Σελίδες

3 Σεπ 2018

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ... για τις εξαγγελίες στην 83η ΔΕΘ ...

"ΤΟ ΘΑ ΤΟ ΣΠΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΥΤΡΩΣΕ" ... (παλιά μυτιληνιά παροιμία) ...

1. Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και τις νέες υποσχέσεις του, στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προχτές και στο υπουργικό συμβούλιο, θυμήθηκα πριν 4 χρόνια, που πάλι ο ίδιος διατύπωνε στην ΔΕΘ τις Κόκκινες γραμμές" του "Προγράμματος της Θεσσαλονίκης: 

"13η σύνταξη", "13ος μισθός", "Κατάργηση ΕΝΦΙΑ", "Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ", "Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751€", κλπ.
Χιλιάδες όρκοι δόθηκαν. Χιλιάδες ιμάτια διερράγησαν για το ότι είναι ρεαλιστικό και απόλυτα βέβαιο.
Χιλιάδες καλτσόν έγιναν κομμάτια. Πολλές φοβέρες εκτοξεύτηκαν ότι θα χορέψουν στο ταψί τη Μέρκελ και την ΕΕ. Τα θυμόμαστε όλοι. (Όλοι;) ... 

2. Αλλά δεν έγινε τίποτα από αυτά. 
Μάλιστα η κυβέρνηση έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Έκοψε ότι κοβόταν και δεν κοβόταν από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αύξησε τον ΕΝΦΙΑ. Αύξησε το αφορολόγητο.
Χόρεψε στο χαβά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του ΣΕΒ σαν υποτακτικό αρκούδι. κλπ., κλπ. 
Όμως (όπως μου είπε και κάποιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ στο fb): "Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση σε συνθήκες σκληρής ηγεμονίας του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή της χειρότερης μορφής του καπιταλισμού. Έδωσε μία μάχη και αναγκάστηκε να κάνει έναν σκληρό συμβιβασμό".
Θα μπορούσα να τους πω: "Δεν το ήξεραν από πριν ότι κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός; Αν ήταν τόσο αφελείς, τότε δεν κάνουν για κυβέρνηση". 
Αλλά θα δεχτώ τα ελαφρυντικά και τα άλλοθι. Ας υποθέσουμε ότι τους πιστεύω εγώ μόνος ανάμεσα στο πλήθος των Θωμάδων.

3. Πάμε λοιπόν στο σήμερα: Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε "αύξηση του κατώτατου μισθού". "Κατάργηση υποκατώτατου μισθού". "Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας". "Γενναία παρέμβαση στην φορολογία προσώπων και επιχειρήσεων". 
Και μάλλον στη ΔΕΘ ΘΑ υποσχεθεί κι άλλα. Ταυτόχρονα αφήνουν να σέρνεται μια φήμη για αναστολή της μείωσης των συντάξεων, που έχει ήδη προ νομοθετηθεί για το 2019.
(Καταλαβαίνετε τώρα ... στην αρχή ο Κατρούγκαλος έλεγε ότι με το νόμο του δε θα γίνουν περικοπές. Μετά όλοι τους είπαν ότι νομοθετήθηκαν οι περικοπές. Και τώρα λένε ότι αγωνίζονται για να μη γίνουν οι περικοπές. Κάποιος που πιστεύει αυτούς που λένε αυτά, πώς λέγεται;)


4. Το ερώτημα είναι φίλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: 
Που το ξέρετε ότι η κυβέρνησή σας δεν θα βρει πάλι "τρομερές δυσκολίες", "Νεοφιλελεύθερη επίθεση", ή ότι άλλο ελαφρυντικό συνηθίζει να επικαλείται; Που το ξέρετε ότι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, ο ΣΕΒ, δε θα του βάλουν πάλι ... "αξεπέραστα εμπόδια"; 
Κι ένας λόγος παραπάνω, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο, όταν στην "νέα του εποχή" δεν περιλαμβάνει καμιά αναπλήρωση των απωλειών, γιατί λέει "δεν θα επιτρέψουμε πότε ξανά να υπονομευτεί το μέλλον της χώρας" (από τις ικανοποιήσεις αιτημάτων του λαού φυσικά) και δεσμεύεται (Στην ΕΕ κλπ φυσικά) για "δημόσια οικονομικά με σύνεση και χωρίς σπατάλη".

5. Το ερώτημα επίσης είναι: 
Μήπως μας έδειξε ποτέ ο πρωθυπουργός σας κι η κυβέρνησή του ότι ήθελαν ή προσπάθησαν να πάρουν φιλολαϊκά μέτρα αλλά ... δεν μπορούσαν; Έδειξαν καμιά έστω διεκδίκηση;
Ένα ΟΧΙ; Με μεγάλη προθυμία γονάτισαν μπροστά στα αφεντικά τους. Γλείψανε ακόμα και στον Τράμπ.
Μόνοι τους διεκδίκησαν το ρόλο του καλύτερου υλοποιητή των μνημονίων ("Εμείς είμαστε οι μόνοι που εφαρμόσαμε το μνημόνιό μας" ... λέγανε ... "Εμείς εφαρμόσαμε και τα δυο προηγούμενα που ψήφισαν οι άλλοι"). Και γι’  αυτό το λόγο, πήρανε τα συγχαρητήρια από όλους τους παράγοντες ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΣΕΒ
κλπ., που διαπίστωσαν ότι έχει δίκιο στο ότι είναι για το σύστημα καλύτερος κι από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί χτύπησαν εκατοντάδες φορές το κίνημα με τα ΜΑΤ. Από που μπορεί να φανεί λοιπόν ότι "το ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν;" Η προθυμία τους προδίδει την πολιτική τους κατεύθυνση.

6. Ποια εχέγγυα φερεγγυότητας δίνουν; Μήπως το δημοψήφισμα;
Μήπως όλη τους η πολιτική; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας (και σας) πείσει ότι σκοπεύουν να κάνουν τα αντίθετα από τη στρατηγική που έχουν ψηφίσει, μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς δεξιούς;

7. Μια από τις δικαιολογίες τους την προηγούμενη φορά ήταν ότι "είχανε αυταπάτες". Τι είναι αυτό που μπορεί να μας βεβαιώσει ότι δεν συνεχίζουν να έχουν περισσότερες αυταπάτες, αφού τώρα έχουν γίνει ακόμα πιο  πειθαρχικοί και φιλικοί προς αυτούς που παλιότερα ... τους πίεζαν;

8. Αυτά θα ρωτούσα αν ήμουν εύπιστος. Αλλά αν δεν είμαι εύπιστος (όπως και δεν είμαι), θα έλεγα ότι αυτό που κάνουν είναι ο μόνιμος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίαςΝα αποπροσανατολίζει και να κοροϊδεύει το λαό. Να περνά ευκολότερα τη γραμμή του συστήματος του κεφαλαίου. Με μόνιμη μασκαράτα να παριστάνουν την αριστερά. Παντού και πάντα.

9. Μάλιστα χρειάζεται να αναρωτηθείτε και κάτι ακόμα τελευταίο φίλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: την ώρα που εσείς "πέφτατε τα σύννεφα" από την "αδιαλλαξία της αγαπημένης σας ΕΕ", πού στο διάολο τά ‘ξεραν οι παλιοΚΚΕδες και τα προέβλεπαν με τόσο ακρίβεια και κατηγορηματικότητα; Και δεν είναι θέμα μαντείας.
Είναι θέμα ορθότητας στην ανάλυση της πραγματικότητας. Κι η ίδια ταξική ανάλυση που δικαιώθηκε τότε, είναι που σας λέει και τώρα: 
"Είναι για γέλια η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός".

Ιδιαίτερα με το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Δείτε πάντως κι αυτό:  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9971630


Υ.Γ. 
Άλλου είδους ερωτήσεις όπως:

"Τι είδους μείωση ανεργίας είναι αυτή που ακολούθησε την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας;" Ή "Αφού επαναφέρατε τις ΣΣΕ όπως λέτε, γιατί πριν από τρεις μήνες απορρίψατε την σχετική πρόταση των συνδικάτων σαν αντισυνταγματική;" θεωρούνται εριστικές και δε χωράνε στο ευαίσθητο κυβερνόπληκτο μυαλουδάκι του μέσου ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου