Σελίδες

19 Οκτ 2017

Κάλεσμα της Αριστεράς για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου…

Ένα μήνα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου επέλεξε η Αριστερά να απευθύνει κάλεσμα για τον φετινό εορτασμό. 
Η Αριστερά καλεί όλον τον αριστερό κόσμο να προσέλθει στον εορτασμό που θα διοργανώσει η ίδια.
 Στους φετινούς εορτασμούς δεν θα έχει πορεία γιατί η Αριστερά καλεί τους αριστερούς να συγκεντρωθούνε έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία για να την περιφρουρήσουν από τους τραμπούκους που κάθε χρόνο φωνάζουν διαδηλώνοντας έξω από αυτήν εκείνα τα παρωχημένα συνθήματα: 
  • «το Πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικανοί», 
  • «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»,

Το ασπόνδυλο...

Το ασπόνδυλο: ως επίθετο σημαίνει «χωρίς σπονδυλική στήλη».
Ουσιαστικοποιημένο, ουδέτερο και μόνο στον πληθυντικό, περιλαμβάνει την κατηγορία των ζώων που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Το ασπόνδυλο (ουδέτερο στον ενικό) χρησιμοποιείται και μεταφορικά για να δηλώσει τον δουλεπρεπή, αναξιοπρεπή, δειλό. Ως συνώνυμα βρίσκουμε το οσφυοκάμπτης και εθελόδουλος.
Στη φύση απαντάται σε μεγάλο πληθυσμό του ζωϊκού βασιλείου και όπως κάθε άλλος ζωϊκός οργανισμός εξυπηρετούν μια λειτουργία στην αναπαραγωγή του φυσικού συστήματος.
Ενίοτε απαντάται και στην κοινωνία των ανθρώπων. Σε αυτή την περίπτωση, το ασπόνδυλο, επίσης, εξυπηρετεί μια λειτουργία αναπαραγωγική, αυτή του συστήματος και οπωσδήποτε όχι του Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο). Συχνά, δε, το είδος απαντάται και σε πρωθυπουργούς, οι οποίοι ηγούνται ομάδας άλλων ασπόνδυλων.