Σελίδες

20 Σεπ 2018

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ αποκαλύπτει την απόλυτη ξεφτίλα Συριζα (νόμος Αχτσιόγλου-Βρούτση)...

Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο θέμα του κατώτερου μισθού αποκάλυψε στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Επικαλούμενος τα πρακτικά της Βουλής, υπενθύμισε τις τοποθετήσεις τότε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα υπουργών και του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της ψήφισης του «νόμου Βρούτση» από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που κατηγορούσαν τον νόμο ως «αντιδημοκρατικό και αυταρχικό» που δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.
«Αυτόν τον νόμο, θέτει σήμερα σε ισχύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης τονίζοντας ότι πλέον θα λέγεται «νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου».
Κατήγγειλε την κυβέρνηση που ενώ κοροϊδεύει τον λαό για τον κατώτατο μισθό στους κεφαλαιοκράτες υπόσχεται ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.
Όσον αφορά το επιχείρημα της κυβέρνησης πως δεν αντέχει η οικονομία για αυξήσεις στους μισθούς, αναρωτήθηκε πώς η ίδια οικονομία αντέχει να μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, να δίνει 2% του ΑΕΠ σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, πώς αντέχει να πληρώνει τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις ΝΑΤΟικές αποστολές αλλά και την υποστήριξη του κεφαλαίου για να προβούν σε επενδύσεις; 
Ο λογαριασμός θα σας έρθει σύντομα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παφίλης καλώντας την κυβέρνηση εάν έχει την πολιτική βούληση να εγκρίνει την τροπολογία του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πλήρη αποκατάσταση του απεργιακού δικαιώματος, πλήρη απαγόρευση κάθε μορφής ανταπεργίας. 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/9/18, 5:24 μ.μ.

    Το παιχνίδι "βρες τις διαφορές" συνεχίζεται...

    Γιάννης Βρούτσης:
    «Ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτεί ένθερμα το νόμο μου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/9/18, 5:38 μ.μ.

    Γ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
    «Ευχαριστώ #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΝΕΛ
    μου έκαναν την τιμή να με χειροκροτήσουν ένθερμα
    και να υποστηρίξουν το νόμο μου»
    Έκανε σαφές ότι η #ΝΔ θα στηρίξει
    λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε
    την τροπολογία της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό»

    ΑπάντησηΔιαγραφή