Σελίδες

29 Αυγ 2018

Το Left.gr σβήνει το παρελθόν του και τις «κατσαρίδες» της Παπακώστα

Αμέσως μετά το νέο ανασχηματισμό, τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι άρχισαν να σβήνουν ακόμη και παλιά τους κείμενα για τους νέους υπουργούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσωρινή απομάκρυνση του θέματος του left.gr με τίτλο «Παπακώστα: Η Ζαρούλια της ΝΔ εκτέθηκε στη Human Rights Watch των ΗΠΑ» από το 2012.
Το θέμα αφορούσε ρατσιστικό λόγο της Κατερίνας Παπακώστα, πρώην βουλευτή και υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, που είχε σχολιάσει ότι οι «λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα, σαν κατσαρίδες». Η Κ. Παπακώστα με τον ανασχηματισμό ορίστηκε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αρχικά το θέμα δεν ήταν διαθέσιμο στη σελίδα:
Ήταν όμως ακόμη αποθηκευμένο σε web cache page.
Στη συνέχεια οι διαχειριστές της ιστοσελίδας επανέφεραν το θέμα έχοντας όμως αλλάξει τον τίτλο – αλλαγή η οποία δεν αναφέρεται στο κείμενο όπως αναφέρει η δεοντολογία.
Το περιστατικό θυμίζει τη φράση του Τζορτζ Όργουελ από το 1984: «The past was erased, the erasure was forgotten, the lie became the truth».
  • Αυτό το κείμενο τροποποιήθηκε για να συμπεριλάβει την επαναφορά της σελίδας από το Left.gr και την αλλαγή του τίτλου.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/8/18, 12:14 μ.μ.

    Η Ζαρούλια της ΝΔ στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...
    Μπορεί να το σβήσατε αλλά υπάρχουν και τα screenshots συριζο-ξεφτίλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/18, 12:20 μ.μ.

    Σπίρτζης, Κουρουμπλής, Τζάκρη και τώρα Ξενογιαννακοπούλου (πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ), Μπόλαρης (πρώην υπουργός Παπανδρέου), Ζορμπά (πρώην ευρωβουλευτής Σημίτη).
    Σε τόσο "αριστερή" κυβέρνηση όχι μόνο η Παπακώστα, μέχρι και ο εξωγήινος του Μητσοτάκη χωράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα ΖΑΙΑ τ´αριστερά ... με την «εκπαίδευση» στην ξεφτίλα που τα έχει υποβάλει ο Τσιπρας τα τρία τελευταία χρόνια ... μια συγκυβέρνηση με τον Μπακογιάννη θα τους φανεί περίπατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή