Σελίδες

28 Νοε 2017

Οι δυνάμεις του… αριστερού Άξονα

"Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήραμε έγκριση από τη Βουλή να πουλήσουμε άχρηστο υλικό για το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε προκειμένου να το καταστρέψουμε. Θα ξαναπροσπαθήσουμε. Δεν θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες, ούτε σε όσους εξοντώνουν παιδιά, αλλά σε χώρες με τις οποίες είμαστε στον ίδιο άξονα και με τη Σαουδική Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα. Μην ξεχνάτε ότι στηρίζει την Αίγυπτο. Η Υεμένη είναι παλιά υπόθεση…
Αυτά τα λόγια του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, είναι όλο το ζουμί της συζήτησης στη Βουλή για τα βλήματα που θα πουλάγαμε στη Σαουδική Αραβία. Τα υπόλοιπα, μεσάζοντες, καφετιέρες, φωτογραφίες από το παρελθόν, deals του μέλλοντός μας, survivor παιχνιδάκια με το απόρρητο, μπαλάκια στην εξέδρα (τηλεθεατές του καναλιού της Βουλής και εξ αυτού των δελτίων), κλασικά πυροτεχνήματα για τα πανηγύρια των ΜΜΕ, υστερίες και τιτιβίσματα, είναι μέρος της συνταγής για φθηνά κατα κ.Φωτίου γεμιστά, που χορταίνουν τους φτωχούς, φτάνει να ‘χεις ηλεκτρικό, φούρνο, μπόλικο λάδι να τα λαδώσεις.

Η ουσία τώρα μιας τέτοιας συζήτησης λίγο πριν από την κολοσσιαία, που είναι ο προϋπολογισμός, και λίγο μετά τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο που εξαφανίστηκαν απ’ τη λάσπη και αυτή τη στιγμή εκεί λειτουργούν μόνον δύο από τα έξι σχολεία, είναι κυριολεκτικά άλλη.
Η Ελλάδα έχει άχρηστα πυρομαχικά και όπλα, όπως όλες σχεδόν οι χώρες που διαθέτουν στρατό. Στις περισσότερες, τα άχρηστα πυρομαχικά π.χ εξουδετερώνονται σε ειδικά πεδία. Η δική μας δε διαθέτει τέτοιο. Η δυνατότητα να τα μεταφέρει στη Βουλγαρία για να “καούν” κοστίζει αρκετά. Υπάρχει αγορά για τέτοια υλικά. Διεθνής και με πολλούς μεσάζοντες -εμπόρους των Εθνών. Στο καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα, χωρίς αυτούς, δουλειά δε γίνεται.
Η Σαουδική Αραβία που ξεπατώνει με βομβαρδισμούς και εμπάργκο τον άμαχο πληθυσμό της Υεμένης μπορεί να το κάνει και χωρίς αυτό, το δικό μας υλικό. Όχι όμως το ίδιο φθηνά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτοί που ξέρουν λένε, ότι παλιά βλήματα χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση πιλότων κλπ.
Παλιά, πειραγμένα ή μη, πυρομαχικά ή όπλα, κατασχεμένα λόγου χάρη καλάσνικωφ και ρώσικα ZU-23 μπορεί να πουληθούν με μεσάζοντες ή μη, ακόμα και στους… υπερεξοπλισμένους αμερικανούς. Γιατί, ας πούμε, αλλιώς είναι να φτάνουν σε Κούρδους, αντάρτες, Isis, κι άλλα πρόθυμα “παιδιά”, όπλα με ελληνική “σφραγίδα” και “ύποπτη” καταγωγή, κι άλλο απ’ τις ΗΠΑ. Το παιχνίδι των εξοπλισμών γίνεται πάντοτε με σημαδεμένη την ιμπεριαλιστική τράπουλα. Και με το πιστόλι της αποκάλυψης την κατάλληλη στιγμή πάνω στην τσόχα.
Αν δεν υπήρχε ενδοπριγκιπική- ενδοκυβερνητική βαβούρα στο εσωτερικό της Σαουδαραβικής εξουσίας, η συζήτηση αυτή στο ελληνικό κοινοβούλιο μπορεί να μη γινόταν ή να ήταν χαμηλών τόνων συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.
Πολλοί ευυπόληπτοι Έλληνες με λαμπρές σπουδές, είτε χαβαρδιανές, είτε με πτυχία του αστικού μύθου του εμπορικού δαιμονίου, δουλεύουν για λογαριασμό όλων των πλευρών που συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες όπλων και πυρομαχικών. Το δαιμόνιο της φυλής. Άλλωστε και στα ναρκωτικά το ίδιο συμβαίνει. Άλλωστε, επίσης η φράση του κλασικού ελληνικού σινεμά είναι “πολλά τα λεφτά Αρη”, το Θεό του πολέμου έχει παραλήπτη, κι όχι το Γιώργο ή τον Κώστα της γειτονιάς…
Η κυβέρνηση κάλυψε τον συγκυβερνήτη Καμμένο, όπως θα απαιτήσει να την καλύψει κι αυτός, άμα απ’ τα όπλα η συζήτηση κάποτε περάσει στα καλλυντικά, τα funds, τη λιγότερο brutal καπιταλιστική πολεμική μηχανή της OREAL, των φρακοφορεμένων Ρότσιλντ κι άλλα ωραία επενδυτικά.

Η ουσία της ουσίας τώρα είναι ότι κανένα ήθος καμιάς αριστεράς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον “ίδιο άξονα”, που είναι άξονας τόσο παλιός όσο και η Υεμένη, που δεν πρωταγωνίστησε σε ταινίες περί άξονα και τρίτου ράιχ. Η προσπάθεια να συγκινηθούν οι μάζες από κανά δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Ξυδάκης…) που επιδίδονται περιστασιακά σε παρθενοραφή της ρήξης του παρθενικού αριστερού υμένα αγνότητας, πέφτουν στο κενό, όταν γαβγίζει ένας Καμμένος κι όταν οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας κατέρχονται ως μωρές παρθένες με τα καντήλια λαδιού στό χέρι.
Ο “ίδιος άξονας” είναι μαντρί. Σ’ αυτό εκτρέφονται λύκοι κι εμπεδώνονται λυκοσυμμαχίες με θύματα σκελετωμένα από ασιτία παιδιά στην Υεμένη, διαμελισμένα βρέφη και νιάτα και θρυματισμένα γεροντικά κόκκαλα στη Συρία, τη Λιβύη, το Νταρφούρ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν…
Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι απ’ αυτόν τον ίδιο άξονα. Είπε όχι στην επιτροπή της Βουλής που αφειδώς εξουσιοδοτεί τα σκάνδαλα και τα εγκλήματά του, αυτού του άξονα. Στη δε συζήτηση στην ολομέλεια ο σ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ως σκάνδαλο,” την πώληση όπλων σε κράτη- δολοφόνους και την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις”.
Μια αποκάλυψη του πραγματικού σκανδάλου χωρίς μεσάζοντες και χρήμα, με το σημερινό συσχετισμό δύναμης, μπορεί να μην είναι βλήμα στην καρδιά του κτήνους, είναι όμως προειδοποιητική βολή σε όσους καμώνονται πως δεν άκουσαν την απειλή του Καμμένου ” θα ξαναπροσπαθήσουμε”.
Ρητή και όχι απόρρητη προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου