Σελίδες

21 Απρ 2018

Οργιο καταστολής, άθλιες μεθοδεύσεις και τα αποκαλυπτήρια των ... «άνωθεν»

Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και αστυνομίας που ξετυλίχτηκαν λεπτό προς λεπτό και με άνωθεν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτονται.
Τα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας και βέβαια όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση, με την επίδειξη πυγμής μπροστά στο άγαλμα του Τρούμαν, με την άγρια επίθεση που έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των διαδηλωτών, υπερασπιζόταν κάτι πολύ περισσότερο από την «τάξη». 
Υπερασπιζόταν την επιλογή εμπλοκής της στην επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία.
 Υπερασπιζόταν τις σχέσεις της με τους δολοφόνους των λαών.
Οι εικόνες μίλησαν μόνες τους. 
Φοιτητές οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία τραυματισμένοι, κάποιοι αρκετά σοβαρά.
 Τραυματισμένοι νέοι συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν δεχτεί ένα ανελέητο σφυροκόπημα από τις δυνάμεις καταστολής. Οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και δικάζονται την Τετάρτη 25 Απρίλη.
Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα γεγονότα, για να γίνει κατανοητό το εξής: Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση, η αστυνομία, διάφοροι άλλοι μηχανισμοί και οι άνωθεν εντολοδόχοι τους επέλεξαν να δείξουν τι σημαίνει «μηδενική ανοχή» με μια διαφορετικής ...ποιότητας καταστολή.

Τη Δευτέρα λοιπόν έγινε η μαζική κινητοποίηση εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και την ίδια στιγμή διαδηλωτές, σε μια συμβολική κίνηση, επιχείρησαν να αποκαθηλώσουν ένα σύμβολο μίσους που ντροπιάζει εδώ και χρόνια το κέντρο της Αθήνας, το άγαλμα του Χ. Τρούμαν. 
Του ανθρώπου που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, εγκαινίασε τη χρήση ναπάλμ στον Γράμμο και στο Βίτσι και ματοκύλισε το λαό της Κορέας, απ' όπου μάλιστα επέστρεψαν μέσα σε φέρετρα και 187 Ελληνες στρατιώτες, χώρια οι εκατοντάδες τραυματισμένοι.
Βήμα - βήμα το όργιο της μεθόδευσης
Ποια ήταν η «απάντηση» της κυβέρνησης;
1ον: Αγρια και πρωτοφανής καταστολή, γκλομπ σε κεφάλια διαδηλωτών, «φυσουνιές» με χημικά κατά πρόσωπο και τραυματίες στα νοσοκομεία. Οι ιατρικές γνωματεύσεις είναι σαφείς: Ανοιχτά θλαστικά τραύματα, κατάγματα στους κροτάφους και στη γνάθο, κάκωση σε αυχένα, πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. 
Ακολούθησε μάλιστα και δεύτερο κύμα επίθεσης από τα αφιονισμένα ΜΑΤ. 
Επίθεση λυσσασμένη, με βρισιές, απειλές, προσωπικές επιθέσεις, χυδαίους χαρακτηρισμούς για τις μανάδες και τους πατεράδες των διαδηλωτών. 
Αλλά και λόγια θαυμασμού από τους ΜΑΤατζήδες για το αίμα των διαδηλωτών που έσταξε στο πεζοδρόμιο: «Τέτοια γουστάρω να βλέπω»,έλεγαν μεταξύ τους.

2ον: Δύο προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. 
Σε δύο νέα παιδιά φόρτωσαν σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα, επειδή τόλμησαν να συμμετάσχουν σε μια συμβολική αντιπολεμική κινητοποίηση: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά! Κι αυτά όταν κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο, όπου φαίνονται τα πρόσωπα όλων των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί συνδικαλιστές σε χώρους δουλειάς, ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκλεγμένοι σε διοικήσεις μαζικών φορέων από εκατοντάδες συναδέλφους τους.
3ον: Χειρισμός από τις δυνάμεις καταστολής των τραυματιών και των συλληφθέντων, με πολλά σκοτεινά σημεία, που παραπέμπει σε μαφιόζικες πρακτικές και σε εμπλοκή «μηχανισμών» και «παραγόντων». 
Ασφαλίτες με πολιτικά να μπουκάρουν στις κλινικές νοσοκομείων, να διακόπτουν ιατρικές πράξεις και να τραβάνε παραβάν, ψάχνοντας τραυματίες για να πάρουν «άτυπη κατάθεση»... 
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγινε στον «Ευαγγελισμό». Ενας από τους τραυματίες βρισκόταν στα επείγοντα του νοσοκομείου. Λίγη ώρα από τη στιγμή που μεταφέρθηκε εκεί, μπήκαν μέσα δύο ασφαλίτες που ρωτούσαν αν είναι εκεί κάποιος τραυματίας διαδηλωτής. Οταν έγιναν αντιληπτοί, οι γιατροί που βρίσκονταν εκεί τους είπαν ότι δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται σε χώρο νοσηλευόμενων ασθενών. Οι ασφαλίτες έφυγαν λίγο αργότερα, μετά την έντονη αντίδραση των γιατρών.
4ον: Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν μυστικά, συνοδεία δυνάμεων ΟΠΚΕ και Ασφάλειας, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σαν βαρυποινίτες, από την Εισαγγελία Ευελπίδων στη Σήμανση, στην Πέτρου Ράλλη. Κι αυτό ενώ είχαν τη διαβεβαίωση από τους αστυνομικούς ότι πρώτα θα τους πάνε στη ΓΑΔΑ για να τους δώσουν φαγητό και να αλλάξουν ρούχα. 
Ξαφνικά λοιπόν η διαδρομή άλλαξε και βρέθηκαν στην Πέτρου Ράλλη, και στη συνέχεια στο ΚΑΤ! Μετά τη μετάβασή τους στο ΚΑΤ, περίμεναν να εξεταστούν δεμένοι με χειροπέδες. Να και νέα «κατασταλτικά ήθη», στο πνεύμα των «άνωθεν» υποδείξεων.
5ον: Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, κυβερνητικά στελέχη βεβαιώνουν πως πρόκειται για απλές προσαγωγές και την επόμενη στιγμή «άνωθεν» ανακοινώνονται συλλήψεις... 
Ο εισαγγελέας «πείθεται» από τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι ένα άοπλο παιδί πλάκωσε στο ξύλο έναν πάνοπλο αστυνομικό και σε συνεννόηση με «άνωθεν», το παραπεμπτικό γράφει «επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού»... Ενώ το αίμα τρέχει απ' το κεφάλι, ο ασφαλίτης παίρνει «άνωθεν εντολή» να αρπάξει από τα χέρια του γιατρού τον χτυπημένο...
Εμφανίστηκαν και οι ...«άνωθεν»
Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από αυτά τα γεγονότα και εντελώς ξεδιάντροπα εμφανίστηκαν και οι ...«άνωθεν».
Ετσι λοιπόν, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ.
Πάιατ, εμφάνισε στο «Twitter» φωτογραφία του δίπλα στο άγαλμα του Τρούμαν να ποζάρει χαμογελαστός, ικανοποιημένος προφανώς από την τήρηση των εντολών να μείνει οπωσδήποτε στη θέση του το έκτρωμα, και γράφει: «...Πέρασα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν - ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας και μία υπενθύμιση για τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού στη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας»...
Την ίδια μέρα, όμως, λύθηκαν οριστικά οι όποιες αμφιβολίες για το τι υπηρετούσε η επίθεση και οι διώξεις στους διαδηλωτές. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, με δηλώσεις στο ραδιόφωνο είπε: «Η Αστυνομία δεν προστάτευε το άγαλμα του Τρούμαν να μην πέσει, η Αστυνομία δεν ήθελε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο διπλωματικό πρόβλημα, εκεί που δεν χρειάζεται»!
Μετά τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι εδώ δεν έχουμε ούτε «υπερβολικό ζήλο» κάποιων αστυνομικών, ούτε «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά εφαρμογή σχεδίου από την κυβέρνηση, που στέλνει το μήνυμα ότι η αμφισβήτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θεωρείται έγκλημα, και ως τέτοιο θα καταστέλλεται και θα διώκεται.
Αυτό το μήνυμα εκπέμπει και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ότι «η αστυνομία αντέδρασε όπως όφειλε», επειδή «τα μέλη αυτά της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν». 
Ο υπουργός συνέδεσε άμεσα το όργιο της καταστολής με την προστασία του αγάλματος από την κυβέρνηση, ενώ για «ξεκάρφωμα» και μόνο πρόσθεσε ότι η αστυνομία «αντέδρασε περισσότερο βίαια», παρά το γεγονός ότι «η κατεύθυνση η οποία έχει δοθεί είναι να τηρούνται οι ισορροπίες, να μην ξεπερνούν τα όρια»...

Τέλος, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε και το ποιοι ...«σοκαρίστηκαν» και
αντέδρασαν έντονα όχι για τους βίαιους ξυλοδαρμούς και το άνοιγμα των κεφαλιών, αλλά γιατί φοιτητές, εργάτες και μαθητές «τόλμησαν» να αγγίξουν τον ...αγαπημένο τους Τρούμαν. 
Σε αυτό λοιπόν, με μια φωνή σαν κοινή γραμμή, είδαμε να βγάζουν όλη την αντιΚΚΕ υστερία τους και να αρθρογραφούν με ένα ιδιότυπο καρμπόν «Μακελειό», «Ελεύθερη Ωρα», «Δημοκρατία», «Ποντίκι», «Νέα» και αρκετοί ακόμα, που πραγματικά όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποδείξουν ότι οι γραμμές που χωρίζουν διάφορους μηχανισμούς είναι πολύ λεπτές...

Κ. Πασ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου