Σελίδες

1 Φεβ 2018

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε πραγματικά τα μνημόνια

Νέο «αριστερό» παράσημο!!!
Αποκαλυπτική η ομολογία του επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αυστριακός αξιωματούχος που έζησε από κοντά τις «διαπραγματεύσεις» για την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών σε βάρος του ελληνικού λαού, σε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, δεν «μάσησε» τα  λόγια του.
«Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν ενστερνίσθηκε πραγματικά τα προγράμματα διάσωσης (σ.σ). Με εξαίρεση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Βίζερ και πρόσθεσε: «Μόνο  όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του… Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο». Δηλαδή όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφάρμοσε τις μνημονιακές πολιτικές που ψήφισε χέρι – χέρι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ένα ακόμα, λοιπόν «αριστερό παράσημο» για την κυβέρνηση Τσίπρα, που έρχεται λίγες μέρες μετά την ομολογία του απερχόμενου προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είχε δηλώσει: «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε… Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση»! 
Όλα λοιπόν έγιναν «καλύτερα» για τους ευρωπαίους αξιωματούχος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μια κυβέρνηση που πίσω από το «αριστερό» προσωπείο της, εφάρμοσε μια πολιτική που τσάκισε δικαιώματα και εισοδήματα του εργαζόμενου λαού, διασφαλίζοντας της συνθήκες κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. 
Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται η ρήση που πριν από περίπου δυο δεκαετίες είχε ξεστομίσει ο μεγαλομεγιστάνας Ανιέλι, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα της χώρας του, της Ιταλίας, αναφέροντας:
Στην Ελλάδα τον «επιβεβαίωσε» απόλυτα η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα…

Πράγματα γνωστά, βέβαια, που τα έχουμε νιώσει και κυρίως τα έχουμε πληρώσει.
Βέβαια, κάποιο κόμμα, μιλάμε για το ΚΚΕ, αυτά τα 'λεγε πριν ακόμη αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγε τότε και το λέει ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, συνεχίζοντας και παίρνοντας τη σκυτάλη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, πήρε τη σκυτάλη και τα καταφέρνει μια χαρά να τακτοποιήσει τα πράγματα για λογαριασμό της μεγάλης επιχειρηματικότητας Ελλήνων τε και ξένων, της άρχουσας τάξης δηλαδή που εκφράζεται μέσω της ΕΕ που δεν είναι φυσικά «το κοινό μας σπίτι».
Το κοινό μας σπίτι σε ό,τι αφορά το λαό είναι οι αγώνες.
Οι αγώνες, όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την ανατροπή και τη Λαϊκή εξουσία.
ΥΓ: Ξαφνικά εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της Γαλλικής «Αριστεράς» κ. Μελανσόν και ζήτησε την αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, γιατί είναι πλέον «φιλελεύθερος» και όχι αριστερός. Βέβαια, κάποτε η Αριστερά στη συνείδηση του λαού σήμαινε σύγκρουση. Ο κ. Μελανσόν, αντίθετα, είναι ένα από τα επόμενα χαρτιά του συστήματος που πιθανότατα θα παίξουν μπάλα στη συνέχεια ως «σωτήρες» (τίνος άραγε;).
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου