Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Σαν δυο σταγόνες νερό... (VIDEO)

Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν πλέον στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να κρύψουν τη στρατηγική ταύτιση με τη ΝΔ στην πολιτική υπεράσπισης των στόχων του κεφαλαίου, που βρίσκει το αποκορύφωμά της στη ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. Εξάλλου, τη Δευτέρα στη Βουλή, αναμένεται να σηκωθούν ταυτόχρονα τα χέρια των βουλευτών της κυβέρνησης και εκείνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να στηρίξουν το τσάκισμα στο δικαίωμα της απεργίας, το οποίο κατακτήθηκε με αίμα.
 
Ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, φαίνεται και στην άθλια επιχειρηματολογία τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να στραφούν ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των - εκάστοτε - κυβερνώντων στις κινητοποιήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας χτες, ενάντια στη ρύθμιση για το χτύπημα στην απεργία και πριν από πέντε χρόνια ενάντια σε ανάλογους σχεδιασμούς της ΝΔ.
Θαυμάστε στο βίντεο την απόλυτη ταύτιση, ακόμα και στη φρασεολογία, του τότε υπουργού Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση και του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ενάντια στην κινητοποίηση εκπροσώπων των εργατικών Σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου