­τη­τους» δη­μάρ­χους Αθή­νας και Θεσ­σα­λο­νί­κης (Κα­μί­νης-Μπου­τά­ρης), μέχρι την πε­ρί­πτω­ση του πο­λυ­δια­φη­μι­σμέ­νου δη­μάρ­χου Μα­ρα­θώ­να Ψι­νά­κη. 

17. ΓΙΑΤΙ – όπως απο­δει­κνύ­ε­ται κα­θη­με­ρι­νά- οι «κόκ­κι­νοι» δή­μαρ­χοι του ΚΚΕ απο­τε­λούν αγκά­θι στο μάτι του συ­στή­μα­τος που τους πο­λε­μά με κάθε τρόπο και μέσο. Όπως, για πα­ρά­δειγ­μα, στην Πάτρα όπου ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και ακρο­δε­ξιοί επι­χει­ρούν να συ­κο­φα­ντή­σουν τον κομ­μου­νι­στή δή­μαρ­χο Κ. Πε­λε­τί­δη. Διότι ο Πε­λε­τί­δης ενο­χλεί, πάει κό­ντρα στο κυ­ρί­αρ­χο πο­λι­τι­κό ρεύμα, συ­ντάσ­σε­ται με το λαό και τους ερ­γα­ζό­με­νους της πόλης, φτύ­νει κα­τά­μου­τρα τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που οι άλλοι υπη­ρε­τούν. 

18. ΓΙΑΤΙ η ψήφος στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συ­σπεί­ρω­ση» δεν με­ταλ­λάσ­σε­ται, δεν αλ­λοιώ­νε­ται, δεν εξαρ­γυ­ρώ­νε­ται σε συν­διαλ­λα­γές και δια­πραγ­μα­τεύ­σεις στή­ρι­ξης άλλων πο­λι­τι­κών πα­ρα­τά­ξε­ων η επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων.

19. ΓΙΑΤΙ είναι το ΚΚΕ που στα­θε­ρά πρω­το­στα­τεί ενά­ντια στην πο­λι­τι­κή της λε­γό­με­νης ναρ­κω­κουλ­τού­ρας και των εξαρ­τή­σε­ων που καλ­λιερ­γεί το κα­πι­τα­λι­στι­κό σύ­στη­μα με στόχο την ευ­κο­λό­τε­ρη χει­ρα­γώ­γη­ση της νε­ο­λαί­ας. Διότι οι νέοι και οι νέες της χώρας μας πρέ­πει και μπο­ρούν να διεκ­δι­κή­σουν μια ζωή ολό­κλη­ρη και όχι σε δό­σεις, όπως λέει και το γνω­στό σλό­γκαν. 

20. ΓΙΑΤΙ πρέ­πει να απο­μο­νω­θεί και να τσα­κι­στεί πο­λι­τι­κά και ιδε­ο­λο­γι­κά το μα­ντρό­σκυ­λο του κε­φα­λαί­ου, η να­ζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής. Η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, σε κάθε δήμο, σε κάθε πε­ρι­φέ­ρεια, σε όλη την επι­κρά­τεια είναι προ­α­παι­τού­με­νο για να εντα­θεί η αντι­φα­σι­στι­κή πάλη, να δυ­να­μώ­σει το ερ­γα­τι­κό-λαϊ­κό κί­νη­μα, ώστε να μην έχουν μέρος να στα­θούν οι θρα­σύ­δει­λοι από­γο­νοι του Χί­τλερ και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών.


21. ΓΙΑΤΙ – το ξέ­ρουν μέχρι και οι πέ­τρες αυτής της χώ­ρας- πως ήταν και είναι το ΚΚΕ και οι τα­ξι­κές δυ­νά­μεις που συ­σπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ οι οποί­ες βρί­σκο­νται σε ανει­ρή­νευ­το πό­λε­μο με τις πο­λι­τι­κές κυ­βέρ­νη­σης-ΕΕ-κε­φα­λαί­ου. Οι ερ­γα­ζό­με­νοι έχουν πείρα και γνω­ρί­ζουν ποιοι στά­θη­καν στο πλευ­ρό τους, ποιοι πρω­τα­γω­νί­στη­σαν στις απερ­για­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στην ερ­γο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία και τον εκ­φυ­λι­σμέ­νο κυ­βερ­νη­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό.

22. ΓΙΑΤΙ έχει απο­δει­χθεί στην πράξη ο ρόλος πα­ρα­τά­ξε­ων της λε­γό­με­νης εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής αρι­στε­ράς, όπως η ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ και η ΛΑΕ, ως «εξα­πτέ­ρυ­γα» του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Παρά τους υπε­ρε­πα­να­στα­τι­κούς τους βερ­μπα­λι­σμούς, απο­τε­λούν και οι δύο οπορ­του­νι­στι­κά-ρε­φορ­μι­στι­κά ανα­χώ­μα­τα απέ­να­ντι στο ερ­γα­τι­κό-λαϊ­κό κί­νη­μα. Οι μεν της ΛΑΕ είναι οι πρώην συ­γκυ­βερ­νή­τες-υπουρ­γοί του Τσί­πρα και του Καμ­μέ­νου, οι δε της ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ έχουν πλού­σιο ιστο­ρι­κό ποι­κι­λό­μορ­φης στή­ρι­ξης στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, τόσο στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κί­νη­μα όσο και στην το­πι­κή διοί­κη­ση. 

23. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ συ­στη­μα­τι­κά ανα­δει­κνύ­ει το ζή­τη­μα των τε­ρά­στιων ελ­λεί­ψε­ων σε αντι­σει­σμι­κά, αντι­πλημ­μυ­ρι­κά και αντι­πυ­ρι­κά έργα και υπο­δο­μές. Οι ανεί­πω­τες τρα­γω­δί­ες στην ανα­το­λι­κή Ατ­τι­κή και τη Μάν­δρα ήρθαν – δυ­στυ­χώς- να επι­βε­βαιώ­σουν την εγκλη­μα­τι­κή έλ­λει­ψη τέ­τοιου εί­δους έργων, τα οποία δεν είναι επι­λέ­ξι­μα (για χρη­μα­το­δό­τη­ση και υλο­ποί­η­ση) από κυ­βερ­νή­σεις και ΕΕ διότι δεν είναι κερ­δο­φό­ρα!

24. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ πήγε κό­ντρα στα ιδε­ο­λο­γι­κά ρεύ­μα­τα του «εθνι­κι­σμού» (δε­ξιού/ακρο­δε­ξιού λαϊ­κι­σμού) και του «κο­σμο­πο­λι­τι­σμού» (ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ/Κε­ντρο­α­ρι­στε­ρά κλπ), υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως πρό­κει­ται για τις δυο, εξί­σου επι­κίν­δυ­νες για το λαό, όψεις του ίδιου νο­μί­σμα­τος. 

25. ΓΙΑΤΙ είναι η- επο­νο­μα­ζό­με­νη απ’ ορι­σμέ­νους- «ξύ­λι­νη γλώσ­σα» του ΚΚΕ και των κομ­μου­νι­στών που λέει τα πράγ­μα­τα με τ’ο­νο­μα τους, που λέει την αλή­θεια όπως ακρι­βώς είναι, ερ­μη­νεύ­ο­ντας με επι­στη­μο­νι­κή ακρί­βεια την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, χωρίς γλωσ­σο­λο­γι­κά τερ­τί­πια, εξω­ραϊ­σμούς και λε­κτι­κούς μο­ντερ­νι­σμούς. Διότι, εν τέλει, ο κα­πι­τα­λι­σμός, ο ιμπε­ρια­λι­σμός, η πλου­το­κρα­τία, τα μο­νο­πώ­λια είναι έν­νοιες υπαρ­κτές, τις βιώ­νου­με, κα­θο­ρί­ζουν τις ζωές μας, όσο κι’ αν κά­ποιοι δεν θέ­λουν να τ’ ακού­νε.

26. ΓΙΑΤΙ οι ερ­γα­ζό­με­νοι, η νέα γενιά, ούτε θέ­λου­με, ούτε πρέ­πει να συμ­βι­βα­στού­με με τους μι­σθούς των 300 και 400 ευρώ, την ανερ­γία, την υπο­α­πα­σχό­λη­ση, τις ελα­στι­κές μορ­φές ερ­γα­σί­ας.

27. ΓΙΑΤΙ πραγ­μα­τι­κά προ­ο­δευ­τι­κό για το λαό είναι να ζει με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του, τις δυ­να­τό­τη­τες που δη­μιουρ­γούν η επι­στή­μη, η τε­χνο­λο­γία, η πα­ρα­γω­γι­κό­τη­τα της ερ­γα­σί­ας. Πρό­ο­δος είναι η ανα­τρο­πή συ­νο­λι­κά του μνη­μο­νια­κού και αντι­λαϊ­κού πλαι­σί­ου, προ­κει­μέ­νου να ανα­κτή­σουν οι ερ­γα­ζό­με­νοι τις τε­ρά­στιες απώ­λειες, να ικα­νο­ποι­η­θούν οι σύγ­χρο­νες ανά­γκες του λαού για μό­νι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά, δω­ρε­άν Παι­δεία, Υγεία-Πρό­νοια, πρό­σβα­ση στον Αθλη­τι­σμό και τον Πο­λι­τι­σμό. 

28. ΓΙΑΤΙ ο «μη­δε­νι­σμός» και η αποχή από τις εκλο­γές όχι μόνο δεν απο­τε­λούν λύση και διέ­ξο­δο αλλά, αντί­θε­τα, ρί­χνουν νερό στο μύλο του εκ­με­ταλ­λευ­τι­κού συ­στή­μα­τος. Αποχή ση­μαί­νει απε­μπό­λη­ση του δι­καιώ­μα­τος του λαού να αλ­λά­ξει τη μοίρα του. Ση­μαί­νει πα­θη­τι­κό­τη­τα και απο­δο­χή της μοι­ρο­λα­τρί­ας. 

29. ΓΙΑΤΙ ο αλη­θι­νός πα­τριω­τι­σμός βρί­σκε­ται στον αγώνα για την ερ­γα­τι­κή-λαϊ­κή εξου­σία, ώστε να γίνει ο λαός αφέ­ντης του πλού­του που πα­ρά­γει, σε μια χώρα απο­δε­σμευ­μέ­νη από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 

Ωστό­σο, ακόμη κι’ αν υπο­θέ­σου­με πως δεν συ­νέ­τρε­χαν όλοι οι πα­ρα­πά­νω λόγοι για την ανά­γκη ενί­σχυ­σης του ΚΚΕ στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές, τότε θα αρ­κού­σε μο­νά­χα ο ακό­λου­θος, 30ος λόγος:

ΓΙΑΤΙ την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών, όταν οι άλλες πο­λι­τι­κές δυ­νά­μεις θα δια­πραγ­μα­τεύ­ο­νται τη λαϊκή ψήφο στο πα­ζά­ρι της αστι­κής εξου­σί­ας προσ­δο­κώ­ντας θώ­κους και οφί­τσια, το ΚΚΕ θα βρί­σκε­ται και πάλι δίπλα στον ερ­γά­τη, το χα­μη­λό­μι­σθο, τον χα­μη­λο­συ­ντα­ξιού­χο, τους άνερ­γους, τους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους αγρό­τες, τους νέους και τις νέες. Διότι, την επό­με­νη ακρι­βώς μέρα, σε κάθε χώρο δου­λειάς, σε κάθε γει­το­νιά, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, οι κομ­μου­νι­στές θα βρί­σκο­νται και πάλι στις επάλ­ξεις του αγώνα, απ’ οποιο­δή­πο­τε με­τε­ρί­ζι, για κα­λύ­τε­ρα με­ρο­κά­μα­τα και συν­θή­κες ερ­γα­σί­ας, για την προ­στα­σία των ερ­γα­σια­κών δι­καιω­μά­των, την ανά­σχε­ση απο­λύ­σε­ων, την ορ­γά­νω­ση της πάλης του λαού ενά­ντια στην κα­πι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα. Μέχρι την κα­τάρ­γη­ση της εκ­με­τάλ­λευ­σης αν­θρώ­που από άν­θρω­πο. 

Γι’ αυτό λοι­πόν, ισχυ­ρό ΚΚΕ πα­ντού.

Γράφει ο Νίκος Μόττας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου