Σελίδες

9 Μαρ 2018

Ούτε αφελείς, ούτε αγράμματοι...

Ορισμένοι, τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα μεγάλα συλλαλητήρια του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, για το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που κλιμακώνονται στη γειτονιά μας, «θυμήθηκαν» να ασχοληθούν με το ΚΚΕ και «ανακάλυψαν» δήθεν τι θα κάνει το ΚΚΕ σε περίπτωση πολέμου. Πρωτεργάτες - επιθεωρητές Κλουζό ανέλαβαν διάφορα φασιστοειδή, στελέχη, τρολ και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Προσφάτως και η εφημερίδα «Δημοκρατία», που διακρίνεται άλλωστε για την «αντικειμενική» της ενημέρωση... πότε «λιβανίζει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πότε τη Χρυσή Αυγή, πότε τους Αμερικανούς... Τυχαίο; Δε νομίζουμε... Μάλιστα, σε ένα από τα πιο πρόσφατα φύλλα της, στη μισή σελίδα συκοφαντούσε το ΚΚΕ και στην άλλη μισή έπλεκε το εγκώμιο στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που είναι οι «πραγματικοί φίλοι» της Ελλάδας. Ούτε πληρωμένη καταχώριση της πρεσβείας να ήταν αυτός ο συνδυασμός... Βέβαια, ήρθαν δεύτεροι... Τους έχει προλάβει ο γνωστός γραφικός θρασύδειλος φασίστας, Θ. Τζήμερος, ο οποίος προ πολλού έχει «διαφημίσει» το Πρόγραμμα του ΚΚΕ...

***
Ολοι αυτοί, ούτε αφελείς είναι, ούτε αγράμματοι. Ξέρουν πολύ καλά να διαβάζουν και αντιλαμβάνονται τι εννοεί το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, όταν λέει πως «...σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας». Το ΚΚΕ θέτει μπροστά στην εργατική τάξη και το λαό το καθήκον να χαράξουν τη δική τους πάλη, για να υπερασπίσουν τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά και για να βγει ο λαός νικητής απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Επίσης, μπορούν να διαβάσουν ότι στις ομιλίες του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τονίζει: «Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη Ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα». Δεν έχει καμία σχέση αυτή η πάλη με την εναπόθεση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που «νίπτουν τας χείρας τους». Δεν έχει καμία σχέση, επίσης, με την υπεράσπιση των σχεδίων του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου, της κερδοφορίας του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου, που θέλουν τους λαούς να θυσιάζονται για την κερδοφορία τους.
***
Αρα, λοιπόν, το πρόβλημά τους είναι άλλο κι όχι αν το ΚΚΕ θα υπερασπίσει την εδαφική κυριαρχία και το λαό αυτής της χώρας, τη ζωή και την περιουσία του. Αλλωστε, αυτοί που μιλάνε για «υπεράσπιση των συνόρων», δεν λένε ότι τα συμφέροντα της αστικής τάξης που υπερασπίζονται ως «πατρίδα», δεν διστάζουν να εναλλάσσουν τον αλυτρωτισμό και την πατριδοκαπηλία με την παραχώρηση εδαφών, όταν αυτό συμφέρει. Οταν αυτό βοηθάει τα επιχειρηματικά σχέδια του κεφαλαίου ή το χτύπημα του βασικού εσωτερικού του εχθρού, του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά.
Το πρόβλημά τους είναι, λοιπόν, ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της ίδιας της αστικής τάξης. Αυτός είναι ο πόνος τους! Εκτός, όμως, από τα προφανή υπάρχει και η Ιστορία, που είναι μία και πεισματάρικη! Γιατί αυτοί μπορεί - υποκριτικά - να αναρωτιούνται τι θα κάνει το ΚΚΕ στον πόλεμο, ο λαός όμως ξέρει τι έκαναν οι πολιτικοί πρόγονοι όλων αυτών στον πόλεμο:
  • Οι πολιτικοί πρόγονοι όλων αυτών ήταν που παρέδωσαν τους φυλακισμένους Ακροναυπλιώτες στους ναζί κατακτητές.
  • Οι πολιτικοί πρόγονοι όλων αυτών ήταν που την περίοδο της επίθεσης Ιταλών και Γερμανών εναντίον της Ελλάδας ή συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, ή την «κοπάνησαν»...
  • Οι πολιτικοί πρόγονοι όλων αυτών ήταν που στην Κατοχή δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Ελληνες αγωνιστές, ήταν πρωταγωνιστές σε εγκλήματα και ολοκαυτώματα σε βάρος του λαού.
  • Οι πολιτικοί πρόγονοι όλων αυτών ήταν που στη χούντα είχαν καθοριστική ευθύνη, στρώνοντας το έδαφος στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού κ.ο.κ.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου