Σελίδες

23 Ιαν 2019

Εννιά σημεία για το Μακεδονικό, το ΚΚΕ και τη “Νατοϊκή Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από τα γνωστά συριζοτρόλ, που εντάξει, το ψωμί τους βγάζουν γράφοντας ψέματα σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ το ´92 και σήμερα για το Μακεδονικό, υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι που με αυτά που βλέπουν γραμμένα εκφράζουν την απορία τους. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα:

  1. Το ΚΚΕ όπως και το 1992, έτσι και σήμερα, προκρίνει τη λύση της σύνθετης ονομασίας, για όλες τις χρήσεις – σαν το αλεύρι ή erga omnes που λένε και στο χωριό μας.
  2. Αντίθετα με το ΚΚΕ, ο πολιτικός πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός, συντάχθηκε πλήρως τότε με τους νατοϊκοντυμένους «μακεδονομάχους». Ξέρετε, όλοι πλην Λακεδαιμονίων που έλεγε και ο Κύρκος. Το ΚΚΕ ούτε πήγε ποτέ σε συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό», ούτε και θα πάει ποτέ, αγαπημένα συριζοτρόλ. Αγκαλιές με τους χρυσαυγίτες άλλοι κάνουν, κάντε αναζήτηση στο google για φωτογραφίες.
  3. Ναι, και το 1992 υπήρχε ΝΑΤΟ. Όμως, η προς ανατολάς επέκταση της (λυκο)συμμάχιας άρχισε μόλις το 1999, πολλά χρόνια μετά δηλαδή. Όπως και της ΕΕ. Τότε, δεν γνώριζε κανείς τι θα γίνει στην πρώην Γιουγκοσλαβία, όχι αν θα μπουν οι χώρες που προέκυψαν από τη διάσπαση της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
  4. Ναι, εμείς είμαστε στο ΝΑΤΟ. Όμως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει έμπρακτα για την αποδέσμευση της χώρας από αυτό. Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να αντιπαλεύει την επέκταση της συμμαχίας και να προσπαθεί να μπλοκάρει την ένταξη νέων χωρών στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Θα το εξηγήσουν οι συριζαίοι αυτό, που ήρθαν να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό του.
  5. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που πολεμάει τον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό και τον σωβινισμό στη «ρίζα» του. Πολεμώντας δηλαδή το σύστημα που τα γεννάει, όχι στα λόγια και φυσικά όχι μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη νατοϊκή βάση.
  6. Η Μακεδονία μπορεί να «εξεταστεί» μόνο ως γεωγραφικός χώρος, που κομμάτια της ανήκουν σε τρεις χώρες. Την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜακεδονίας. Επομένως, συζήτηση για εθνικότητα/υπηκοότητα «μακεδονική», κάτοχοι της οποίας θα είναι οι πολίτες μίας μόνο χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι επικίνδυνο γιατί αυτή η «αθώα» αναφορά στα έγγραφα των πολιτών της γειτονικής χώρας θα αφήνει ανοιχτή την όποια αλυτρωτική διεκδίκηση των υπόλοιπων «Μακεδόνων», σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
  7. Τα ίδια με το 6 ισχύουν και με τη «Μακεδονική» γλώσσα. Το ΚΚΕ, από το 1992 κιόλας επεσήμανε τους κινδύνους αυτούς – σας παραπέμπω στη συνέντευξη που είχε δώσει ο Χαρίλαος Φλωράκης στα Σκόπια, κατά την επίσκεψη του εκεί.
  8. Τα δήθεν «Όχι» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι για τα ψηφαλάκια, όχι γιατί το πιστεύουν. Άλλωστε, τόσα χρόνια, λύσεις ίδιες ή και χειρότερες συζητούσαν. Τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί η κυβέρνηση να μη περάσει τη Συμφωνία. Είναι το ίδιο «νατοϊκόφρονες» με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  9. Υποδείξεις και ψευτομαγκιές από τους συριζαίους, τους καλύτερους υπηρέτες του ΝΑΤΟ, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δεν δεχόμαστε. Κρατήστε τις εξυπνάδες για να αντιμετωπίσετε τη ΝΔ. Θα σας χρειαστούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου