Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...

Τους βόλεψε... 
  • Το πόσο βόλεψε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η εκφυλιστική κατάσταση που ξετυλίχτηκε τις δυο προηγούμενες μέρες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων... δεν λέγεται! Ουσιαστικά, έτριβαν τα χέρια τους που μια γκρούπα έβαλε λουκέτο στο χώρο και εμπόδισε τον εορτασμό. Γιατί έτσι, δεν θα ακούγονταν τα καταγγελτικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου, που αποκτούν σήμερα ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα μετά τους εναγκαλισμούς Τσίπρα - Τραμπ και την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις αντιθέσεις, με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για το λαό μας.
  • Και έφτασαν σε τέτοιο σημείο να μην κρύβουν τη χαρά τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που σε ψήφισμα που κατέβασε η παράταξή τους («Μπλόκο») στο φοιτητικό σύλλογο του Φυσικού Αθήνας, ουσιαστικά ταυτίζεται με την αντικομμουνιστική ρητορική της γκρούπας που εμπόδισε τον εορτασμό! Στην ανακοίνωση που μοίραζε η ομαδούλα που έβαλε λουκέτο στο Πολυτεχνείο, ανάμεσα σε διάφορα που έγραφε και μαρτυρούσαν «τρικυμία εν κρανίω», κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι τάχα απουσίαζε από την εξέγερση του 1973 και στη συνέχεια την καπηλεύτηκε κι ότι γι' αυτό η εν λόγω γκρούπα αποφάσισε να σπάσει την «καπηλεία της εξέγερσης» και να ακυρώσει «το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων».
  • Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα λοιπόν, το ψήφισμα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Πρακτικές αποκλεισμού που διέπονται από μια λογική ιδιοκτησίας της ιστορίας, της μνήμης και των αγώνων του κινήματος, ουδεμία σχέση έχουν με τους συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Αντιθέτως, είναι περιθωριοποιημένες και υπονομεύουν το ίδιο το κίνημα. Οι πρακτικές αυτές όμως δεν προέκυψαν σήμερα. Βαρύτατες ευθύνες φέρουν και οι πολιτικές δυνάμεις των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα λειτούργησαν ως ιδιοκτήτες του φοιτητικού κινήματος, υιοθετώντας λογικές αποκλεισμού σε όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους, τόσο από τις θεσμικές όσο και από τις κινηματικές διαδικασίες. Είναι αυτοί που επικαλούνται διαρκώς το φοιτητικό κίνημα ενώ παράλληλα έχουν διαλύσει τις δομές και τις διαδικασίες του. Σπείρανε ανέμους και θερίζουν θύελλες».
  • Το ποιες δυνάμεις ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φοιτητικό κίνημα σήμερα είναι βέβαια γνωστό. Ωστόσο, οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έχουν πρόβλημα ακόμα και να αθωώσουν τους ΔΑΠιτο-ΠΑΣΠίτες γι' αυτή την κατάσταση και να τη χρεώσουν στην Πανσπουδαστική! Το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι να χαίρονται τους συμμάχους τους! Και τον Τραμπ και την γκρούπα που τόσο πολύ τους βόλεψε, εμποδίζοντας τον εορτασμό...

Αποχώρησαν από το Πολυτεχνείο
Αφού υπηρέτησαν το στόχο να παρεμποδίσουν τον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, κλειδώνοντας τις πύλες του ιστορικού κτιρίου του Ιδρύματος, τελικά οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονταν ως «κατάληψη του Πολυτεχνείου», απασφάλισαν τις πύλες χτες, νωρίς το απόγευμα. Οι δύο αυτές μέρες ήταν αρκετές για να αποκαλυφθεί ότι εκτελούσαν σχέδιο χαφιέδικων και προβοκατόρικων μηχανισμών, που μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την πρεσβεία των ΗΠΑ και τις δυνάμεις καταστολής εξυπηρετούσε. 
Η λογική αποκλεισμού εκδηλώσεων των πολιτικών κομμάτων και νεολαιών, ο αποκλεισμός φοιτητικών συλλόγων, σωματείων καθώς και το αντι-ΚΚΕ μένος ήταν αυτά που χαρακτήρισαν την προσπάθεια των κουκουλοφόρων. Το άνοιγμα των εισόδων έγινε σε συνεννόηση με διάφορες ομάδες και «εσωτερικές» συνεννοήσεις με το «χώρο» των λεγόμενων αναρχοαυτόνομων, ώστε να διασωθούν τα προσχήματα. Στη συνέχεια, αυτές και άλλες ομάδες, συνδιαλεγόμενες με τους παραπάνω μπράβους, στην ουσία νομιμοποίησαν αυτήν την κατάσταση, προσπαθώντας να στήσουν έναν εκ των υστέρων «εορτασμό» - καρικατούρα, μια προσπάθεια που βεβαίως δεν βρήκε ανταπόκριση.

Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας η καλύτερη απάντηση
Σε σχόλιό του για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:
«Η ΚΝΕ καλεί μαζικά τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να τιμήσουμε την εξέγερση και το σύγχρονο μήνυμά της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, με μαχητικές διαδηλώσεις με τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να εμποδίσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του '73, αλλά και σε όσους τους νομιμοποιούν και ουσιαστικά μετατρέπουν τον εορτασμό σε μια καρικατούρα. Να πάρουν απάντηση οι ενέργειες που εξυπηρετούν αντικειμενικά τον μόνιμο καημό της πρεσβείας των ΗΠΑ και όσων ακόμα τον συμμερίζονται από το αστικό πολιτικό σύστημα για να απογυμνωθεί το Πολυτεχνείο από το αντιιμπεριαλιστικό, εξεγερτικό του περιεχόμενο, μέχρι και να μην πραγματοποιούνται καθόλου εκδηλώσεις, που αποτελεί βασική τους επιδίωξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου