Σελίδες

28 Νοε 2018

Το «κατόρθωμα» Τσίπρα: Έγινε… Σαμαράς!!! (βίντεο)

    O κ.Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ισχυρίστηκε ότι περάσαμε στην περίοδο της «τυπικής αλλά και ουσιαστικής εξόδου από τα Μνημόνια».
  • Η αλήθεια είναι ότι παραμένουμε, τυπικά και ουσιαστικά, στην περίοδο που τελούν εν ισχύ πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι με πάνω από 30.000 εφαρμοστικές διατάξεις…
    Ο κ.Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 είναι φιλολαϊκό «Μνημόνιο με το λαό».
  • Η αλήθεια είναι πως ο προϋπολογισμός του 2019 περιέχει αυξήσεις φόρων 1 δις ευρώ και μειώσεις κοινωνικών δαπανών 800 εκ. ευρώ, δηλαδή ποσά δυο φορές μεγαλύτερα από τα «θετικά» μέτρα της κυβέρνησης…
    Ο κ.Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι του αξίζουν συγχαρητήρια επειδή ο νόμος (που ο ίδιος ψήφισε) δεν θα εφαρμοστεί και οι συντάξεις δεν μειώνονται για μια ακόμα φορά και απέδωσε ουρανομήκη έπαινο στον Κατρούγκαλο για τον ομώνυμο νόμο του.
  • Πρόκειται για τον νόμο που – σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους – επιφέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις για την περίοδο 2016-2019 ύψους 8,2 δις ευρώ και από 70% με το προηγούμενο σύστημα μειώνει το ποσοστό αναπλήρωσης των νέων συντάξεων στο 33,6%…
    Ο κ.Τσίπρας έφτασε να μιλήσει για «αυξήσεις 20 ευρώ το μήνα» σε μερίδα συνταξιούχων, δηλαδή 66 λεπτά την ημέρα και αυτοαποθεώθηκε κάνοντας λόγο για «κατόρθωμα» .
  • Η αλήθεια όσον αφορά το «κατόρθωμα» του Τσίπρα είναι η καταγραφή της τριμηνιαίαςέκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 4.312.395 άνθρωποι (από 4.068.857 πέρυσι – αύξηση 243.538 άτομα) που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (δηλαδή ο 1 στους 2 φορολογούμενους χρωστάει και δεν μπορεί να πληρώσει) με τους 2.514.722 από αυτούς (κατά 312.812 περισσότεροι από πέρυσι) να χρωστούν ποσά μικρότερα ή έως 500 ευρώ, τα οποία, όμως, είναι τέτοια η οικονομική τους αδυναμία που δεν μπορούν να τα ξοφλήσουν με ό,τι συνέπειες σημαίνει αυτό.
    Το μεγαλύτερο, όμως, «κατόρθωμα» του κ.Τσίπρα είναι ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Σαμαρά.
  • Στο πλεόνασμα ύψους 7,5 δις ευρώ για το 2018 προσθέτει ένα πλεόνασμα ύψους 7 δις για το 2019 που εξοντώνει το λαό και θα τον εξοντώνει μέχρι το 2060 (!), και κατόπιν έρχεται με σημαία αυτό το κανιβαλικό και ματωμένο πλεόνασμα να πουλήσει απάτη, υποσχέσεις και να κάνει προεκλογικό πάρτι μοιράζοντας στα θύματά του τα κόλλυβα του ίδιου τους του αφανισμού!
    Αυτό είναι το «κατόρθωμα» του κ.Τσίπρα. Να είναι ένας Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά. Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, ακούστε την «ομολογία» του ίδιου του κ.Τσίπρα
Ο Τσίπρας ξεφτιλίζει…τον Τσίπρα 
Ας ακούσουμε, λοιπόν, τον κύριο Τσίπρα σε  ομιλία του στα Γιάννενα, στις 21 Μαρτίου του 2014
«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω σήμερα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως κάνει ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια, σε πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς. Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς (…).
Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα,  για να τον εξαγοράσουν. Όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν, να εξαγοράσουν τη στήριξή στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό, αν τους αφήσουμε, όχι μόνο το ψωμί, αλλά και το ίδιο το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι να αρπάξει.
Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη, που δεν μαρτυρά τίποτα άλλο, παρά μονάχα φόβο, μπροστά στην κάλπη που έρχεται. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο, στην πραγματικότητα, περιφρονούν τον λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του (…).
Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;».
Τώρα τους βγάζει και στις εκπτώσεις…
«Πώς; Με μια συμπεριφορά να τους θεωρεί σαν ανήλικα προς αποπλάνηση; Αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».
Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει
«Και αναρωτιέμαι τελικά, είναι αυτή αυτή εθνική πολιτική αυτή; Η θεσμοθέτηση και η προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής  φιλανθρωπίας είναι εθνική πολιτική ή  είναι πολιτική απαξίωσης και ευτελισμού του λαού μας; Αλλά προσέξτε: Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει».
Το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες 
«Γιατί το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολεία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης. Ναι, καλά ακούσατε, απάτης»
Εξαγορά με χάντρες και καθρεφτάκια 
«Πώς σας φαίνεται; Σας φαίνεται λογικό να μας στύψουν για να βγάλουν τρία δις, και από αυτά να επιστρέφουν τα 500; Αν δεν είχαν βγάλει κανένα θα ήμασταν συν 2,5 δις αυτή τη στιγμή. Αλλά ποια λογική μπορεί να ψάχνει κανείς να βρει στον παραλογισμό μιας βαρβαρότητας που καταστρέφει μια κοινωνία ολόκληρη και επιχειρεί μετά να την εξαγοράσει με χάντρες και καθρεφτάκια»;
Αυτοί είναι ικανοί να πουν πως είναι συμφωνία για το σοσιαλισμό
«Αυτό το αμαρτωλό πλεόνασμα όμως δεν κρύβει μόνο πολιτικά εγκλήματα που έχουν συντελεστεί. Κρύβει και εγκλήματα που πρόκειται να συντελεστούν. Για την ακρίβεια είναι το ίδιο το πλεόνασμα αυτό και η διαδικασία του η προετοιμασία για νέο έγκλημα. Αφού συμφώνησαν με την τρόικα να χτίσουν κι άλλους ανθρώπους στα θεμέλια του καθεστώτος τους.  Εντάξει, θα πάρουν τη δόση και το πλεόνασμα, που νομίζουν ότι θα τους βοηθήσει στην εκλογική μάχη. Αυτό το μάθαμε. Αλλά τι θα προκειμένου να το πάρουν αυτό, το μάθαμε; Το πώς οι δανειστές εξαγόρασαν τη δυνατότητα που δίνουν στην κυβέρνηση να εξαγοράσει τους πολίτες,  το μάθαμε; 
Μπορεί να τη βαφτίζουν όπως θέλουν τη νέα συμφωνία με την τρόικα. Αυτοί είναι ικανοί όχι μόνο να πουν ότι πρόκειται περί συμφωνίας για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και συμφωνία για το σοσιαλισμό. Όλα μπορούν να τα πουν. Επί της ουσίας όμως αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ένα νέο σύμφωνο υποταγής και καταστροφής για τη χώρα».
Αυτό είναι το «κατόρθωμα» του Τσίπρα. Έγινε Σαμαράς. Και δεν το λέμε εμείς. Ο Τσίπρας (του 2014) το λέει… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου