Σελίδες

8 Δεκ 2017

«Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία» (VIDEO)

Με ένα νέο βίντεο η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, καλεί σε υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
Καλεί σε ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.   

Επικίνδυνη εξέλιξη

Η προχτεσινή απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της έντασης στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Ωστόσο, ο λόγος της κίνησης αυτής, στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι που φωτίζει τη σκοπιμότητά της.
Δεν πρόκειται δηλαδή για απόφαση ενός «παρανοϊκού Αμερικανού Προέδρου» ή «κάποιου που απλά τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις», όπως λέγεται από διάφορους, αλλά για μια μελετημένη κίνηση, που στόχο έχει να προωθήσει τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε μια περίοδο που αναδιαμορφώνεται ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως αποτέλεσμα των επεμβάσεων και της όξυνσης των ανταγωνισμών.
Σε κάθε περίπτωση, με την απόφαση αυτή, σε σταθερή συμμαχία με το Ισραήλ, οι ΗΠΑ επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στις προσδοκίες και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στα σύνορα του 1967, που σημαίνει πριν από την καταπάτηση των εδαφών από τον ισραηλινό στρατό, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΝΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΘΗΛΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"!!!


Από τη γελοιοποίηση του δικαιώματος της απεργίας που νομοθετήθηκε έτσι ώστε να βγαίνει το 90% παράνομο και καταχρηστικό, μέχρι τη νομοθέτηση της ουσιαστικής απαγόρευσης του υπόλοιπου 10% "δια της πολλής δημοκρατίας" του 50+1% στο σωματείο!

Αν και αυτό δεν τους βγαίνει θα νομοθετήσουν το 50+% όλων των εργαζομένων σε ένα κλάδο ή οργανισμό ή επιχείρηση, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι στο σωματείο (το γνωστό και αλήστου μνήμης άρθρο 4 του δημοκράτη πασόκου κ. Γ. Γεννηματά)!

Αν και αυτό δεν τους βγει θα επιβάλλουν να εγκρίνουν την απεργία αυτοί που... διαφωνούν με την απεργία, παραιτούμενοι κατά πλειοψηφία 50+1% από το «δικαίωμα στην εργασία», ώστε να είναι βέβαιο ότι αυτό δεν παρεμποδίζεται!