Σελίδες

12 Σεπ 2018

Σε επόμενη ΔΕΘ θα εξαγγείλει το σοσιαλισμό!!!

  Τελικά, τον πρωθυπουργό τον έχουμε παρεξηγήσει. Όσοι λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αριστερός ή ισχυρίζονται πως άλλα είχε υποσχεθεί κι άλλα έκανε ή θυμούνται πως έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια κι έφερε το δικό του, απλά δεν έχουν καταλάβει το σχέδιο της κυβέρνησης του.  
   Οι προσεκτικοί τηλεθεάτες της πολύωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ θα παρατήρησαν δύο σημεία – κλειδιά στις απαντήσεις του.    
   1) Ο πρωθυπουργός, απαντώντας για όσα εξήγγειλε από το βήμα των εγκαινίων της ΔΕΘ, είπε με νόημα:
«Πρώτα από όλα, χθες, δεν εξήγγειλα και το σοσιαλισμόΚάποια μέτρα που είναι απαραίτητα μετά από 8 χρόνια, όπου η μεσαία τάξη και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στον τόπο μας υπέφεραν δυσανάλογα και σήκωσαν τα βάρη για να μείνει η χώρα μέσα στην Ευρώπη». 
   2)  Σε άλλη χρονική στιγμή της συνέντευξης Τύπου, σε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, μεταφέρθηκαν τα εξής: 

«Πρόσφατα, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής μέχρι σήμερα της ευρωομάδας της Δεξιάς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κομισιόν. Ο κ. Βέμπερ έχει εκφράσει αντιμεταναστευτικές θέσεις στο παρελθόν, ενώ έχει πει, για παράδειγμα, ότι το μοναδικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι ότι παραμένει πρωθυπουργός της ένας κομμουνιστής, για σας».
       Ο Αλέξης Τσίπρας είπε σε αυτό το σημείο ευγενικά και σεμνά:
«Ίσως έχει δίκιο σε αυτό»
   Τι προκύπτει από αυτά τα δύο σημεία – κλειδιά στις απαντήσεις του κ. Τσίπρα;
   Ο πρωθυπουργός έχει συναίσθηση πως δεν εξήγγειλε, δα, και το σοσιαλισμό, αλλά κάποια στιγμή θα τον εξαγγείλει, αφού δέχθηκε (με τη σεμνότητα που αρμόζει σε έναν κομμουνιστή!!!) πως είναι κομμουνιστής!!! 
  Μην ξεχνάμε πως στην κυβέρνηση Τσίπρα υπάρχει κι άλλος κομμουνιστής, ο οποίος το έχει δηλώσει και ξεκάθαρα. Πρόκειται για τον Γεώργιο Κατρούγκαλο!!! (για όσους δεν θυμούνται το γεγονός ας το απολαύσουν εδώ).
  Μην σας μπερδεύουν οι πολιτικές πράξεις της κυβέρνησης (μνημόνιο, ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή και επέκταση κάθε βάρβαρου μέτρου που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μέτρα –δώρα για το κεφάλαιο, αυταρχισμός με αστυνομοκρατία κ.α).
  Μην σας μπερδεύει, καν, η ΗΠΑλληλική σχέση με τους Αμερικανούς και η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιθυμούν οι καλοί μας εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια το κόλπο έχει ήδη ξεκινήσει…
   Μην είστε καχύποπτοι και δίνετε σημασία στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ,  υπό τα βλέμματα του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου και του Αμερικανού πρέσβη:
«…στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, μετά την έξοδο της Ελλάδας από την οκταετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής, που σηματοδοτεί και την επάνοδο της οικονομίας και της χώρας στην κανονικότητα, στην ανάπτυξη, στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ
Τους δύο λαούς μάς ενώνουν πολλά. Πάνω από όλα μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Έχουμε ιστορικούς δεσμούς, πολύ δυνατούς δεσμούς στο διάβα της ιστορίας, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, όμως και μια διαρκή και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία».
    Αυτές οι δηλώσεις, όπως και ορισμένες πράξεις που θα θυμίσουμε παρακάτω – το γράψαμε ήδη – είναι κόλπο!!! 
    Δεν είναι ραγιάδες οι κύριοι της κυβέρνησης αλλά θέλουν να τη φέρουν στο σύστημα από μέσα
    Μην νομίζετε ότι – ως αριστεροί και με πρωθυπουργό κομμουνιστή – δεν γνωρίζουν ότι αυτές οι «κοινές αξίες» με τις πολιτικές ηγεσίες των ΗΠΑ, σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου,δεν υπάρχουν.
   Μπλόφα ήταν όσα υποστήριξε για «κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους για την ελευθερία και τη δημοκρατία» με τις ΗΠΑ.
   Μην σας μπερδεύει το γεγονός πως η κυβέρνηση, με τον σεμνό κομμουνιστή πρωθυπουργό Τσίπρα, προστάτεψε σαν καλός ΜΑΤατζής το άγαλμα ενός από τους προκατόχους του Τραμπ, του Τρούμαν.
  Είναι δυνατόν αριστεροί άνθρωποι – με πρωθυπουργό κομμουνιστή, μην το ξεχνάμε αυτό – να μην  γνωρίζουν ότι ο Τρούμαν συμβολίζει την αμερικανοκρατία στην Ελλάδα;
  Είναι δυνατόν αριστεροί άνθρωποι – με πρωθυπουργό κομμουνιστή, μην το ξεχνάμε αυτό – να μην γνωρίζουν ότι ο Τρούμαν (ο πολιτικός που έχει συνδέσει την πορεία με μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον 20ο αιώνα, που μόνο με αυτές των ναζί συγκρίνονται,  τον θάνατο και τον όλεθρο στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι τον Αύγουστοςτου 1945) έστειλε στην Ελλάδα το 1948 τον Βαν Φλιτ για να «εποπτεύσει» την εφαρμογή του «Δόγματος» του, του «Δόγματος Τρούμαν»;
  Ως αριστεροί  – με πρωθυπουργό κομμουνιστή, μην το ξεχνάμε αυτό- δεν έχουν υπόψη τους εκείνη τη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς το Βαν Φλιτ: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατό σας»
  Δεν ξέρουν, δα, τη χρήση ναπάλμ στον ελληνικό εμφύλιο ενάντια στους αντάρτες του ΔΣΕ, στο Γράμμο;
  Δεν ξέρουν (θα ήταν αδιανόητο για αριστερούς να μην το ήξεραν) ότι και το «Δόγμα Τρούμαν» -και στη συνέχεια το σχέδιο Μάρσαλ – ήταν «πακέτα» που βοήθησαν την άρχουσα τάξη της Ελλάδας να «στεριώσει» το σύστημα της στη μετεμφυλιακή περίοδο και να «προικίσει» το κεφάλαιο της χώρας;
   Στο τέλος θα υποστηρίξετε ότι αγνοούν και το ρόλο των ΗΠΑ στη χούντα!!!
   Τα ξέρει αυτά ο πρωθυπουργός, ο κομμουνιστής ντε, όπως γνωρίζει και την υποτέλεια του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια και της μεταπολίτευσης (μαζί με τις βάσεις που έφευγαν αλλά έμεναν), τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας.  Το τελευταίο ειδικά το γνωρίζει και βιωματικά ο πρωθυπουργός, ο κομμουνιστής ντε, αφού διαδήλωνε ενάντια στην επίσκεψη του Κλίντον στην Αθήνα το 1999!!! Λίγα χρόνια μετά, βέβαια, ως πρωθυπουργός βρέθηκε μαζί του σε συνάντηση με τον Κλίντον μιλώντας χαλαρά για πολιτική , στο ίδρυμα του τελευταίου...
  Μην «ψαρώνετε». Κόλπο είναι όλα, όπως κι εκείνα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος κάνει ότι ανήκει σε  κυβέρνησης ΗΠΑλλήλων και ευθυγραμμίστηκε με την επέμβαση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Η εμφάνιση του, δε, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ΝΑΤΟγλέντια, όπως εκείνο τον Μάιο του 2015 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ήταν κίνηση υψηλού ρίσκου. Ήθελε να τον εμπιστευτούν περισσότερο και να καταφέρει έτσι να μαζέψει στοιχεία με στόχο να τα χρησιμοποιήσει για την ανατροπή τους.  Τότε (βίντεο εδώ), μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ είχαν γιορτάσει τραγουδώντας και χορεύοντας το «We are the world, we are the children».  Εμφανώς ενθουσιασμένος ο κύριος Κοτζιάς τραγουδούσε για το ΝΑΤΟ «Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά/ Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα» (από τους στίχους του «We are the world, we are the children»). 
   Κόλπα είναι όλα τα παραπάνω για να μπερδευτεί ο καπιταλισμός!!! 
   Μην μπερδεύεστε!!! Τους μπερδεύουν!!! Το ίδιο κάνουν και στο θέμα της Παλαιστίνης, εξισώνοντας θύμα και θύτη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο κύριος Κοτζιάς έχει δηλώσει ευθέως ότι δεν είναι κόταΞέρει τι κάνει...
  Μην αναρωτιέστε γιατί δεν έχει δηλώσει κι αυτός (πρόσφατα) κομμουνιστής. Ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας είναι κρίσιμη θέση. Θα το δηλώσει τελευταίος ο κ. Κοτζιάς, λίγο πριν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας (ως κομμουνιστής πάντα!!!) εξαγγείλει το σοσιαλισμό από το βήμα κάποιας επόμενης ΔΕΘ, μιλώντας μπροστά σε εκπροσώπους εγχώριων και ξένων επενδυτών. Λίγο πριν θα έχει απευθύνει χαιρετισμό και κάποιος υπουργός των ΗΠΑ… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου