Σελίδες

25 Ιουλ 2018

ΣΥΡΙΖΑ άξιο τέκνο του ΓΚΕΜΠΕΛΣ...

Αντί να ρίξουν τα μούτρα τους και να δείξουν λίγο σεβασμό για την τραγωδία, για την οποία ευθύνεται και η κυβέρνησή τους, τα διαδικτυακά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν χθες να διακινούν αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ. Διακινούν στο Ίντερνετ το ψέμα ότι το ΚΚΕ το Φλεβάρη του 2017 καταψήφισε στη Βουλή τη μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών που πρότεινε η κυβέρνηση.


Ποια είναι η αλήθεια την οποία οι ανώνυμοι συκοφάντες της Κομουνδούρου διαστρέφουν; Ότι το Φλεβάρη του 2017 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία. Άρα η «μονιμοποίηση» που δήθεν καταψήφισε το ΚΚΕ είναι «κουραφέξαλα».
Αυτή η ανανέωση των συμβάσεων προφανώς δεν έλυνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων οι οποίοι είχαν αίτημα να προσληφθούν με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, κάτι που άλλωστε απαντάει και στις σημερινές ανάγκες για να καλυφθούν τα κενά του Σώματος.

Τότε το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία πρότεινε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών και την πρόσληψή τους στην Πυροσβεστική, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση, απορρίπτοντας αυτήν την τροπολογία, δεν την έφερε καν για συζήτηση, παρόλο που είχε βρει καθολική αποδοχή από τους 5ετείς πυροσβέστες που βρίσκονταν τότε σε κινητοποιήσεις και ζητούσαν μάλιστα να γίνει αποδεκτή στη Βουλή.
Συνεπώς, αν κάποιος το Φλεβάρη του 2017 απέρριψε τη μονιμοποίηση, αυτή ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι το ΚΚΕ!
Τελικά η (μερική) μονιμοποίηση έγινε το Μάρτη του 2018, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση την έκανε μόνο για 2.186 «τριετείς» και όχι για όλους, αφού τους 5ετείς τους διατηρεί ως 5ετείς. Την πρόταση αυτή προφανώς το ΚΚΕ την υπερψήφισε και μάλιστα το Γραφείο Τύπου έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα, που έγραφε μεταξύ άλλων: «Η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφαση αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά και αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με Ερωτήσεις και Τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας».
Όλοι οι πυροσβέστες γνωρίζουν την αλήθεια και τη συνεπή στάση του Κόμματος για τα προβλήματά τους.
Τα όσα γράφουν τα έμμισθα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου, μια πραγματική αθλιότητα ειδικά στο φόντο της προχθεσινής τραγωδίας.
Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της Τετάρτης 25 Ιούλη 2018.

2 σχόλια:

  1. Το ΚΚΕ έγκαιρα, με κεντρική εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 10 Μάη 2018, είχε προειδοποιήσει για τα μεγάλα κενά που εντοπίζονταν κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στα ζητήματα της πρόληψης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Καταγράφτηκε σε αυτή την εκδήλωση το προαναγγελθέν έγκλημα. Δεν κουνήθηκε όμως φύλο για να λυθεί ούτε ένα ουσιαστικό ζήτημα. Τα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή, παραμένουν απροστάτευτα.

    Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι προδιαγεγραμμένη εξέλιξη ότι μετά από τέτοια φαινόμενα θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου.

    Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν περισσεύουν χρήματα από τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και την υλοποίηση των ευρωενωσιακών υποχρεώσεων, που αποτελούν θηλιά στο λαιμό του λαού μας και στην προμνημονιακή και στη μεταμνημονιακή εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/7/18, 9:20 μ.μ.

    Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ: 81 τουλάχιστον νεκροί, 200 τραυματίες, χιλάδες καμένα σπίτια, χιλάδες άστεγοι, ανυπολόγιστες καταστροφές και αυτοί να γεμίζουν τα σοσιαλ με ΨΕΜΑΤΑ για το ΚΚΕ μπας και τη βγάλουν λάδι.
    Πόσο μα πόσο φασίστες πιά, ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή