Σελίδες

5 Ιουλ 2018

Ένα κλάμα BEYOND... (VIDEO)

Σαν σήμερα η Ελλάδα πριν από τρία χρόνια δημοψηφιζόταν, μετά από ένα εξάμηνο επικής βαρουφακειάδας. Ήταν η αρχή του έτους που εξόντωνε με μια μπαταριά και την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, κι ήταν η Μπέτυ που έκλαψε από οργή για μια γραβάτα, που αποτέλεσε τη μεταχρονολογημένη επιταγή όλων των εποχών. Ο λαός των Θερμοπυλών (φυλαγμένων και αφύλακτων) του αθάνατου κρασιού του 21 (και οίνος και ξύδι θέαμα) έσπευσε στις κάλπες να απαντήσει αν εγκρίνει ή δεν εγκρίνει δύο έγγραφα, έτσι ακριβώς, έγγραφα, που τυπώθηκαν στα ψηφοδέλτια οι τρισδιάστατες απεικονίσεις της αγχόνης, (του Έλληνα ο τράχηλος έχει πρόβλημα με το ζυγό, όχι με την αγχόνη), και κλήθηκε να απαντήσει αν εγκρίνει τις 1.REFORMS FOR THE COMPLETION OF THE CURRENT PROGRAM AND BEYOND  και 2.PRELIMINARY DEBT SYSTAINABILITY ANALYSIS.
Τρία χρόνια μετά, με τον ηρωικό μακεδονικό στρατό να εντάσσεται στη φάλαγγα του Ζάγεφ-Τσίπρα στη μεγάλη πατρίδα του ΝΑΤΟ, φύσηξε τόσος Βαρδάρης στο καταπατημένο μετά από δεκαεφτά ώρες 62% ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, ώστε να φαίνεται ολόγυμνη η αλήθεια του BEYOND που έγινε κλάμα όλων των υπολοίπων και όχι μόνον συντροφικοσυζυγικό.

Συμπεράσματα για το συσιζαίικο ΤσιπροΔημοψήφισμα...

Το δημοψήφισμα του 2015, που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το οποίο πραγματοποιήθηκε ακριβώς σαν σήμερα, αποτέλεσε ένα πραγματικό μνημείο εξαπάτησης, εκβιασμών, αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού των εργαζομένων και του λαού, στην πολιτική που φόρτωσε την κρίση στις πλάτες τους για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις από τη μία, παίζοντας το παιχνίδι της «εθνικής υπερηφάνειας», και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλοι, παίζοντας το «χαρτί» της κινδυνολογίας. 
Το 'να χέρι ένιβε τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο.
Ουσιαστικά αυτό που κρίθηκε τον Ιούλη του 2015, το πραγματικό δίλημμα, ήταν η επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα συνεχιστεί η σφαγή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, του τρόπου με τον οποίο ο λαός, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν, να συμβιβαστούν με αυτήν τη σφαγή.