Σελίδες

10 Οκτ 2017

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πιστοποιητικό προόδου στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που συντρίβει τον άνθρωπο (VIDEO)



Τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου» επανέλαβε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σχολιάζοντας μία προς μία τις συκοφαντίες και τις διαστρεβλώσεις εναντίον της θέσης του ΚΚΕ που επιχειρούν τα αστικά κόμματα, με προεξάρχον το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, απαντώντας στην κατασυκοφάντηση της θέσης του ΚΚΕ, σημείωσε: 
«Το ΚΚΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αλλαγή του φύλου στα νόμιμα έγγραφα στις περιπτώσεις που το άτομο βιώνει έντονη σύγκρουση ανάμεσα σε χαρακτηριστικά του φύλου του και στο φύλο που νιώθει ότι ανήκει για βιολογικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους. Αυτό είναι ομοφοβία, όπως είπε η κυρία Θαλλερίτη με ένα απίστευτο θράσος αργά χτες το βράδυ; 
Δεύτερον, η νόμιμη αναγνώριση χρειάζεται να βασίζεται σε ορισμένα αντικειμενικά κριτήρια και σε μέτρα προστασίας του ατόμου -δεν συζητάμε φυσικά για ακρωτηριασμό που είναι βάρβαρο μέτρο. Αυτό είναι σωστό ή λάθος; Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια; Ναι ή όχι; Ο ΣΥΡΙΖΑ -ή τουλάχιστον πολλοί από αυτόν- λέει δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει τίποτα αντικειμενικό, είναι ό,τι πιστεύεις. Ιδεαλισμός στο απόγειο. Αντιδραστική θεωρία που έχει καταρριφθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια. 
Τρίτον, εμείς λέμε ότι η ατομική απόφαση πρέπει να στηρίζεται σε μια διακριτική, τεκμηριωμένη, επιστημονικά και κοινωνικά, γνωμοδότηση, ώστε να βοηθηθεί το άτομο να επιλύσει αυτήν την ασυμβατότητα και να έχει και αντίστοιχη υποστήριξη και του οικογενειακού και του φιλικού και του συγγενικού και κυρίως και ευρύτερα του κοινωνικού περιβάλλοντος. Είναι ομοφοβία αυτό; Είναι σκοταδιστική αντίληψη, αντιδραστική; 
Τέταρτον, το ατομικό δικαίωμα για να ασκείται με ουσιαστικό και όχι τυπικό τρόπο, προϋποθέτει ορισμένους κοινωνικά καθορισμένους παράγοντες. Δηλαδή, δεν φτάνει μια δήλωση και μια απόφαση και τον αφήνεις βορά σε μια κοινωνία, αλλά χρειάζεται πολύπλευρη στήριξη αυτό το άτομο. Και μάλιστα η ατομική επιλογή στην αλλαγή της ταυτότητας φύλου, λέμε, ότι πρέπει να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και να βασίζεται στη γνώση μιας σειράς παραγόντων και συνεπειών από αυτήν την επιλογή. Αυτή η γνώση δεν μπορεί να στηρίζεται στην υποκειμενική εμπειρία, τι θεωρίες είναι αυτές; Δεν υπάρχει τίποτα, αντικειμενικότητα, δεν υπάρχει κοινωνία, δεν υπάρχει επιστήμη;». 
Ακόμα, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «δεν λύνεται αυτόματα, χρειάζεται και κάτι άλλο. Χρειάζεται κοινωνικές δομές, χρειάζεται χρήμα, χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται συλλογικότητα. Λέει μια κουβέντα το νομοσχέδιο για αυτά; Παίρνει κανένα μέτρο για να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους; Κανένα.
Και σε αυτήν τη θέση μας που είναι βαθιά ανθρώπινη και επιστημονικά επεξεργασμένη, αντί να υπάρξει αντιπαράθεση -δεν έχουμε κανένα πρόβλημα- δεχτήκαμε συκοφαντίες, διαστρέβλωση. Και μάλιστα εσείς (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) και οι χρυσαυγίτες τα ίδια λέγατε, και οι Νεοδημοκράτες και άλλοι σε μερικά: Γκούλαγκ, ψυχιατρεία... Και μάλιστα και χυδαίο αντικομμουνισμό, που βασίζεται σε στοιχεία που δεν υπάρχουν». Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ομιλίας, σημείωσε ότι όλοι μαζί, τα αστικά κόμματα, έσπευσαν να επιτεθούν στο σοσιαλισμό λέγοντας «είπατε μια κουβέντα για τον καπιταλισμό, τι έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια γι' αυτά τα θέματα; Ποιός μίλησε από εσάς; Όλοι εστιάσατε στο σοσιαλισμό με συκοφαντία. Και το κατανοούμε, παίρνεις και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης». 
Σχολίασε την επιχείρηση της κυβέρνησης να στήσει δίπολο «Σκοταδισμός - πρόοδος» με βάση τη στάση απέναντι στο νομοσχέδιό της και σημείωσε: «Δηλαδή, οι ΗΠΑ που έχουν τέτοια νομοσχέδια κατατάσσονται στις δυνάμεις της προόδου της ανθρωπότητας; Η καπιταλιστική βαρβαρότητα που συντρίβει τον άνθρωπο, ο μεσαίωνας που ζούμε σήμερα παίρνει πιστοποιητικό προόδου από εσάς με αυτά τα νομοσχέδια; Τι διαχωρισμοί είναι αυτοί; Σκοταδισμός είναι να επανέρχεσαι σε θεωρίες ξεπερασμένες από την ίδια την ανθρωπότητα, όπως ότι δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια».
Στηλίτευσε τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι τάχα το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τα ατομικά δικαιώματα, σημειώνοντας: «Τι λέτε; Εμείς λέμε ότι δεν ασκούνται ερήμην της κοινωνίας αλλά συνδέονται με τα κοινωνικά δικαιώματα» και τόνισε: «Πόσο θράσος χρειάζεται μια κυβέρνηση που εμφανίζεται ως αριστερή να εφαρμόζει μνημόνια, να συντρίβει το λαό, να τον γυρίζει χρόνια πίσω, πείνα, δυστυχία, φτώχεια, να δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο, στην πλουτοκρατία, να προσκυνάει το ΝΑΤΟ, το δολοφόνο των λαών με εκατομμύρια θύματα, να προσκυνάει τις ΗΠΑ και να μας εμφανίζεται με τη σημαία των ατομικών δικαιωμάτων. Αφού, λοιπόν, τα υποστηρίζετε, καταργείστε τον τρομοκρατικό νόμο. Θα το κάνετε; Δεν το κάνετε, γιατί δεν σας αφήνει η ΕΕ». 
Κλείνοντας την ομιλία του, ξεκαθάρισε: «Η Οκτωβριανή επανάσταση έγινε για να ανατρέψει τον καπιταλισμό και έγινε από αυτούς που ήθελαν να τον ανατρέψουν, όχι από αυτούς που τον υπηρετούν και μάλιστα τον υποστηρίζουν κιόλας και καλλιεργούν και την αίσθηση ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει καλύτερος και πιο ανθρώπινος. Ε, αυτοί δεν μπορούν να μιλούν για την Οκτωβριανή επανάσταση».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου