Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Κυβέρνηση ΗΠΑλλήλων: Ο «τραγουδιστής» του ΝΑΤΟ δεν είδε την επέμβαση στη Συρία!

  Για την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει γίνει η επέμβαση στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία!
   Διαβάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών (παρακάτω ολόκληρη) νομίζει κανείς πως ζούνε σε άλλον κόσμο! Όχι, δεν ζούνε άλλο κόσμο, ζούνε στον δικό τους κόσμο, τον κόσμο της υποτέλειας, του ραγιαδισμού και του γνωστού τους ρόλου, αυτόν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των αγαπημένων τους «συμμάχων».
    Γι’ αυτό είναι και θα είναι συνένοχοι. 
   Μπράβο! Άξιοι συνεχιστές της ιστορίας των πολιτικών εκπροσώπων της άρχουσας τάξης της χώρας, άξιοι συνεχιστές των «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», της παράδοσης της Ελλάδας για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίαςτου… περάστε για να βομβαρδίσετε από τη βάση της Σούδας! Άξιοι! 
   Μετά από αυτή την ανακοίνωση δεν έχει καν νόημα η ερώτηση τι θα κάνουν εάν τους ζητηθεί η βάση της Σούδας για τη Συρία… Ξέρετε γιατί μιλάμε, για τις γνωστές «υποχρεώσεις» της χώρας στους «συμμάχους» της. 
   O ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  άλλωστε είχε δηλώσει στις ΗΠΑ, πως στη βάση Σούδας«γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά εκεί η οποία μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί».
   Ήταν τότε που είχε δει τον Τραμπ. Προφανώς επρόκειτο για επίσκεψη μακράς πνοής…
     Ας διαβάσουμε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ολόκληρη, λέξη – λέξη, μήπως και βρούμε κάτι (όχι για την καταδίκη!) για το γεγονός πως έγινε επέμβαση στη Συρία:  
«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς. Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών».

   Οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι πολιτικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ.
   Είναι κυβέρνηση ΗΠΑλλήλων και εξαιρετικοί στη δουλειά τους. 
   Τώρα που θα ετοιμάζονται να δεχθούν συγχαρητήρια για αυτή την ανακοίνωση προτείνουμε  (για περισσότερα συγχαρητήρια) να υπενθυμίσουν στους «συμμάχους» κι εκείνο το βίντεο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εκείνο το αξεπέραστο βίντεο, τον Μάιο του 2015, στην Αττάλεια της Τουρκίας. ‘
   Ηταν τότε  που μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ είχαν γιορτάσει τραγουδώντας και χορεύοντας το «We are the world, we are the children».  Μεγάλος πρωταγωνιστής τότε ο κύριος Κοτζιάς,που για το ΝΑΤΟ τραγούδαγε  «Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά/ Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα» (από τους στίχους του «We are the world, we are the children»). 

Πλαντάζουν πάλι οι κροκόδειλοι: Ατέλειωτη υποκρισία της κυβέρνησης για τη Συρία
Τις καλύτερες παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ακολουθεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σύριζα σε σχέση με την εμπλοκή της Ελλάδας στην επίθεση των νατοϊκών της συμμάχων ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας. στη Συρία. Πρέπει βέβαια να ομολογήσουμε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να διαθέτει ογκόλιθους γεωπολιτικής ανάλυσης, όπως τη βουλευτή Εύη Καρακώστα, που δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ότι στη Συρία διεξάγεται αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και… ΕΣΣΔ. Τον χορό των επίσημων δηλώσεων άνοιξε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης το πρωί σήμερα, με ένα τουί όπου εμφανίζεται ως περιστέρι της ειρήνης!!!
Aκολούθησε μια άλλη μορφή του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος ο Κώστας-αν-δεν-πουλούσαμε-εμείς-τα-πυρομαχικά-στη-Σαουδική-Αραβία-θα-το-έκανε-κάποιος-άλλος Ζαχαριάδης.
“Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα” μας διαβεβαιώνει και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών
Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επεμβάσεις μόνο με απόφαση του ΟΗΕ, αφήνοντας δηλαδή ορθάνοιχτο το παράθυρο ανοιχτής εμπλοκής της χώρας μας σε περίπτωση “νομιμοποίησης” της επέμβασης από τον οργανισμό, κατά το παράδειγμα της στρατιωτικής μας συμμετοχής στο Αφγανιστάν, την οποία με καμάρι επικαλέστηκε ο υπουργός. Παράλληλα έσπευσε να υποβαθμίσει ουσιαστικά τη σημασία του πλήγματος, ισχυριζόμενος ότι είναι απλή επανάληψη των περσινών χτυπημάτων, με συμμετοχή Γαλλίας και Βρετανίας.
Ρέστα έδωσε όμως το Γραφείο Τύπου του Σύριζα, το οποίο σε άψογη πασοκική διάλεκτο από τη μια δήθεν αντιτίθεται στους βομβαρδισμούς κι από την άλλη δεν παραλείπει να συντηρεί τη φιλολογία για “ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”. Κερασάκι στην τούρτα της ανακοίνωσης η επίκληση της αναγκαιότητας ενός ” νέου φιλειρηνικού κινήματος” σε όλη την Ευρώπη. Λείπει μόνο πρώτος διδάξας Κώστας Λαλιώτης να αναφωνήσει “άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κίνημα”. Σε εποχές Λαλιώτη φαίνεται να
κινείται εξάλλου και η κρατική ΕΡΤ, η οποία αφού σε πρωινή της εκπομπή μετέδωσε παλιότερη ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Συρία ως τωρινή, προχώρησε στην κανονική ροή του προγράμματός της, που περιλάμβανε και τα αγαπημένα κατά τα λοιπά “Παιχνίδια χωρίς σύνορα”.
Σε κάθε περίπτωση η νατοϊκή Ελλάδα εμπλέκεται ήδη σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ενεργά στον οργανισμό και διαθέτοντας βάσεις τις οποίες προετοιμάζεται εξάλλου να επεκτείνει περαιτέρω. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων όπως του υφυπουργού Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν  σε επίσκεψή του στη ΔΕΘ πριν λίγες μέρες, πως η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι “πιο δυνατή από ποτέ”, ενώ η Ελλάδα είναι και στενότατη σύμμαχος του Ισραήλ, το οποίο από τους πρώτους έσπευσε να χαιρετίσει την επίθεση στη Συρία. Κανένας εφησυχασμός λοιπόν δε δικαιολογείται από τις υποκριτικές φιλειρηνικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εξυπηρετώντας του σχεδιασμούς της αστικής τάξης, καθιστά τη χώρα συνένοχη στο σφαγιασμό του συριακού λαού, όπως έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα προηγούμενα χρόνια. Με τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή μας να είναι κάτι παραπάνω από άμεσος, απαιτείται να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά.
Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν σημάνει «σιγή ασυρμάτου». Από
την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση για τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Εν μέρη αναμενόμενο. Δεν είναι …εύκολο πράγμα να καταδικάσεις την επίθεση των «συμμάχων».
Έτσι το βάρος έπεσε στην Κουμουνδούρου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μας βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις γενικά και αόριστα. Δεν καταδικάζει τους θύτες του εγκλήματος. Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν μόλις την Πέμπτη, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε νέες βάσεις στο Ελληνικό έδαφος στους Αμερικάνους, ακριβώς για να εξαπολύουν τις συγκεκριμένες επιθέσεις και να ελέγχουν τη Μεσόγειο.  Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να μην χρησιμοποιήθηκε ελληνικό έδαφος, αλλά η Σούδα, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τα επόμενα χτυπήματα. Αμερικάνικα
κατασκοπευτικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία βρίσκονται ήδη στον Ελλαδικό χώρο. 
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και η επίσημη κυβέρνηση δεν παίρνει θέση. Γιατί οι δεσμεύσει της είναι πολλές και μεγάλες απέναντι στα αμερικάνικα αφεντικά… Όσο για την Κουμουνδούρου απλά να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ που ήταν ακόμα πιο μπροστά στο «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε», καλούσε τα στελέχη του μέχρι και να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, όταν την ίδια στιγμή έδινε και γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Δεν λέμε ότι η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να πράξει το ίδιο… Εξάλλου και στην σημερινή ανακοίνωση της, μάλλον δεν το ρώτησε. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς το ρώτησε  και πήρε την έγκριση για να ρίξει λίγη «στάχτη στα μάτια» του λαού. 
Εξάλλου έστω και με έμμεσο τρόπο την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί χημικών όπλων την αναπαρήγαγε, βάζοντας φυσικά μπροστά τον ΟΗΕ. 
***
Εμείς, πάντως, όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θυμηθήκαμε κι αυτό (Απρίλιος 2017 – διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα μας εδώ):
Το κείμενο που βλέπετε αριστερά είναι το σημείο 11 από τη Διακήρυξη της Μαδρίτης και αφορά τη Συρία. Στην αρχή της Διακήρυξης, στο σημείο 1, καταγράφεται ποιοι υπέγραψαν το κείμενο:
«Εμείς, οι Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη για την 3η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Απριλίου 2017».
  Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, συνυπέγραψε – ως «αριστερός» πάντα – ότι:
«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση και χρήση χημικών όπλων και ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο».
  Το κείμενο που βλέπετε δεξιά είναι το Ψήφισμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία:
«Ταυτόχρονα, πρέπει η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέψει το
έγκλημα αυτό να αποτελέσει πρόσχημα για νέους πολέμους στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Υπό το πρίσμα αυτό, καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, που παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών, ενώ δημιουργεί κινδύνους διεθνούς σύρραξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου