Σελίδες

15 Ιουν 2018

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει συστατική επιστολή στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ (VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ : Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει συστατική επιστολή στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ
Την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτήν τη διαδικασία, τόσο σε εσάς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και εσάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ «δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως η πρόταση δυσπιστίας είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που έχει η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, για τα οποία «δεν λένε τσιμουδιά» τα άλλα κόμματα. Όπως εξήγησε, η συμφωνία έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που είναι παράγοντες ανασφάλειας, αλλαγής συνόρων, εθνικισμών και αλυτρωτισμού. Επομένως, με αυτήν τη συμφωνία ο Αλ. Τσίπρας έδωσε πράσινο φως στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες. Επίσης, προειδοποίησε ότι αυτή η συμφωνία έχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού με την αποδοχή του «Μακεδόνα πολίτη» και της «μακεδονικής γλώσσας». 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν πρόκειται να δώσει συστατική επιστολή και πράσινο φως» στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, «στους μακελάρηδες των λαών». Συμπλήρωσε πως εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
Στην αρχή της τοποθέτησής του καταδίκασε τη στάση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας πως δεν φτάνει μόνο η καταδίκη και πως το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να τους τσακίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου