Σελίδες

15 Ιουν 2018

Πιο κότα πεθαίνεις! Κο κο κο... Μπράβοι, μαφιόζοι, φονιάδες χρυσαυγίτες...

Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, βουλευτής του
νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, κάλεσε ουσιαστικά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει πραξικόπημα, συλλαμβάνοντας τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προδοσία τους στο ζήτημα της Μακεδονίας και το όνομα της γειτονικής χώρας. Έντυσε μάλιστα το κάλεσμα αυτό με νταηλίδικες φράσεις του τύπου “τα κεφάλια σας στις Πρέσπες…”
Η άμεση αντίδραση του Προέδρου της Βουλής ήταν η αποβολή του νεοναζιστικού μορφώματος από τη συνέχεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ενώ οι περισσότεροι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων ζήτησαν να μη διαγραφούν οι θρασύδειλες δηλώσεις από τα πρακτικά και να μείνουν ως τεκμήριο για τον ιστορικό του μέλλοντος για το ποιόν των φασιστών, των νοσταλγών της Χούντας.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης χρησιμοποίησε τη λαϊκή φράση “από στόμα κοράκου, κρα θα ακούσεις”, αν και “στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσβάλλουμε και τα κοράκια”. Σημείωσε τις ιστορικές-πολιτικές καταβολές των νεοναζί απ’ τη χούντα, τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες, το ρόλο τους ως αιχμή του δόρατος των αφεντικών, στηλίτευσε την ατιμωρησία τους στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας, και έδωσε την υπόσχεση πως ο λαός έχει την πείρα, τσάκισε τους φασίστες στο παρελθόν και θα τους ξαναστείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Οι χρυσαυγίτες είναι πράγματι μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, που πέφτουν κράζοντας πάνω στην εργατική τάξη, νοσταλγώντας τη χούντα των Συνταγματαρχών και τη στρατιωτική εξουσία. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα. Ποιος είναι αυτός που τους τρέφει και τους αφήνει ανενόχλητους να αλωνίζουν; Δεν είναι η αστική δικαιοσύνη που τους αφήνει πρακτικά ατιμώρητους; Δεν είναι οι δίκες της εγκληματικής οργάνωσης που χρονίζουν και υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής της ποινικής ευθύνης του Φύρερ της; Δεν είναι τα αστικά δικαστήρια που τιμώρησαν τον κομμουνιστή Ευρωβουλευτή, Σ. Ζαριανόπουλο, επειδή τους αποκάλεσε “φασίστες”; Δεν είναι το αστικό πολιτικό σύστημα εκείνο που φιλεύει τα μαντρόσκυλα των αφεντικών και τα αφήνει να θεριεύουν, τιμωρώντας όποιον σηκώνει το ανάστημά του εναντίον τους;
Το λαϊκό κίνημα δίνει την υπόσχεση πως θα τσακίσει τους φασίστες. Μαζί ομως πρέπει να τσακίσει και το χέρι που τους θρέφει πολιτικά. Που είναι πρόθυμο να προχωρήσει σε χιλιάδες φραστικές καταδίκες τους, αλλά δεν κάνει το παραμικρό για να συνδυάσει τα παχιά λόγια με έργα στην πράξη, ενάντια στη σαπίλα του ντουνιά.

7 σχόλια:

  1. Σε μια προσπάθεια να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα και να μη χρεωθεί ολόκληρη η εγκληματική οργάνωση την προτροπή σε πραξικόπημα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ενημέρωσε με επιστολή της τον πρόεδρο της Βουλής πως «ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή».
    Βέβαια τον χειροκροτούσαν όλοι μαζί, κότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/18, 4:38 μ.μ.

    Οι κότες της ΧΑ διαγράφουν Μπαρμπαρουση σε ένα νομικό τέχνασμα για να γλυτώσει το κόμμα την ποινική δίωξη και να την πληρώσει μονο ο βουλευτής. Για να δείτε πως φέρονται οι ναζί ακόμη και στους δικούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Χρυσή Αυγή δεν εκπλήσσει βέβαια, αυτό είναι το ποιόν τους κάθε φορά που σφίγγουν τα γάλατα. Εκείνο που δεν πρέπει ωστόσο να περάσει απαρατήρητο πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της νέας φασιστικής πρόκλησης, είναι η απέραντη υποκρισία των κυβερνώντων, που σήμερα, κατά δήλωση Βρούτση, ανακάλυψαν πως “έπεσαν οι μάσκες” της ΧΑ. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που το 2014 θεωρούσε ότι ενδεχομένως τα στοιχεία που έρχονταν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της ΧΑ δε θα “είχαν καμία τύχη στο δικαστήριο”. Κι επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του ή ότι ανήκουν σε ένα μακρινό πολιτικά παρελθόν, το ίδιο σίγουρα δεν ισχύει για τις βόλτες Παππά και Κασιδιάρη στο Καστελλόριζο με τον λάβρο σήμερα κατά της “εσχάτης προδοσίας” Καμμένο και συριζαίους βουλευτές, ούτε για την παρουσία τους στην άσκηση Παρμενίων και γενικότερα για τη συνεχή πρόσκλησή της ΧΑ ως θεσμικού φορέα σε σειρά εκδηλώσεων του στρατού. Γιατί δεν είναι εσχάτη προδοσία να βγαίνεις στα μικρόφωνα -και της κρατικής τηλεόρασης- στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και να μιλάς για κομμένα κεφάλια Τουρκαλβανών, όπως έκανε φέτος ο Κασιδιάρης, αλλά μην τυχόν και θίξεις το πολίτευμα και τη νομιμοφροσύνη του στρατεύματος, αυτό δεν το ανέχεται η τιμή του Καμμένου και της συγκυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/6/18, 5:47 μ.μ.

    Ο Μπαρμπαρούσης λέει να επέμβει ο στρατός τα ναζίδια χειροκροτούν, μετά μαθαίνουν οτι είναι σοβαρό αδίκημα διαγράφουν τον Μπαρμπαρούση ο οποίος στο μεταξύ ανακαλεί τις δηλώσεις του. Επόμενος αρχηγός τους ο κόκορας του Αρκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/6/18, 8:03 μ.μ.

    Εκτός από πατριδέμποροι και απροκάλυπτα υποκριτές, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής προσφέρουν υπηρεσίες στο αστικό σύστημα που τους τρέφει και τους συντηρεί. Οι χουντικής έμπνευσης προτροπές τους για «στρατιωτικό πραξικόπημα» αποτελούν βούτυρο στο ψωμί ενός συστήματος που τους χρησιμοποιεί ως «μπαμπούλα» απέναντι στο λαό. Είναι το ίδιο σύστημα που τους παρουσιάζει ως νόμιμο πολιτικό κόμμα περιφέροντας τους στο Καστελόριζο και σε επίσημες τελετές, που καθυστερεί την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία Φύσσα, που σέρνει στα δικαστήρια τον δήμαρχο Πάτρας Κ.Πελετίδη επειδή δε διευκόλυνε τη δράση τους, που σφυρίζει αδιάφορα σε απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις όπως στην περίπτωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σχόλιο για τη στάση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και και τη διαγραφή του βουλευτή της Κ. Μπαρμπαρούση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

    «Η προσχηματική απόφαση του αρχηγού και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής να διαγράψουν το βουλευτή τους Μπαρμπαρούση, αφού πρώτα τον χειροκροτούσαν εν χορώ -ένα ακόμη τυπικό δείγμα της θρασυδειλίας τους- δεν μπορεί να κρύψει ούτε τη συνολική ευθύνη και το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, ούτε τις πολιτικές ευθύνες όλων όσοι, με διάφορες αφορμές, όλα αυτά τα χρόνια τους έχουν ανεχτεί.

    Πάνω απ' όλα δείχνει την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της σχετικής δίκης και πλήρους απομόνωσής τους από το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/6/18, 8:29 μ.μ.

    Ο Μπαρμπαρούσης δηλώνει πως προέβη σε «ατελείς λεκτικές υπερβολές λόγω θυμικής έξαρσης άνευ νοητικής σύλληψης».
    Αλήθεια τώρα, έχει καταλάβει το νόημα της δήλωσης?
    Και κότα και πανηλίθιος μα φυσικά φασίστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή