Σελίδες

20 Νοε 2018

Τρομοκράτηση... και «εξαφάνιση»

Πρώτα η ΕΡΤ «εξαφάνισε» χιλιάδες διαδηλωτές και μετά κυβέρνηση κι «αντιεξουσιαστές» κάνανε ένα επετειακό δωράκι στην αμερικάνικη πρεσβεία!

Τις προηγούμενες μέρες, το κλίμα που καλλιεργούσαν τα ΜΜΕ για το Πολυτεχνείο, ήταν ότι ανήμερα της επετείου «θα καεί ο τόπος», με τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές» να έχουν συγκεντρώσει «πολεμοφόδια» και την κυβέρνηση να παρατάσσει περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς στην Αθήνα.
Στόχος ήταν να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, με σύνθημα «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», που δεν αρέσει καθόλου στην αμερικάνικη πρεσβεία και δεν συνάδει με την προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να αναβαθμίσουν «στρατηγικά» τη σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ. 

Το πάλεψαν μάλιστα μέχρι την τελευταία στιγμή, αν κρίνουμε από το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης το μεσημέρι του Σαββάτου: Περιγράφοντας την καθιερωμένη πορεία μερικών δεκάδων μελών της ΠΑΣΠ, που κάθε χρόνο διασχίζουν τρέχοντας σε μια άδεια Αθήνα τη διαδρομή Πολυτεχνείο - αμερικάνικη πρεσβεία, η ΕΡΤ διαπίστωνε ότι η συμμετοχή στις φετινές εκδηλώσεις είναι πολύ μικρότερη από πέρυσι!

Λίγες ώρες μετά, όμως, ένα ανθρώπινο ποτάμι απλωνόταν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με την εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δίνει το στίγμα του αντιιμπεριαλιστικού γιορτασμού. 
Και τότε, την ώρα ακριβώς που ξεκινούσαν τα δελτία ειδήσεων, έπεσε (εντελώς ...τυχαία!!!) η πρώτη μολότοφ στα Εξάρχεια. 
Η συνέχεια είναι γνωστή, με την κυβέρνηση να επιστρατεύει μέχρι και «αύρα» στο κλωτσοσκούφι που στήθηκε έξω από το Πολυτεχνείο, λανσάροντας και «νέες» μεθόδους καταστολής. 
Κι όπως ήταν αναμενόμενο, τα επεισόδια μονοπώλησαν τα δελτία των ειδήσεων και τις εφημερίδες της επόμενης μέρας, αλλά και τον δικομματικό καβγά για τις καταστροφές και τις ευθύνες. 
Εννοείται βέβαια ότι η μαζικότητα και το μήνυμα των συγκεντρώσεων «πήγαν περίπατο», κάνοντας όλοι μαζί, κυβέρνηση, «αντιεξουσιαστές» και ΜΜΕ, ένα επετειακό δωράκι στην αμερικάνικη πρεσβεία.




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου