Σελίδες

22 Μαΐ 2014

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα (VIDEO)



Με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί, η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα έστειλε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού.
Έστειλε μήνυμα εγρήγορσης για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι, με στόχο η ψήφος της Κυριακής να είναι ψήφος καταδίκης της ΕΕ και των μονοπωλίων, για να μπορέσει ο λαός από τις 26 του Μάη να αντιμετώπισει την αντιλαϊκή πολιτική με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Στους χιλιάδες συγκεντρωμένους μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Οπως τους συμφέρει

Τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν η ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος να γίνεται: 
α) Με μέτρο σύγκρισης τα αποτελέσματα των συνδυασμών του στις τοπικοδιοικητικές εκλογές του 2010 κι όχι με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012. 
β) Υπό το πρίσμα του ισχυρισμού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, υποδομές και εμπειρία στην Τοπική Διοίκηση και έτσι πολλά από τα πρόσωπα που κλήθηκαν να δώσουν τη μάχη στην ουσία πάλευαν με άνισους όρους! Μάλιστα, γύρω απ' το δεύτερο άξονα περιστρέφεται συνολικά η προπαγάνδα του, υπερτονίζοντας δηλαδή τα στοιχεία της νέας, αδοκίμαστης, άφθαρτης δύναμης, σε αντιπαράθεση με τις παλιές, δοκιμασμένες και φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που ασκούσαν έως σήμερα τη διαχείριση.

Είναι προφανές πως, όταν η πραγματικότητα δε βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του

Σοβαρά και πολλά ερωτήματα

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η συζήτηση που φούντωσε χτες, ενόψει και του β' γύρου των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, γύρω από τις επαφές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τα διάφορα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Στο επίκεντρο της σχετικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν η επιστολή του Χρ. Γούδη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της ΧΑ στην Αθήνα, προς τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σακελλαρίδη, καθώς και η αποστολή και δημοσίευση άρθρου του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη σε ιστοσελίδα γνωστή για τη συστηματική προβολή των θέσεων και της δράσης των φασιστών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Γούδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., και στις τωρινές εκλογές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων, με «ανοιχτή επιστολή» προς τον Γ. Σακελλαρίδη, η οποία μάλιστα αναρτήθηκε χτες στην κεντρική ιστοσελίδα της φασιστικής οργάνωσης, μιλά για πράγματα που «μας ενώνουν, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ' ό,τι εμείς, μέχρις εδώ όμως. Η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας». Παρακάτω δίνει ουσιαστικά «γραμμή» καταψήφισης του Γ. Καμίνη στο β' γύρο, αναφέροντας: «Η "γραμμή Καμίνη", ο οποίος προβάλλει βαθιά και ενσυνείδητα και συστηματικά την έννοια της "πόλης"

Ο β' γύρος...

Ο εκλογικός νόμος με τους δεύτερους γύρους στις τοπικές εκλογές πάντα αποσκοπεί να νοθεύσει την επιλογή του λαού γι' αυτό άλλωστε το ΚΚΕ σταθερά ζητάει την κατάργησή του.Ο εργαζόμενος θα βρεθεί αυτήν την Κυριακή μπροστά σε τρεις κάλπες. Δεν μπορεί στη μία κάλπη να του λες να πει όχι στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και στα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική και στις άλλες δύο κάλπες να του λες το αντίθετο.


Ετσι, λοιπόν, σε Ικαρία, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Πάτρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κοκκινίσουν την κάλπη για το δήμο και αυτή για τις ευρωεκλογές. Σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες Δήμων και Περιφερειών να εκφράσουν με όποιον τρόπο θέλουν την καταδίκη τους στους υποψηφίους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, των Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης,

Παρέμβαση της Αλεξάνδρας Μπαλού στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (VIDEO)



Δείτε την παρέμβαση της Αλεξάνδρας Μπαλού, στελέχους του ΚΚΕ σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.