Σελίδες

21 Νοε 2017

Ο «Χότζας» έδωσε μέρισμα…

«Με αίσθημα ευθύνης επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία ένα τμήμα από τα οφειλόμενα. Σήμερα προχωράμε σε μια κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης (…) όχι εξαιτίας της υπερφορολόγησης αλλά εξαιτίας της αύξησης της απασχόλησης, με την ανεργία να είναι στο 20% και για πρώτη φορά στην κρίση, κάτω του 1 εκατομμυρίου ανέργων». Αυτό ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στην διάρκεια της συζήτησης, όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «κοινωνικό μέρισμα»!!!.
  
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η για τη διατήρηση του κοινωνικού τιμολογίου.
Αλλά και τα υπόλοιπα  720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για εφάπαξ επιδόματα, αποτελούν ένα μικρό «ψίχουλο», μπροστά στην ανελέητη φορο-επιδρομή, και το πλήθος περικοπών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.  
Η κίνηση «δικαιοσύνης» του Τσίπρα, έγινε αφού πρώτα, επέβαλε μέτρα εντός του 2017, που αφαίμαξαν το σύνολο του εργαζόμενου λαού και τους απόμαχους της δουλειάς. Συγκεκριμένα:
1) Όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν τον Ιούνιο του 2017, ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης τα εισοδήματα του 2016 μειώθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ.
2) Περίπου 8,5 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες πλήρωσαν το 2017 επιπλέον φόρο για τα εισοδήματά τους 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016.
3) Η επιβάρυνση μόνο από τους έμμεσους φόρους μέσα στο 2017  ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, μέσω των αυξήσεων σε βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο κίνησης, τσιγάρα, καφέ, σταθερή τηλεφωνία και Internet. Επίσης υπήρξε αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από το 16% έφτασε στο 24%!
4) Στα ελληνικά νοικοκυριά επιβλήθηκε και φέτος το χαράτσι του  ΕΝΦΙΑ ύψους  2,7 δισ. ευρώ.
5) Εντός του Νοέμβριο χάνουν το ΕΚΑΣ άλλοι 140.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα το πάρουν για τελευταία φορά με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι που σήμερα είναι 220.000, το 2018 θα είναι μόλις 80.000!
Το «κοινωνικό» μέρισμα του Τσίπρα, θα δοθεί λίγες πριν η κυβέρνηση του, ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2018, στο οποίο προβλέπονται νέα μέτρα ύψους 1,9 δις που θα πέσουν στις πλάτες των ελληνικών νοικοκυριών.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μοιράσει 1,4 δις ευρώ αλλά την ίδια στιγμή θα επιβάλει:
— Νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο
— Πρόσθετες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις
— Νέο μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα
— Κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις
— Επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
— Πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες
— Μείωση του επιδόματος θέρμανσης
Το κοινωνικό μέρισμα του Τσίπρα, είναι κοροϊδία και σταγόνα στον ωκεανό για μια κοινωνία, όπου: 
α) 1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο να αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ!
β) Σε ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις, ενώ με νέες κινδυνεύουν περίπου 700.000!
Όσο για τον ισχυρισμό του Τσίπρα ότι δήθεν το κοινωνικό μέρισμα προήλθε από την αύξηση της απασχόλησης, και όχι από την υπερφορολόγηση, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Τον Οκτώβριο του 2017 οι θέσεις μερικής απασχόλησης έφτασαν στο 62,26% ενώ της πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν στο 37,4%! Έτσι …μειώνει την ανεργία η κυβέρνηση, με την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση μισθών και δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα τολμά να μιλά για «δικαιοσύνη» και επιστροφή στην κοινωνία των «οφειλόμενων», όταν μέσω του 4ου μνημονίου, έχει δεσμευτεί: 
  • Στο προϋπολογισμούς του 2019 και 2020 για πρόσθετα μέτρα ύψους 5 δις ευρώ, με νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα φτάσει μέχρι και 18% καθώς και με νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, που θα σπρώξει στη φτώχεια ακόμα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. 

Η κυβέρνηση προφανώς πιστεύει πως μπορεί να μας κοροϊδέψει, γιατί μας θεωρεί κάτι αντίστοιχο με το γνωστό ανέκδοτο του Νασρεντίν Χότζα, για τα ζώα που βγήκαν από την καλύβα και «ανασάναμε»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου