Σελίδες

7 Σεπ 2018

ΣΕΒ απαιτεί - ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί... και σανό για τον λαό...

Την περικοπή των συντάξεων άμεσα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, απαιτούν οι βιομήχανοι και καλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ να μην ακυρώσει στο «βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων» τς μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί!
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, μιλώντας εξ’ ονόματος του βιομηχανικού κεφαλαίου, απαίτησε να εφαρμοστεί τόσο η μείωση των συντάξεων όσο και του αφορολόγητου ορίου, που θα οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, βαθύτερα στη φτώχεια, προκειμένου να μην διαταραχθεί η …μεταρρυθμιστική πειθαρχία!

ΣΕΒ, ΜΜΕ, Κυβέρνηση, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί κατά των απεργών της COSCO

Ο καταμερισμός εργασίας ανάμεσα στους στυλοβάτες του συστήματος είναι πραγματικά θαυμαστός. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει, και οι δυο μαζί ξεπλένουν την εργοδοσία και τους επενδυτές, βάζοντας στο στόχαστρο τους απεργούς.

Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το χαρακτήρα “βαρέα κι ανθυγιεινά” στο επάγγελμά τους. Δίνει τα νομικά εργαλεία στους καπιταλιστές για να κηρύσσεται κάθε απεργία “παράνομη και καταχρηστική” με τα πιο απίθανα προσχήματα. Ενώ ο Νεφελούδης από το Υπουργείο Εργασίας έδωσε τα στοιχεία που δείχνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι εργάτες της COSCO είναι προνομιούχοι, ίσως και βολεμένοι, γιατί παίρνουν πολύ παραπάνω από το μέσο όρο του κατώτατου μισθού πείνας που

ΤΟΥ FBI....ΤΟ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟ'' ΚΑΓΚΕΛΟ !!!

Εδώ και μέρες σωρεία ρεπορτάζ στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στις εφημερίδες (των φιλοκυβερνητικών εντύπων συμπεριλαμβανομένων) αναφέρουν ότι στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας και στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλωνίζουν πράκτορες της CIA και του FBI, οι οποίοι ορίζουν τα «μέτρα ασφαλείας» ενόψει της ΔΕΘ και θα κυκλοφορούν στην πόλη όλο το επόμενο διάστημα για να… συμμετάσχουν (με τον δικό τους τρόπο) στις διαδηλώσεις.
Και καλά, με τη CIA έχουμε εξοικειωθεί από την εποχή των συνταγματαρχών της χούντας και ακόμα πιο πίσω, από την εποχή της «Κόκκινης Προβιάς». Αλλά με το FBI (το οποίο επίσης ουδέποτε μας… εγκατέλειψε) υπήρχε όσο να ‘ναι λίγο «τακτ». Καθότι πρόκειται για σώμα που (υποτίθεται) ότι δρα αποκλειστικώς στο εσωτερικό των ΗΠΑ.