Σελίδες

24 Μαΐ 2016

Χωρίς καμία... τσίπ(ρ)α...

Συριζοχρυσαυγουλα... συσκεφτονται...
Μπορεί οι Συριζαίοι να είχαν τάξει λαγούς με πετραχήλια στον κοσμάκη και τώρα να του πίνουνε το αίμα, αλλά φροντίζουν να τον κρατούν σε ευθυμία, ώστε να μην αντιδρά στις βαρβαρότητες τους! 
Έτσι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου παραιτήθηκε  διότι, όπως έγραψε στο facebook, η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ!!! 
Πότε έγινε αυτό;!!! 
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – κόφτη;!!! 
Δηλαδή το 3ο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι – λαιμητόμοι, δεν έρχονταν σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών του ΣΥΡΙΖΑ;!!!
 Καλά θα ήταν η Βασιλική Κατριβάνου να είναι λίγο πιο σαφής, ώστε να μπορούμε και εμείς να συμπεράνουμε τι εννοούν μιλώντας για τον πυρήνα των αξιών της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από την μέχρι τώρα δράση τους οι αξίες τους συμπυκνώνονται στη φράση «χωρίς καμία τσίπα»!

Συριζογκαιμπελισκοι...

Τσιπουρος... Γκαιμπελς
Υπέρμαχος της άποψης πως όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται φαίνεται να είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Οσα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα «φορτώνει» στην - κατάφορτη από τα πριν - πλάτη του λαού, τόσο δυνατότερα κραυγάζει ότι τα δύσκολα για το λαό τελειώνουν και ακόμα παραπέρα ότι θα αρχίσει να γεύεται τους καρπούς των κόπων του... Αυτό υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση προ ολίγων ημερών του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό ισχυρίζονται η κυβερνητική εκπρόσωπος και όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στις καθημερινές τους παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, λέγοντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη ότι βρισκόμαστε «στην αρχή του τέλους».
Για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο ισχυρισμός τους έχει έναν κόκκο αλήθειας. Με την πολιτική που θέτουν σε εφαρμογή, ελπίζουν να τελειώσουν τα δύσκολα, όχι όμως για το λαό, αλλά για την αστική τάξη, τους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας που προσδοκούν ανάκαμψη κερδών. Κάπως πιο ολοκληρωμένα έθεσε το ζήτημα ο ευρωβουλευτής, Δ. Παπαδημούλης, παραδεχόμενος ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας είναι που τους «καίει». Δήλωσε: «Το βασικό όμως ...είναι ότι έχουμε πια ενδείξεις ότι τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας και ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας αρχίζουν να

Τα γιουσουφακια του καπιταλισμου

Αν υπήρχε κάποιος που να πίστεψε τα χοντροκομμένα ψέματα της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα περί «μιας νέας αρχής προς όφελος του λαού» που θα έρθει μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων (Ασφαλιστικό - Φορολογικό, συν αυτό που ψηφίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο), έπεσε σίγουρα έξω. 
Δεν είναι μόνο η ωρίμανση των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται και αυτών που θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλουν και θα επιβαρύνουν τη ζωή των εργαζομένων στο διηνεκές. Πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους, τον «κόφτη», το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων κ.λπ., η κυβέρνηση και πάλι με πανηγυρικό τρόπο έδωσε τον τόνο για τη συνέχιση της αντιλαϊκής της πολιτικής, μέσω της εφημερίδας «Αυγή» την περασμένη Κυριακή 22/5/2016, πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Γράφει, λοιπόν, η εφημερίδα: «Αμέσως μετά την αξιολόγηση - Τα 10 νομοσχέδια για μια νέα αρχή». Και μέσα σε αυτά - που αναμένεται να περάσουν μέσα στο καλοκαίρι - συμπεριλαμβάνονται: ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο νόμος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τη Δημόσια Διοίκηση, ο νέος «Καλλικράτης», ο νόμος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, νόμοι για δημόσιες συμβάσεις και αδήλωτες καταθέσεις κ.λπ. Λίγο - πολύ, το περιεχόμενο και η φιλοσοφία αυτών των νομοσχεδίων είναι γνωστά, πρόκειται για απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται στο μεγάλο κεφάλαιο για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη των κερδών του.