Σελίδες

16 Μαΐ 2014

Η ΕΕ μπορεί να μεταμορφωθεί σε «ΕΕ των λαών»... Στην… «Δευτέρα Παρουσία»

Τι έγινε στις Κάννες, παιδιά;
   Είναι αδιανόητο!!!  Βγήκαν οι «Financial Times» κι έγραψαν ότι τον Νοέμβρη του 2011 στις Κάννες οι καλοί μας εταίροι είπαν στον Παπανδρέου «κάτσε στ’ αυγά σου» - κι αυτός έκατσε!!!  Ότι οι καλοί μας εταίροι είπαν στον Βενιζέλο να ακολουθήσει αυτή και όχι την άλλη πολιτική γραμμή – κι αυτός την ακολούθησε!!!  Ότι οι καλοί μας εταίροι ζήτησαν από τον Σαμαρά να κάνει ετούτο κι εκείνο – κι αυτός έκανε κι ετούτο κι εκείνο! Α, ναι: Οι καλοί μας εταίροι στις Κάννες μας βρήκαν και πρωθυπουργό!!!  Τον Παπαδήμο…
   «Που είναι το αδιανόητο;», θα πείτε.
  • Μήπως δεν ζούμε στη χώρα που σε παλιότερες εποχές τον εκλογικό νόμο τον έφτιαχνε ο Αμερικανός πρέσβης Πιουριφόι;
  • Μήπως εδώ δεν είχαν ακουστεί εκείνα τα «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας;».
  • Μήπως εδώ δεν είναι που το παρόν (και όχι κάποιο παλιότερο) πολιτικό σύστημα δήλωνε ότι «δεν έχουμε ταμπού στην εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ» (Γ.Παπανδρέου, Τάμπερε - Δεκέμβρης 1999, Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ);

Το κεντρικό δεκάλεπτο βίντεο του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές (VIDEO)



Μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες, διάφορα ΣΥΡΙΖομπλογκς και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που ξημεροβραδιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαράγoυν και το παλιό, βρώμικο ΠΑΣΟΚικό εφεύρημα της «χαμένης ψήφου στο ΚΚΕ». Τι λένε δηλαδή αυτοί οι φωστήρες; Ότι αφού το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βγει πρώτο, δεν αξίζει να το ψηφίσεις, δεν θα αλλάξει τίποτα αν πάρει π.χ. 15%, αλλά καλύτερα να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγει η ΝΔ. 
Πρώτον: Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει και δυνατός λαός. Για να μπορέσουμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Παντού, ειδικά στους χώρους δουλειάς, όπου είναι ισχυρό το ΚΚΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα, εμποδίζονται αντεργατικά μέτρα, κερδίζονται και μικρές νίκες παρά το δυσμενή συσχετισμό.
Για να μείνουμε στα πιο πρόσφατα, στη «Σόφτεξ» οι εργάτες, με τη γραμμή του ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές μπροστά, κατέκτησαν σύμβαση με αυξήσεις, στην ΕΒΓΑ ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών. 
Και αυτά αφορούν το σήμερα, δεν είναι για «όταν ορθοποδήσει η οικονομία», ούτε για «όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΕ» που λέει ο Τσίπρας, δηλαδή για τη Δευτέρα Παρουσία. Δεν θα ρωτήσουμε πότε ήταν η τελευταία φορά που συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν σύμβαση με αυξήσεις... Από μειώσεις, πάλι, καλά πάμε (βλ. εμπόριο, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ναυτιλιακοί υπάλληλοι κλπ.).

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, στο STAR.



Συνέντευξη του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στην εκπομπή U Live και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.