Σελίδες

20 Μαΐ 2014

Ξεχάσατε την Ικαρία κ. Σκουρλέτη. Ή μήπως όχι;…

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών: «Εμείς κάνουμε μια πολιτική αρχών. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε(…). Άρα επαναλαμβάνω το ίδιο που σας είπα και πριν. Θα στηρίξουμε και στην Πάτρα και στην Πετρούπολη και στο Χαϊδάρι, που είναι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο β΄ γύρο».
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι τα μεγάλα λόγια είναι τσάμπα. Στον πρώτο γύρο, σε όσους δήμους υπήρχε υποψήφιος του ΚΚΕ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε καμία στήριξη. Για παράδειγμα, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, διεκδικούσαν το Δήμο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη στήριξη του ΚΚΕ κι ένας ακόμα συνδυασμός «λίγο απ' όλα», κατά δήλωση ανεξάρτητος. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μαρίνου (το ψηφοδέλτιο της οποίας δεν πήρε τελικά την έγκριση του Πρωτοδικείου) κάλεσε σε ψήφο κατά συνείδηση λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να... βρουν «ενσυνείδητα την επιλογή ψήφου αντίστασης και ανατροπής στις εφαρμοζόμενες πολιτικές». Ο ΣΥΡΙΖΑ δε στήριξε, δηλαδή, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αναμετρούταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλους.

Εβγήκαν όλοι νικητές...

Δεν ξέρω πώς είδατε εσείς τα προχτεσινά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά εμένα μου άφησαν μια παράξενη, στυφή γεύση στο στόμα. Αν, μάλιστα, δεν ήταν τόσο η πρωτιά τής Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα όσο και η γενικώτερα ενθαρρυντική εικόνα όλων των κομμουνιστικών συνδυασμών, που έκαναν το χειλάκι μας να χαμογελάσει, θα μπορούσα άνετα να τα χαρακτηρίσω ως θλιβερά. Και πώς αλλοιώς να τα χαρακτήριζα, όταν:

(α) Σε πανελλήνιο επίπεδο περιφερειών, η Χρυσή Αυγή μάζεψε καμμιά τριανταριά χιλιάδες ψήφους περισσότερες απ' όσες είχε μαζέψει τον Ιούνιο του 2012. Και, μάλιστα, δίχως να κατεβάσει επίσημο συνδυασμό στο Βόρειο Αιγαίο. Τριάντα χιλιάδες ψήφοι παραπάνω, με τον αρχηγό και τους μισούς της βουλευτές στην φυλακή, με το αίμα τού Φύσσα να μην έχει στεγνώσει ακόμη και με μια βαρειά κατηγορία περί τρομοκρατικής οργάνωσης να την βαραίνει.

(β) Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά θα αναμετρηθούν ένας κακός υποψήφιος

Ο Τσίπρας, ο Πελετίδης και οι αρχές των μελών του ΣΥΡΙΖΑ...

Δήλωση του Κ.Πελετίδη για την σπέκουλα που γίνεται 
με βάση την σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα

"Επειδή κάποιοι σπεύδουν να συνδέσουν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Πάτρα, με στήριξη στο β' γύρο του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και με προφανή αντάλλαγμα, είτε τη στήριξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιοχές ή δήμους, είτε την άμβλυνση της κριτικής μας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει παζάρια. Με συνέπεια αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης και ο ίδιος ο πρόεδρός του δίνει τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.

Παρέμβαση της Λ. Ράζου στο «Mega» (VIDEO)



Δείτε την παρέμβαση της Λουΐζας Ράζου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην πρωϊνή εκπομπή του «Mega» την Τρίτη 20 Μάη. 

Άνθρωπέ μου, είσαι ναζί;

  Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους 180.000 πήγες την Κυριακή και ψήφισες στην Αττική τον χρυσαυγίτη Παναγιώταρο, είσαι ναζί; Γιατί αυτός που ψήφισες, ο Παναγιώταρος, είναι ναζί. Η’ μήπως δεν το ξέρεις ότι είναι ναζί; Ότι λατρεύει τον Χίτλερ; Ότι είναι έτοιμος να κάνει και εδώ, στην Ελλάδα, την «βρώμικη δουλειά» για την οποία θαυμάζει τον Χίτλερ;



  Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους 35.000 πήγες την Κυριακή και ψήφισες στην Αθήνα τον Κασιδιάρη, είσαι ναζί; Γιατί ο Κασιδιάρης, που ψήφισες, είναι ναζί. Η’ μήπως δεν το ξέρεις ότι είναι ναζί; Μόλις πριν δυο χρόνια, στο έντυπο της «Χρυσής Αυγής», στις 20/4/2011, αυτός που ψήφισες, ο Κασιδιάρης, εξυμνούσε το «ανανεωτικό» και «πνευματικό κίνημα» του ναζισμού. Με το ίδιο χέρι που αυτός ο άντρακλας χτυπάει γυναίκες, έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ: Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Σε κάλεσμά της η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Δυναμώνουμε - ψηφίζουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε τους υποψηφίους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,
Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ.
Στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, σημείωσαν μια σημαντική παρουσία και άνοδο σε όλες τις περιφέρειες, σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη του 2012.