Σελίδες

13 Ιουν 2014

Ταξική η «σκούπα» της κυβέρνησης ενάντια στις καθαρίστριες

«Μας στέρησαν τα πάνταμας στέρησαν τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας, μας εξέθεσαν στα μάτια των παιδιών μας» λένε οι απολυμένες καθαρίστριες, που από τον περασμένο Αύγουστο βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας δίνοντας αγώνα για να δικαιωθούν.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση του υπουργείου που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, σημαίνει ότι οι γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους θα μείνουν χωρίς μεροκάματο  έως την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτεμβρίου.
Άλλη μία δικαστική απόφαση  που αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν δικαστικές αποφάσεις, όταν δεν τους είναι αρεστές. Και ότι αφού στην αστική δημοκρατία νομοθετεί η κυρίαρχη τάξη και όχι ο λαός, οι νόμοι δεν θα δικαιώσουν ποτέ τους εργαζομένους.

Το Ιράκ και το «κουβάρι» των ανταγωνισμών

Η εξελισσόμενη προέλαση των ακραίων ισλαμιστών στο Ιράκ, της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» (η λέξη αυτή σημαίνει ανατολή και αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου), δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Η ισχυροποίηση των λεγόμενων «τζιχαντιστών» («τζιχάντ» σημαίνει ιερός πόλεμος) έχει άμεση σχέση με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, το 2003, αλλά και την επέμβαση το 2011, για την ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασαντ στη Συρία. Διάφορες οργανώσεις ένοπλων φυλάρχων σκοταδιστών ενισχύθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών χωρών και στις δύο περιπτώσεις. Οι επεμβάσεις αυτές δήθεν ...υπέρ της δημοκρατίας (!), έχει αποδειχτεί και στον πιο δύσπιστο ότι έγιναν για τον έλεγχο μιας τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας περιοχής και του πλούτου που αυτή έχει. Περιοχή που δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο του Ιράν, σημαντικής περιφερειακής δύναμης της περιοχής, που τον τελευταίο καιρό είναι σε διαπραγματεύσεις με τους ιμπεριαλιστές για το πυρηνικό του πρόγραμμα.