Σελίδες

15 Φεβ 2019

Με ένα τσιγαριλίκι ξεχνιέσαι...

Μέσα στο πλαίσιο της βρώμικης δουλειάς που διεκπεραιώνει η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, εκτός από βαποράκι του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, έγινε και βαποράκι του «μαλακού» χασίς στην ελληνική κοινωνία. Με νόμους και τροπολογίες καθιέρωσε νόμιμη την παραγωγή και διάθεση της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, στρώνοντας το έδαφος για την «απελευθέρωση» όλων των ναρκωτικών, καθυστέρηση που οφείλεται στη σθεναρή αντίσταση του λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στην πραγματικότητα στήνει δουλειές με «φούντες»(!) αφού πασχίζει για τα κέρδη των μονοπωλίων.
«Τα επόμενα χρόνια», όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, «θα έχουμε μια μεγάλη παραγωγή και από τα δυο είδη, βιομηχανική και φαρμακευτική και θα έχουμε στην ουσία δημιουργήσει μια παράλληλη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα πάρα πολύ σημαντική».

Τα αμύθητα ποσά που περιμένουν από το εμπόριο κάνναβης είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους! Οι πολυεθνικές-μεγαθήρια που έρχονται να επενδύσουν στις «άριστες κλιματικές συνθήκες»" της Ελλάδας και στο φτηνό εργατικό δυναμικό που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο των ασθενών! Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης έχουν εκτιναχθεί! Εκτιμούν ότι τα κέρδη από την κάνναβη θα φτάσουν παγκοσμίως τα 200 δισ. την επόμενη δεκαετία!
Ήδη η γκάμα των προς πώληση προϊόντων είναι μεγάλη, από τσάι και λάδια για πόση, μέχρι καλλυντικά, κρέμες περιποίησης, σπόρια για βρώση, ζυμαρικά, παξιμάδια, μπισκότα, ακόμη και αναψυκτικά, αλλά και ούζο! Οι τιμές κυμαίνονται σε ένα ευρύ φάσμα, ανάλογα με την εταιρεία και την περιεκτικότητα του προϊόντος σε κανναβιδιόλη.
Μετά τη διεθνή έκθεση Cannabis Expo που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς αποφασίζουν να κάνουν το επιχειρηματικό τους βήμα στον αναδυόμενο κλάδο του «πράσινου χρυσού», όπως χαρακτηρίζεται η μη ψυχοτροπική κάνναβη. Δεν έλειψε και το εναλλακτικό καφέ κάνναβης στο κέντρο της πόλης.
Μέχρι τώρα είχαμε αυτόματους πωλητές για αναψυκτικά, γλυκά, ροφήματα, προφυλακτικά, τώρα ήρθε και ο πρώτος αυτόματος πωλητής για μαριχουάνα. Τοποθετήθηκε στη Στοά Πεσματζόγλου, στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 5 Φλεβάρη. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης και να πληρώσει με μετρητά ή κάρτα. Μάλιστα, υπό το φόβο να γίνει στόχος κλοπής το ΑΤΜ, προτιμήθηκε η τοποθέτησή του εντός στοάς, η οποία φυλάσσεται από σεκιούριτι.
Πέρα όμως από τις μπίζνες, επιτυγχάνεται και άλλος ευρωενωσιακός στρατηγικός στόχος. Θέλουν μια νεολαία συμβιβασμένη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, να μειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση, να ζει με τα ναρκωτικά,! Να ξεχνιέται με ένα τσιγαριλίκι..., από τη στέρηση της ζωής με δικαιώματα.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, «αχρηστεύει» την επιστήμη, πρωτοστατεί στη διαφήμιση της κάνναβης, μετέχει στα ναρκοφεστιβάλ, μοιράζεται κοινό βήμα με επιχειρηματίες που ζητούν την πλήρη «απελευθέρωση» της κάνναβης σε όλες τις μορφές της, ακόμη και για ψυχαγωγική χρήση!
Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν οι «φωστήρες», παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση.
Ξέρουν ότι:
  • Δεκάδες μελέτες έχουν δείξει ότι η κάνναβη παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά του εθιστικού ναρκωτικού, δημιουργώντας την ανάγκη για όλο και μεγαλύτερη ποσότητα για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα, προκαλεί συμπτώματα στέρησης, ενώ μειώνει τις πνευματικές ικανότητες, ιδιαίτερα την απομνημόνευση και τη συγκέντρωση της προσοχής, αδυνατίζει τον κινητικό συντονισμό και παρεμβαίνει στη δυνατότητα γρήγορου ελέγχου για εμπόδια στο γύρω χώρο. Χρήση κατά την εγκυμοσύνη, όταν διαμορφώνεται ο εγκέφαλος του εμβρύου, έχει επιπτώσεις στην πνευματική ανάπτυξη του μωρού.
  • Το 80% των νέων κάτω από 20 ετών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα ζητούν θεραπεία από την κάνναβη (ΟΗΕ, 2016).
  • Το 84% των ενηλίκων ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών με κάνναβη. Το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90% για τους εφήβους (απολογισμός ΚΕΘΕΑ, 2016).
Όλα αυτά τα «προοδευτικά» με τις επευφημίες των υποψήφιων δημάρχων όλων των αστικών κομμάτων, που υπερασπίζονται την «υγιεινή και ασφαλή χρήση ναρκωτικών μέσα από χώρους εποπτευόμενης χρήσης», προπαγανδίζουν το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, προωθούν κάθε μορφή ναρκω-κουλτούρας, στηρίζουν επιθετικές, καλά χρηματοδοτούμενες εκστρατείες υπέρ της χρήσης κάνναβης. Κοινός παρονομαστής των παραπάνω είναι η πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, που αθωώνει την τοξικοεξάρτηση και σκόπιμα την αποσυνδέει από τα κοινωνικά της αίτια, τα οποία η ίδια αναπαράγει με την αντιλαϊκή πολιτική της. 
Μοναδική φωτεινή εξαίρεση και πραγματικό στήριγμα για τους νέους και τις οικογένειές τους είναι η θέση και οι αγώνες του ΚΚΕ, των υποψηφίων του στους δήμους και τις Περιφέρειες, για «μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου