Σελίδες

4 Σεπ 2018

Πρωτοφανές κρούσμα αυταρχισμού: Σύλληψη και κράτηση μελών του ΚΚΕ για αφισοκόλληση

Συνέλαβαν τέσσερις κομμουνιστές για το …«αδίκημα» της αφισοκόλλησης! Σε μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, η Αστυνομία προχώρησε, την Κυριακή το βράδυ, στη σύλληψη και ολονύχτια κράτηση τεσσάρων στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ, επειδή αφισοκολλούσαν και έγραφαν συνθήματα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ! 
Η σύλληψη,  σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.gr,  πραγματοποιήθηκε από πολυμελείς δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Στη διάρκεια της κράτησής τους, πάρθηκαν από τους συλληφθέντες δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικά στοιχεία, ενώ το πρωί της Δευτέρας τα συλληφθέντα στελέχη του ΚΚΕ προσήχθησαν στην Εισαγγελία Λάρισας με χειροπέδες, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της Ασφάλειας!!! Μάλιστα, τους μετέφεραν στα δικαστήρια με καθυστέρηση και με «καταδρομικό» τρόπο, για να μην «πετύχουν» στο δρόμο τους τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης που είχε οργανώσει η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έξω από τα δικαστήρια.

Με πρακτικές που παραπέμπουν σε «μαύρες» εποχές και στις αστυνομικές δυνάμεις να δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο», αποδεικνύεται ότι η επιχείρηση ήταν ενταγμένη σε ένα γενικότερο κλίμα ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, με την πλήρη πολιτική στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Τα τέσσερα μέλη του ΚΚΕ αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού πρώτα απαγγέλθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά (!!!) και ορίστηκε δικάσιμος για τις 5 Ιούνη του 2019. Νωρίτερα, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, με κύριο σύνθημα: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».
Σε ανακοίνωση για το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος επισημαίνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού, ενταγμένο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, αυτή τη φορά σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ στη Λάρισα, τα οποία χτες βράδυ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση, προπαγανδίζοντας το Φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
Τα στελέχη του ΚΚΕ, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, συνελήφθησαν από πολυμελείς δυνάμεις της άμεσης δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, κρατήθηκαν όλη νύχτα, το πρωί προσήχθησαν στην εισαγγελία με χειροπέδες στα χέρια, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της ασφάλειας και παραπέμφθηκαν σε δίκη, με την απίστευτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας!
Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι υπόλογη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος του ΚΚΕ. Απάντηση σε κάθε περίπτωση θα δώσουν τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την καθημερινή δράση τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

2 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τρομοκρατήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα και η σύλληψη των τεσσάρων κομμουνιστών στη Λάρισα ήταν μια ενέργεια σ’ αυτό το πλαίσιο.
    Τα κουτσαβάκια της Αμερικανικής πρεσβείας, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατρακυλούν όλο και χαμηλότερα με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα, χρησιμοποιώντας πρακτικές εναντίον των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος ανασυρμένες από τα σεντούκια των πιο μαύρων εποχών της Ελληνικής ιστορίας.

    Δυστυχώς όμως το χέρι που συνέλαβε τους τέσσερις κομμουνιστές στη Λάρισα και τους πέρασε χειροπέδες δεν ήταν μόνο του Τσίπρα και της κυβέρνησής του!!!
    Ήταν ταυτόχρονα το χέρι όποιου με οποιονδήποτε τρόπο στηρίζει ακόμα τον Τσίπρα και την πολιτική του.
    Γι’ αυτό ο κάθε αριστερός και ο κάθε δημοκράτης που ακόμα στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση ας αναλογιστεί τις ευθύνες της στάσης του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε με... βαρυποινίτες να είχαν να κάνουν οι αστυνομικοί, οι ασφαλίτες και η εισαγγελέας Παπαϊωάννου στη Λάρισα. Τέτοιος ήταν ο ζήλος τους για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας ήρθαν αντιμέτωπα με μια αισχρή μεταχείρηση, συνελήφθησαν με το πρόσχημα της αφισοκόλλησης για το Φεστιβάλ, έμειναν όλη νύχτα στα κρατητήρια, οδηγήθηκαν με χειροπέδες και από την πίσω πόρτα στα δικαστήρια της πόλης, για να μην έρθουν αντιμέτωποι με την κινητοποίηση που οργάνωναν την ίδια ώρα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο αυτό κρούσμα αυταρχισμού και προσπάθειας τρομοκράτησης - το τελευταίο σε μια μακρά λίστα επί ΣΥΡΙΖΑ - επιχειρήθηκε να ντυθεί και με την αστεία δικαιολογία της... ευαισθησίας για το περιβάλλον που τάχα ρύπαιναν οι αφίσες του ΚΚΕ. Αν ενδιαφέρονταν οι εισαγγελικές αρχές για το τι «βρωμίζει» τη Λάρισα, ας ασχολούνταν με τα αμερικανικά drones που εδρεύουν στην πόλη και αξιοποιούνται από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε επικίνδυνες και βρώμικες αποστολές σε βάρος των λαών της περιοχής, ας προβληματίζονταν για τους κινδύνους που σηματοδοτεί η παρουσία τους. Δεν πείθουν λοιπόν οι «ευαισθησίες» και τα «αντανακλαστικά» που δείχνουν οι εισαγγελικές αρχές, βεβαίως με την κυβερνητική ανοχή. Πόσο μάλλον που τόση «ευαισθησία» τελευταία φορά είδαμε με τις συλλήψεις των φοιτητών στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, που εμμέσως πλην σαφώς η κυβέρνηση ομολόγησε ότι ήρθαν κατόπιν παρέμβασης της πρεσβείας των ΗΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή